Τι είπε ο Πρίγιοβιτς λοιπόν, που δεν το ξέραμε;

Τι είπε ο Πρίγιοβιτς λοιπόν, που δεν το ξέραμε;

Αν θέλει μια ΠΑΕ να περάσει ψεύτικη εικόνα, έχει τρόπους και για το πιο χοντροκομμένο παραμύθι, υπάρχουν πάντα ευήκοα ώτα.

Από την πρώτη μέρα γνωριμίας μας εδώ στο to10.gr, ενημέρωσα πως είμαι ΠΑΟΚ και μάλιστα όχι σκέτο ΠΑΟΚ, αλλά οπαδός της ομάδας. Λειτουργώ και σκέφτομαι, οπαδικά. Γενικώς στη ζωή μου.

Ξεκαθάρισα ωστόσο πως εκπροσωπώ μόνο τον εαυτό μου, ούτε την ΠΑΕ, ούτε τους φιλάθλους οργανωμένους ή μη, ούτε τον Σαββίδη, το Μακεδονία Παλλάς ή κάτι σχετικό με τον ΠΑΟΚ και τις δραστηριότητες του ιδιοκτήτη της εταιρίας  Δεν απολογούμαι, ούτε μιλώ εκ μέρους κανενός, λέω αυτά που πιστεύω και τέλος.

Τον περασμένο Μάρτιο όπου ο Σαββίδης είχε βρεθεί στο μάτι του κυκλώνα λόγω της φωτογραφίας με το όπλο, δεν εγκάλεσα κάποιον από τους αμέτρητους που τον ξέσκιζαν πατόκορφα, ακόμα κι αν πίστευα πως τον αδικούσαν. Έγραφα αυτά που αντιλαμβανόμουν ως αλήθεια, αναγνωρίζοντας το ίδιο δικαίωμα στους υπόλοιπους.

Αυτά σε επίπεδο κρίσεων, αν κάποιος διαστρέβλωνε τα γεγονότα υποστηρίζοντας πως ο Ιβάν πυροβόλησε ή έκανε μπούκα με αντιαρματικό, πλάθοντας ένα ολόκληρο σενάριο πάνω σε κάτι που δεν είχε σχέση με την πραγματικότητα, θα παρέθετα αυτά που είχαν συμβεί στ΄ αλήθεια.

Σε ότι έχει να κάνει με αυτό που ονομάζουμε αλήθεια και γεγονότα, έχω μια ευαισθησία…

Διάβασα κείμενο του Πεντακοσάρικου εδώ στο to10.gr σήμερα, με τίτλο «πως το είπε ο Πρίγιοβιτς;» Πώς το είπε ο Πρίγιοβιτς;. Κλίκαρα κι εγώ λοιπόν για να δω πως το είπε ο Πρίγιοβιτς ή μήπως είπε κάτι που το νομίζαμε αλλιώς και διάβασα τη δήλωσή του Σέρβου «Πώς να μείνω; Τα λεφτά ήταν πολλά και ο ΠΑΟΚ δεν μου έκανε πρόταση…».

Πως το είπε λοιπόν και τι είπε; Που είναι άραγε το περίεργο, στη δήλωσή του; Ποιο απ΄ όσα γνωρίζαμε ήδη, καταρρίπτει; Σε ποιο σημείο μας έκανε σοφότερους και μας άνοιξε τα μάτια;

Για το αν τα λεφτά ήταν πολλά δεν το συζητάμε, γράφτηκε κάπου πως ο ΠΑΟΚ του έκανε πρόταση; Αν υπάρχει, παρακαλώ να μου το δείξετε, να εκφράσω ομοίως την ίδια απορία.

Το ότι ο ΠΑΟΚ ήθελε να τον κρατήσει είναι άλλο κεφάλαιο, ο ποδοσφαιριστής άλλωστε δεν υποστήριξε πως ο ΠΑΟΚ είχε σκοπό να τον πουλήσει, του έβγαλε πωλητήριο ή τον παρότρυνε να βρει ομάδα.

Η βούληση και η επιθυμία, δε συνάδουν πάντα με τη δυνατότητα να γίνουν πράξη.

Κι εγώ είμαι εδώ στο to10.gr και με αρέσει όπως λέμε στη Θεσσαλονίκη, αν μου έλεγε όμως ο Χαραλαμπόπουλος πως θα πρέπει κάθε ΣΚ να κατεβαίνω Αθήνα για να γράφω αγώνες της Βουλιαγμένης στο γυναικείο πόλο, θα του έλεγα φυσικά όχι. Η βούλησή μου να παραμείνω εδώ δε θα άλλαζε, οι συνθήκες όμως δε θα το επέτρεπαν.

Αμοιβαία είναι και τα αισθήματα του Χαραλαμπόπουλου έναντι μου, εικάζω, σε περίπτωση όμως που είχα πρόταση από άλλη ιστοσελίδα που θα πλήρωνε 3χιλ ευρώ για κάθε μπλοκ και την έκανα, δε θα σήμαινε πως δε θα ήθελε να με κρατήσει. Απλώς, δε θα μπορούσε…

Επιστρέφοντας στα καθαυτά γεγονότα μεταξύ ΠΑΟΚ και Πρίγιοβιτς, το ότι τα χέρια του ΠΑΟΚ ήταν δεμένα, ήταν προφανές εξ αρχής. Οι Άραβες πλήρωναν τη ρήτρα και προσέφεραν χρήματα που δε θα έβρισκε ο παίκτης όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά πουθενά στην Ευρώπη.

Μια επιλογή ήταν να ξηλωθεί ο Ιβάν για χάρη ενός παίκτη, με ορατούς τους κινδύνους να κάνει άνω κάτω την ομάδα, όπως εξήγησα ήδη και μια άλλη, να πάρει τηλέφωνο τον Αμίν Νταντά πως τον λένε τέλος πάντων τον ιδιοκτήτη της Αλ Ιτιχάντ, λέγοντας του «αμάν μωρ΄ αδερφάκι μου μας γ@μ@σες, δώσε 7εκ για να σου πούμε όχι»

Ούτε το ένα γινόταν ούτε το άλλο.

Ακόμα και με λιγότερα χρήματα από το αρχικό κεφάλαιο της ρήτρας, δε θα άλλαζε κάτι θεαματικά, ο παίκτης θα έβρισκε τρόπο να κάνει το δικό του. Αν δεν είναι έτσι, εξηγήστε μου γιατί είναι σπάνιο φαινόμενο κάποια ομάδα, να πληρώνει ολόκληρη τη ρήτρα αγοράς αλλά πάντα πέφτει ψαλίδι.

Είναι απλό, όσο κι ακούγεται περίεργο, ο παίκτης κάνει κουμάντο, κανείς δε κρατάει κάποιον με το ζόρι και λεφτά θα χάσει και θα το μετανοιώσει, στο τέλος..

Στην περίπτωση Ιβάν-Πρίγιο μάλιστα, γράφτηκε πως μεταξύ των δυο κλείστηκε ραντεβού, το οποίο δεν έγινε τελικά και το γιατί είναι ξεκάθαρο. Μετά το ταξίδι του παίκτη όπου συμφώνησε σε όλα με τους Άραβες, δεν υπήρχε λόγος, ούτε σημείο επαφής, Μελισσανίδης -τζάμπα- θα έκαιγε κηροζίνες ο Σαββίδης, Μελισσανίδης θα έχανε το χρόνο του κι ο παίκτης που είχε πάρει ήδη τις αποφάσεις του. Μην αναρωτηθείτε που το ήξερε, ούτε κι ο ίδιος δε θα πίστευε στα μάτια του, διαβάζοντας το νούμερο της προσφοράς.

Σημαντικό είναι επίσης πως η μη τέλεση του ραντεβού γράφτηκε, το θέμα δεν έγινε γαργάρα, ούτε κουκουλώθηκε.

Και εξηγήθηκε μάλιστα με τρόπο που δεν άφηνε περιθώριο αμφισβήτησης, για το λόγο που δεν έγινε «ο Σαββίδης δεν ήρθε στη Θεσσαλονίκη», ανέφεραν όλα ανεξαιρέτως τα τοπικά ΜΜΕ, τη μέρα που ήταν να γίνει το ραντεβού.

Όλοι στον ίδιο χώρο αναπνέουμε, ξέρουμε πολύ καλά πως αν θέλει μια ΠΑΕ να περάσει ψεύτικη εικόνα για κάποιο ζήτημα, έχει τρόπους. Στην περίπτωσή μας, θα μπορούσε να διαρρεύσει πως η συνάντηση δεν έγινε επειδή αρνήθηκε ο παίκτης, ή ότι μίλησαν τηλεφωνικά  ο Ιβάν του πρότεινε τριπλασιασμό των αποδοχών του κι εκείνος αρνήθηκε επειδή ήθελε επί πέντε!  Λαμβάνοντας υπόψιν πως υπήρχε κόσμος που αποκαλούσε τον παίκτη φραγκοφονιά (!!!!) επειδή ενέδωσε σε εξωπραγματική πρόταση, καταλαβαίνουμε όλοι πως ακόμα και για το πιο χοντροκομμένο παραμύθι, υπάρχουν πάντα ευήκοα ώτα.

Κι ας έλεγε μετά ο Πρίγιο πως είναι ψέματα, με διπλό στην Τρίπολη και σέντερ φορ προ των πυλών, το θέμα δεν είναι ποιος θα πίστευε ποιον, αλλά ποιος θα ασχολούνταν πλέον…

Όποια προσπάθεια κι αν γίνεται λοιπόν για σπορά ζιζανίων, η αλήθεια με το θέμα Πρίγιοβιτς είναι πως ο ΠΑΟΚ ήταν ξεκάθαρος από την αρχή, ουδείς μπορεί να χρεώσει ψέματα ή έστω απόπειρα να βγει η μισή αλήθεια, για ν΄αμβλυνθούν κάπως οι εντυπώσεις.

Με τους Άραβες να πληρώνουν ολόκληρη τη ρήτρα, προσφέροντας εξωπραγματικές αποδοχές στον παίκτη, τα χέρια της ομάδας ήταν δεμένα, δεν υπήρχε κάτι που θα μπορούσε να κάνει για να αλλάξει την κατάσταση.

Το σημαντικό είναι όμως πως από πλευράς ΠΑΟΚ δεν έγινε απόπειρα για να παίξει θέατρο, να αποπροσανατολίσει τον κόσμο, ή να διασπείρει ψευδείς ειδήσεις.

Κάθε προσπάθεια λοιπόν να μπερδευτεί ο κόσμος με αυθαίρετες ερμηνείες και συμπεράσματα που διαψεύδονται από γεγονότα, δεν πέφτουν απλά στο κενό!

Αυτό είναι το λιγότερο.

Το πιο σπουδαίο είναι πως όταν με παρόμοιες μεθόδους προσπαθείς να δημιουργήσεις εσφαλμένες εντυπώσεις, παραδέχεσαι στην ουσία πως η πραγματικότητα δε σου δίνει αιτίες ούτε αφορμές έστω, για να το κάνεις…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ