Θέλει κολύμπι αυτή η λίμνη!

Θέλει κολύμπι αυτή η λίμνη!

Η καινούργια ομάδα του Ολυμπιακού επιστρέφει στα Γιάννινα, εκεί όπου τελείωσε και τυπικά η «παλιά»….

Από τη στιγμή που ο Ολυμπιακός, όπως μας έδειξε στο προηγούμενο παιχνίδι του στη Λιβαδειά, βρήκε (σχετικά νωρίς) το ρυθμό του, μετά τη διακοπή του πρωταθλήματος, τότε το αμέσως επόμενο ζητούμενο είναι να παρουσιάσει και διάρκεια στην απόδοσή του.

Το πρόγραμμα της εκκίνησης του δεύτερου γύρου απαιτεί από τους παίκτες του Μαρτίνς να βρίσκονται με μία… βαλίτσα στο χέρι, καθώς μετά τα Γιάννινα ακολουθεί η αναμέτρηση με τον Αστέρα στην Τρίπολη και το απόλυτο των βαθμών τους είναι απαραίτητο εφόσον και κυνηγούν τον πρωτοπόρο ΠΑΟΚ, αλλά και τους κυνηγάνε (Ατρόμητος, ΑΕΚ) για τη θέση που οδηγεί στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

Το ματς με τον ΠΑΣ έχει ιδιαίτερη σημασία, αφού το προηγούμενο παιχνίδι που έγινε στο «Ζωσιμάδες», τελευταίο του περασμένου πρωταθλήματος, αποτέλεσε και την αφορμή για την (οριστική) απόφαση της ηγεσίας των ερυθρόλευκων να φτιαχτεί ομάδα από την αρχή. Συνεπώς οι καινούργιοι θα πρέπει να γνωρίζουν ότι για να επιβιώσεις στη λίμνη των Ιωαννίνων απαιτείται να ξέρεις καλό… κολύμπι και να μην παρασυρθούν από το άνετο πέρασμα της ΑΕΚ, στον αγώνα που προηγήθηκε.

Με διαιτητή τον… Παπαδόπουλο δεν μπορείς άλλωστε να είσαι ποτέ σίγουρος ότι θα παιχτεί κανονικό ποδόσφαιρο, με τους κανονισμούς που ισχύουν δηλαδή για το συγκεκριμένο άθλημα σε όλον τον υπόλοιπο πλανήτη, άρα ο Φορτούνης, ο Ομάρ, ο Σισέ και ο Κούτρης που διασώθηκαν από πέρυσι θα πρέπει να ενημερώσουν και όλους τους υπόλοιπους για τις «ιδιαιτερότητες» της αναμέτρησης.

Κατά τα άλλα, στο ποδοσφαιρικό κομμάτι της ιστορίας, ο Μαρτίνς φαίνεται να εμπιστεύεται το «κόλπο» με τον Φορτούνη και τον Γκερέρο στην επίθεση και δικαιολογημένα αφού του έχει πάει καλά, όμως μέχρι τώρα ήταν «άγνωστο» για τους προπονητές των αντιπάλων, αλλά από εδώ και πέρα προφανώς και θα προσαρμόσουν κι αυτοί τα μαρκαρίσματα της άμυνάς τους και για αυτήν την τακτική.

Ο Πορτογάλος εξακολουθεί να κρατάει έξω από το πλάνο τον Φράνκο Σολδάνο, θέλοντας να τον ετοιμάσει ακόμη καλύτερα, ενώ για να σπάσεις την κλειστή άμυνα είναι δεδομένο ότι θα πρέπει να παίξεις όπως πρέπει από τα άκρα. Οι Ποντένσε και Λάζαρος που επέστρεψαν στην ενδεκάδα ανεβάζουν τον πήχη ψηλά, ενώ και οι πλάγιοι μπακ, ο Ομάρ και ο Κούτρης είναι σε φουλ φόρμα, άρα ο Μαρτίνς θα πρέπει απλά να επικεντρωθεί στις «λεπτομέρειες» που αφορούν το παιχνίδι της ομάδας του Γιάννη Πετράκη, προκειμένου να ξεπεράσει και αυτό το εμπόδιο.

Κάθε ματς είναι διαφορετικό από το προηγούμενο, ωστόσο ο Ολυμπιακός έχει την υποχρέωση να παίζει το ίδιο καλά σε όλα. Όταν βρίσκεσαι με την πλάτη στον τοίχο και σε «σημαδεύει» και η.. εξυγίανση δεν έχεις κι άλλη επιλογή…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ