Ο ΠΑΟΚ κινείται στις μεταγραφές κοιτάζοντας και το μέλλον

Ο ΠΑΟΚ κινείται στις μεταγραφές κοιτάζοντας και το μέλλον

Η λογική των κινήσεων του Δικέφαλου είναι σωστή, αλλά το timing θα κριθεί στο τέλος της σεζόν.

Σε προηγούμενο blog μου είχα γράψει ότι προσωπικά θα ήθελα τον Μάρκους Μπεργκ στον ΠΑΟΚ για να καλυφθεί το κενό της αποχώρησης του Πρίγιοβιτς. Ωστόσο η επιλογή των ανθρώπων του Δικέφαλου να κλείσουν τον 22χρονο Κάρολ Σβιντέρσκι δείχνει ότι οι κινήσεις που γίνονται για την ενίσχυση της ομάδας είναι με προοπτική και για το μέλλον και όχι μόνο για το παρόν.

Οι επιτελείς του Δικέφαλου φαίνεται ότι αποφάσισαν να ρίξουν τον μέσο όρο ηλικίας της ομάδας, ο οποίος ήταν ιδιαίτερα υψηλός. Αυτό δεν μπορεί να γίνει από τη μια μέρα στην άλλη, αλλά αρκετές από τις κινήσεις (και ειδικά την τρέχουσα μεταγραφική περίοδο) δείχνουν ότι θα κινηθεί προς αυτήν την κατεύθυνση.

Ο Σβιντέρσκι είναι 22 ετών. Ο Μίσιτς είναι 24,5 ετών. Ο Γιαννούλης που επιστρέφει από τον δανεισμό στον Ατρόμητο είναι 23 και κάτι. Ο Ζαμπά που ήρθε πέρυσι το καλοκαίρι είναι 21. Ο Άκπομ είναι 24. Ο Λημνιός δεν είναι ούτε 21 ακόμη.

Η απόφαση είναι σωστή. Η λογική των κινήσεων του Δικέφαλου είναι σωστή, αλλά το timing θα κριθεί στο τέλος της σεζόν, γιατί ο ΠΑΟΚ διεκδικεί το πρωτάθλημα και έως τώρα είναι το πρώτο φαβορί για τον τίτλο, βρισκόμενος στο +8 από τον δεύτερο Ολυμπιακό στα μισά της διαδρομής.

Ο ΠΑΟΚ έχει έμπειρους παίκτες και πλέον ενισχύεται και με αρκετούς ταλαντούχους που έχουν προοπτικές για το μέλλον. Το ερώτημα είναι αν ο Σβιντέρσκι που έρχεται ως αντι-Πρίγιοβιτς μπορεί να σηκώσει άμεσα το βάρος της κάλυψης του μεγάλου κενού που άφησε ο Σέρβος για να δώσει λύσεις και έως το τέλος της φετινής σεζόν.

Ο Πρίγιοβιτς έβαλε 55 γκολ σε δύο χρόνια και τα νούμερά του ήταν ρεκόρ στην ιστορία του ΠΑΟΚ. Δύσκολα βρίσκονται τέτοιοι killer στο ποδόσφαιρο στην τιμή που τον είχε πάρει ο Δικέφαλος. Αλλά κάθε παίκτης μπορεί να δώσει διαφορετικά πράγματα σε μια ομάδα.

Ο Σβιντέρσκι μπορεί να είναι 22 ετών αλλά έχει στην πλάτη του ήδη 128 επίσημα ματς, 25 γκολ και 9 ασίστ στη Γιαγκελόνια. Μπορεί να είναι μικρός αλλά έχει παραστάσεις και η ομάδα του έκανε πρωταθλητισμό τα τελευταία τρία χρόνια στην Πολωνία. Φέτος είναι 3η στη βαθμολογία, πέρυσι ήταν 2η μόλις 3 βαθμούς πίσω από την πρωταθλήτρια Λέγκια και πρόπερσι ήταν 1η στην κανονική περίοδο και έχασε τον τίτλο στα play-offs από τη Λέγκια για μόλις δύο βαθμούς.

Ο Πολωνός παίζει και σέντερ φορ, αλλά μπορεί να παίξει και πιο πίσω είτε ως δεύτερος φορ, είτε ως επιτελικός χαφ είτε ως εξτρέμ.

Αν ο ΠΑΟΚ βρήκε στο πρόσωπο του Πρίγιοβιτς τον «Ιμπραΐμοβιτς των φτωχών» ο Δικέφαλος ελπίζει να μπορέσει στο πρόσωπο του Σβιντέρσκι να βρει τον… «Λεβαντόφσκι των φτωχών».

Όσο για το ερώτημα αν μπορεί να καλύψει άμεσα το κενό του Πρίγιοβιτς, αυτό μοιάζει πολύ δύσκολο αλλά θα φανεί μέσα στο γήπεδο. Γιατί το κενό του Σέρβου θα προσπαθήσουν να καλύψουν μαζί με τον Σβιντέρσκι και ο Άκπομ με τον Καρέλη…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ