Ποτέ μην υποτιμάς την καρδιά του πρωταθλητή

Ποτέ μην υποτιμάς την καρδιά του πρωταθλητή

Ο ΠΑΟΚ παίζει με νοοτροπία και προσωπικότητα πρωταθλητή και έχει κάνει ομάδα για να κερδίζει και τους διαιτητές, ακόμη και όταν δεν πιάνει τοπ απόδοση.

Το 1995, οι Χιούστον Ρόκετς, οι οποίοι είχαν κατακτήσει το πρωτάθλημα του NBA το 1994 μπήκαν στα play-offs έχοντας το έκτο καλύτερο ρεκόρ της Δύσης (47-35) και το 10ο σε όλη τη λίγκα.

Στα play-offs όμως ο Ολάζουον και η παρέα του έκαναν το θαύμα τους. Πρώτα απέκλεισαν τη Γιούτα που είχε το 3ο καλύτερο ρεκόρ του NBA, μετά το Φοίνιξ που είχε το 2ο καλύτερο, στον τελικό της Δύσης το Σαν Αντόνιο που είχε το καλύτερο ρεκόρ στη Λίγκα και στον τελικό το Ορλάντο (με 4-0 μάλιστα…) που είχε το καλύτερο ρεκόρ στην Ανατολή.

Τότε ο μεγάλος Ρούντι Τομζάνοβιτς (ο προπονητής των δύο τίτλων των Ρόκετς, το 1994 και το 1995) είπε τη μεγάλη ατάκα: «Δεν πρέπει ποτέ να υποτιμάς την καρδιά του πρωταθλητή!».

Ο ΠΑΟΚ πέρυσι ήταν ο πραγματικός πρωταθλητής στην Ελλάδα, αλλά του έκλεψαν τον τίτλο στα δικαστήρια. Και φέτος παίζει στη Super League με καρδιά πρωταθλητή! Παίζει με νοοτροπία και προσωπικότητα πρωταθλητή. Δεν παίζει πάντα καλά, αλλά παίζει αποτελεσματικά και παίρνει όλη τη ουσία των βαθμών των νικών. Γιατί παίζει με την καρδιά του πραγματικού πρωταθλητή…

Έχει κάνει ομάδα για να κερδίζει και τους διαιτητές (έγιναν και στην Τρίπολη εγκληματικά λάθη εις βάρος του από τον Σκουλά και τους βοηθούς του, κυρίως τον Κωνσταντόπουλο αλλά και την Κουρομπιλιά) ακόμη και όταν δεν πιάνει τοπ απόδοση.

Η Κουρομπιλιά έχασε το οφσάιντ (που ήταν οριακό, αλλά ήταν…) του Καλτσά που βγήκε τετ-α-τετ με τον Πασχαλάκη στο ξεκίνημα του ματς, αλλά ο πορτιέρο του ΠΑΟΚ κράτησε το μηδέν. Ο Κωνσταντόπουλος υπέδειξε λανθασμένα οφσάιντ στη φάση που ο Μπίσεσβαρ σκόραρε από κανονική θέση στο 20’ και με το σκορ στο 0-0. Άλλο ένα κανονικό ακυρωμένο γκολ για τον ΠΑΟΚ φέτος… Ο Σκουλάς δεν έδωσε καθαρή κόκκινη στον Ιγκέσιας, ο οποίος πάτησε πάνω στο γόνατο του Σάκχοφ στη φάση που κέρδισε το φάουλ από το οποίο προήλθε το γκολ του Βιεϊρίνια. Στον Ουκρανό έγιναν επτά ράμματα, αλλά ο Ιγκλέσιας δε δέχθηκε ούτε κίτρινη! Και η πρώτη κίτρινη στον Μάτος ήταν τουλάχιστον αστεία (η δεύτερη ήταν σωστή)…

Ούτε η αποχώρηση του Πρίγιοβιτς επηρέασε σε πρώτη φάση τον ΠΑΟΚ (ο Ακπόμ ήταν εξαιρετικός απέναντι στον Αστέρα), ούτε η απρόσμενη ήττα από την Παναχαϊκή στο Κύπελλο, ούτε η πίεση επειδή λίγο πριν παίξει αυτός στην Τρίπολη ο Ολυμπιακός είχε μειώσει τη διαφορά στους 5 πόντους.

Ο ΠΑΟΚ ξεπέρασε όλα αυτά συν τις κακές διαιτητικές αποφάσεις ειδικά με την ακύρωση του γκολ του Μπίσεσβαρ, ξεπέρασε την κακή εμφάνιση του πρώτου ημιχρόνου και την πίεση του πολύ δυνατού στην έδρα του Αστέρα και κέρδισε με 3-0 κάνοντας ακόμη ένα βήμα για την κατάκτηση του τίτλου.

Τέτοιες νίκες είναι κομβικές στον δρόμο του πρωταθλήματος. Ο ΠΑΟΚ με 14 νίκες και μία ισοπαλία σε 15 ματς είναι σίγουρα στο σωστό δρόμο για να φτάσει στο πρώτο του πρωτάθλημα μετά από 34 χρόνια, αλλά δεν πρέπει να αποπροσανατολιστεί από την μέχρι τώρα εξαιρετική του πορεία και να εφησυχάσει θεωρώντας ότι καθάρισε η υπόθεση τίτλου, καθώς μένει άλλος τόσος δρόμος (15 αγωνιστικές) για να φέρει το τρόπαιο στη Θεσσαλονίκη…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ