Οι έγνοιες του Γενάρη για την ΑΕΚ δεν είναι (μόνο) μεταγραφικές

Οι έγνοιες του Γενάρη για την ΑΕΚ δεν είναι (μόνο) μεταγραφικές

Η παραμονή του Μαρίνου Ουζουνίδη στον πάγκο των Κιτρινόμαυρων δείχνει να είναι στον «αέρα», με την ΑΕΚ να μπαίνει έτσι σε περίπτωση που παρθεί απόφαση για την αντικατάστασή του σε νέα, ακόμα πιο πολύπλοκα μονοπάτια.

Το πρώτο δείγμα της ΑΕΚ του 2019 δεν ήταν απλά… κακό. Στα μάτια μου η εικόνα της Ένωσης έμοιαζε απογοητευτική. Οι Κιτρινόμαυροι παρότι είχαν σε συντριπτικό ποσοστό στην ενδεκάδα τους βασικούς παίκτες, έδειξαν χωρίς ιδέες, τρεξίματα, λύσεις, ικανότητα για δημιουργία και το κυριότερο, χωρίς αποφασιστικότητα.

Που είχε και με το παραπάνω ο Κισσαμικός, με το γκολ-δώρο της άμυνας της ΑΕΚ στο φινάλε, να φέρνει το παιχνίδι έστω και με αυτό τον τρόπο, στη σωστή του βάση. Διότι η Ένωση που είδαμε στα Χανιά, δεν άξιζε να πάρει τη νίκη από την ουραγό της Football League. Το γράφω το τελευταίο για να το εμπεδώσουμε καλά όλοι και κυρίως, παίκτες και προπονητής. Που δική τους δουλειά είναι να αλλάξει αυτή η εικόνα.

Δεν αφήνω απ’ έξω την διοίκηση επειδή δεν υπάρχουν πράγματα που θα πρέπει να γίνουν από την πλευρά της αλλά για τον απλούστατο λόγο πως δεν χρειαζόταν περαιτέρω ενίσχυση η ΑΕΚ για να δείξει ένα άλλο πρόσωπο με τον Κισσαμικό ή να μην έχει μείνει τόσο πίσω στη μάχη του τίτλου. Κινήσεις χρειάζονται και πρέπει να γίνουν. Με την απόκτηση ενός ακόμα ακραίου να δείχνει επιτακτική, ξέχωρα από το θέμα του Μπακασέτα.

Ο διεθνής άσος είναι σπουδαία «μεταγραφή», τα όσα θα δώσει στην ΑΕΚ τα ξέρουμε και είναι δεδομένα, όμως οι πτέρυγες της Ένωσης χρειάζονται ενίσχυση. Καθώς μέχρι και τον Νοέμβρη ο πιο συνεπής εξτρέμ του Δικεφάλου ήταν ο… Μπακασέτας. Κάτι που λέει πολλά για τις υπόλοιπες λύσεις που συμπληρώνουν τις θέσεις στα φτερά.

Η ΑΕΚ ξεκίνησε λοιπόν στραβά τις υποχρεώσεις της στο νέο έτος, με το παραπάνω να μην προκύπτει φυσικά από το τελικό 1-1. Που και πάλι σκορ πρόκρισης είναι για τους Κιτρινόμαυρους. Το ανησυχητικό για την Ένωση είναι η εικόνα της και το κατά πόσο οι προσδοκίες για ένα νέο πρόσωπο στο 2019 μπορούν να δικαιωθούν. Με τον τελευταίο προβληματισμό να αφορά κυρίως στην ικανότητα του Μαρίνου Ουζουνίδη αφενός να εμπνεύσει τους παίκτες του και αφετέρου να τους βάλει ξανά στις αγωνιστικές… ράγες που είχαμε δει στα πρώτα ματς της χρονιάς.

Κάτι που προς το παρόν δείχνει εξαιρετικά αμφίβολο και που ο Έλληνας τεχνικός, δεν είναι βέβαιο πως θα έχει το περιθώριο να (απο)δείξει. Μιας και το ματς της Δευτέρας με τον ΠΑΣ, φαίνεται πως είναι κάτι παραπάνω από οριακό σχετικά με το μέλλον του τον πάγκο των πρωταθλητών Ελλάδας.

Στην περίπτωση που η ΑΕΚ δεν καταφέρει να φύγει με τη νίκη από τους Ζωσιμάδες και παράλληλα δείξει ξανά το ίδιο, απογοητευτικό πρόσωπο, οι εξελίξεις εκτιμώ πως θα είναι άμεσες. Με την Ένωση να ξεκινά και επίσημα την αναζήτηση προπονητή, με τις κινήσεις της στην αγορά του Γενάρη να μην περιορίζονται σε αυτό το σενάριο μονάχα στα μεταγραφικά, αλλά να μπαίνουν σε νέα μονοπάτια, που σε πρώτη ανάγνωση δείχνουν και ιδιαίτερα πολύπλοκα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ