ΑΕΚ: Και ο ρόμβος στο… παιχνίδι

ΑΕΚ: Και ο ρόμβος στο… παιχνίδι

Εκτός του 3-5-2 που εμφανίστηκε στα Ιωάννινα, στην ΑΕΚ σκέφτονται σοβαρά και το 4-4-2 με ρόμβο για τα επόμενα ματς.

Η εμφάνιση του 3-5-2 κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα ήταν ανέλπιστα πολύ καλή. Η ΑΕΚ το δούλεψε στο διάστημα της διακοπής του πρωταθλήματος, προσαρμόστηκε άμεσα σε αυτό και πήρε ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα με αψεγάδιαστη εικόνα στο χορτάρι για 45 λεπτά. Όσο παιζόταν το ματς δηλαδή, διότι μετά το 0-4 έπεσαν οι τίτλοι τέλους στους Ζωσιμάδες.

Την Κυριακή στο ΟΑΚΑ έρχεται ο επικίνδυνος Αστέρας Τρίπολης του Παράσχου που «καίγεται» για βαθμούς, με τον έμπειρο Ελληνα προπονητή να ξέρει καλά τον τρόπο να δυσκολεύει πολύ τις ομάδες που παίζουν ποδόσφαιρο. Ειδικά τώρα που οι Αρκάδες έχουν και ποιοτικούς παίκτες για να… χτυπάνε στην κόντρα. Στην ΑΕΚ εκτός του 3-5-2 που μπαίνει πλέον για τα καλά στο πλάνο ως μία από τις πιο αποτελεσματικές διατάξεις, σκέφτονται και το 4-4-2 με ρόμβο. Κυρίως σε παιχνίδια στο ΟΑΚΑ ή βατά εκτός έδρας ματς που δεν θα χρειάζονται τρεις στόπερ, αν ο αντίπαλος έχει έναν σέντερ φορ.

Σε μια τέτοια περίπτωση θα παίζουν δύο στόπερ (Τσιγκρίνσκι, Οικονόμου, Τσόσιτς), ένας κόφτης και τρεις χαφ για να «απλώνεται», να οργανώνεται και να γίνεται έτσι πιο επιθετικό το παιχνίδι της ΑΕΚ για να παράγει φάσεις για γκολ. Σε ένα τέτοιο σύστημα ο Αλεφ ή ο Γαλανόπουλος ή ακόμη και ο Κρίστιτσιτς μπορούν να παίξουν στο «6» και στις τρεις υπόλοιπες θέσεις οι Μάνταλος, Μπακασέτας, Κρίστιτσιτς, Αλεφ και Μοράν. Τα μπακ θα χρειαστεί να είναι ξανά φουλ μπακ όπως και στα Ιωάννινα, με τον Χουλτ αριστερά να είναι… μονοπώλιο και έναν εκ των Μπακάκη ή Γκάλο να ξεκινά δεξιά. Στην επίθεση το δίδυμο Λιβάγια-Πόνσε έχει τον πρώτο λόγο. O Αργεντίνος σέντερ φορ μετρά 10 γκολ ήδη, ενώ ο Κροάτης 7 σε λιγότερο χρόνο συμμετοχής ενώ δημιουργεί και περισσότερο.

Και δεν αποκλείεται το τελευταίο σχέδιο να το δούμε στο χορτάρι την Κυριακή το απόγευμα απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης, ενώ ακολουθούν η εντός έδρας ρεβάνς με τον Κισσαμικό στο ΟΑΚΑ, το εκτός έδρας ματς με τον Πανιώνιο και ο εξ’ αναβολής αγώνας με τον Λεβαδειακό στο ΟΑΚΑ (όλα αυτά μέσα στον Ιανουάριο), πριν το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στην Αθήνα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ