Τέτοιο μέγεθος δεν συμβιβάζεται!

Τέτοιο μέγεθος δεν συμβιβάζεται!

Ο Ολυμπιακός αρνείται να «προσαρμοστεί» στα νέα δεδομένα του ελληνικού ποδοσφαίρου…

Τι μας είχε πει πριν από μερικά χρόνια (όχι πολύ πίσω…) ο Ιβάν Σαββίδης; Ότι δεν ήταν διατεθειμένος να πετάει τα λεφτά του στη λεκάνη, επειδή ο ΠΑΟΚ έμενε μακριά από τους τίτλους. Ποιό είναι τώρα το μήνυμα που περνάει στον Μαρινάκη το σύστημα της «εξυγίανσης»; Πως ότι ομάδα και να φτιάξει το αποτέλεσμα θα είναι το ίδιο. Με τη διαφορά ότι ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Ολυμπιακός ακολουθεί το δικό του, διαφορετικό δρόμο…

Ο Ολυμπιακός έτσι κι αλλιώς είναι «άλλο μέγεθος» και δεν μπορεί εκ των πραγμάτων να συμβιβαστεί με τα «νέα δεδομένα» που επικρατούν στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Κι αυτοί που μας έλεγαν στα χρόνια της κυριαρχίας των ερυθρόλευκων ότι θα πρέπει να γίνει πιο ανταγωνιστικό το πρωτάθλημα είχαν, όπως αποδεικνύεται, στο μυαλό τους τον ανταγωνισμό προς τα… κάτω κι όχι προς τα πάνω.

Στο ενδεχόμενο που το βελάκι έδειχνε την άνοδο όλα θα ήταν διαφορετικά και οι διεκδικητές του τίτλου θα έπρεπε να είχαν φτιάξει πιο ισχυρές, τουτέστιν και πιο ακριβές, ομάδες, με ικανότερους προπονητές και πιο ποιοτικούς παίκτες. Την αξιολόγηση των «μονομάχων» μπορεί να την πραγματοποιήσει ο καθένας μας και να βγάλει τα συμπεράσματά του.

Στην κάτω ένδειξη όλα γίνονται πολύ πιο… απλά, με τη διαφορά ότι παύουν να είναι πρωταγωνιστές στα γήπεδα οι παίκτες και οι προπονητές, αλλά τον κυρίαρχο ρόλο τον αναλαμβάνουν οι διαιτητές, ενίοτε οι… αστυνόμοι και όποιοι άλλοι εμπλέκονται με το σύστημα. Η επιλογή του καθενός αποτυπώνεται όμως στο ταμπλό της Ευρώπης. Και αγωνιστικά και σε ότι αφορά την αποτίμηση του χρηματιστηρίου. Ο Ολυμπιακός είναι η μόνη ομάδα που συνεχίζει σε ευρωπαϊκή διοργάνωση, ενώ παράλληλα οι παίκτες του, αρκετοί είναι αλήθεια, απασχολούν έντονα τους συλλόγους του εξωτερικού, που εκφράζουν ενδιαφέρον για την απόκτησή τους.

Το γεγονός ότι  το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει υποχωρήσει τον τελευταίο καιρό το διαπιστώνουμε και σε επίπεδο Εθνικής ομάδας και επί του παρόντος δεν διαφαίνεται στον ορίζοντα κάτι που να μας αφήνει περιθώρια ελπίδας ότι θα αλλάξει αυτή η κατάσταση.  Από τα ψηλά στα χαμηλά, επειδή αυτό το … ύψος βολεύει κάποιους κι όποιος θέλει να πάει πιο πάνω, ας… πρόσεχε.

Με τη διαφορά ότι αν δεν υπήρχε η ΕΡΤ (με τα λεφτά του ελληνικού λαού), τότε το προϊόν που λέγεται ποδόσφαιρο δύσκολα θα έβρισκε τηλεοπτικά δικαιώματα, καθώς αυτό που βλέπουμε κάθε σαββατοκύριακο στα γήπεδα συγκινεί πολύ λιγότερο από τις αξέχαστες ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου. Με τον Ηλία του 16ου ή τα Κίτρινα Γάντια και τόσες άλλες παραγωγές των μακρινών δεκαετιών γελάς τουλάχιστον με την καρδιά σου κι όχι από τα νεύρα σου…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ