Ολυμπιακός : Ομάδα-κομπιούτερ!

Ολυμπιακός : Ομάδα-κομπιούτερ!

Επτά αλλαγές έκανε στην ενδεκάδα του ο Μαρτίνς και ο Ολυμπιακός πέτυχε τρία γκολ στην Ξάνθη και πρόσφερε και θέαμα…

Αρχίζει να ωριμάζει και μάλιστα για τα καλά η καινούργια ομάδα του Ολυμπιακού κι αυτό συμβαίνει επειδή ο χρόνος δεν είναι πλέον αντίπαλός της αλλά σύμμαχος. Βεβαίως το πιο σημαντικό είναι ότι ο Πέδρο Μαρτίνς έχει φτιάξει μία ομάδα που λειτουργεί ως κομπιούτερ!

Επτά αλλαγές επιχείρησε στην ενδεκάδα του ο Πορτογάλος τεχνικός, αλλά ούτε που το καταλάβαμε. Μας το επιβεβαιώνει και η στατιστική, αφού στο πρώτο ημίχρονο ο Ολυμπιακός είχε 10 τελικές και η Ξάνθη μία, ενώ το ματς ολοκληρώθηκε στις 18-5, παρά το γεγονός ότι οι ερυθρόλευκοι έπαιξαν με παίκτη λιγότερο στο τελευταίο 20λεπτο, λόγω της αποχώρησης, με τραυματισμό, του Μπουχαλάκη.

Μόνον τέσσερις παίκτες διατηρήθηκαν στο σχήμα στη ρεβάνς του Κυπέλλου από τα προηγούμενα παιχνίδια. Ο Σα, ο Φορτούνης, ο Γκιγιέρμε και ο Ποντένσε. Για αυτό και οι τρεις τελευταίοι ήταν που αποσύρθηκαν όταν «καθάρισε» η υπόθεση της πρόκρισης, καθώς την Κυριακή ακολουθεί το τρίτο διαδοχικό εκτός έδρας παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης.

Η άμυνα είχε διαφορετική τετράδα, με τους Τοροσίδη, Μεριά, Μιράντα και Τσιμίκα, ο Νάτχο μπήκε δίπλα στον Γκιγιέρμε, ο Μασούρας έπαιξε για πρώτη φορά βασικός (αντί του Λάζαρου) και ο Χασάν πήρε τη θέση του Γκερέρο στην κορυφή της επίθεσης. Πότε πρόλαβε να τα δουλέψει όλα αυτά ο Μαρτίνς, μόνον αυτός και οι παίκτες του το ξέρουν, αλλά εμείς δεν καταλάβαμε τη διαφορά βλέποντας τον αγώνα με την Ξάνθη.

Έχει μοιράσει τους ρόλους ο Πορτογάλος και ο κάθε παίκτης ξέρει ποια θα είναι η δουλειά του μέσα στον αγωνιστικό χώρο ακόμη κι όταν δεν βρίσκεται συχνά με κάποιους από τους συμπαίκτες του σε επίσημο αγώνα. Οι Τσιμίκας και Μασούρας έπαιξαν για πρώτη φορά μαζί στην αριστερή πτέρυγα και από αυτούς προέκυψαν τα πρώτα «μηνύματα» του Ολυμπιακού στο ματς.

Φαίνεται εύκολο αυτό που κάνει ο Ολυμπιακός, έτσι όπως μας παρουσιάζεται, ωστόσο δεν είναι. Και δεν συμβαίνει συχνά. Κι όταν προκύπτει συνεχώς, καθώς μην ξεχνάμε ότι η ομάδα του Κυπέλλου-με άλλη βέβαια σύνθεση- πήγε κι έπαιξε στο Μιλάνο για το Γιουρόπα Λιγκ, τότε αυτό πολύ απλά σημαίνει ότι δεν είναι θέμα συγκυρίας αλλά δουλειάς.

Παίζει ρόλο η ποιότητα των παικτών, όμως η επιλογή του Μαρτίνς από την ηγεσία της ομάδας ήταν η καλύτερη μεταγραφή του Ολυμπιακού. Μέχρι τώρα είχαμε εντοπίσει τη συνεργασία των Φορτούνη-Γκερέρο στην επίθεση, αλλά μήπως δεν χάθηκε η μπάλα στο δεύτερο γκολ, όταν ο αρχηγός των κόκκινων συνεργάστηκε αυτήν τη φορά με τον Χασάν;

Κι όσο για τον Σολδάνο, μπήκε στο κόλπο, όμως δεν του βγήκε η συγκυρία, αφού μετά την αποχώρηση του «Μπούχα» θα έπρεπε περισσότερο να μαρκάρει στο 4-4-1, παρά να παίζει στην επίθεση δίπλα στον Χασάν. Για αυτό βιάστηκε ο Μαρτίνς να ξοδέψει όλες τις αλλαγές του από νωρίς, για να προσαρμοστεί πιο γρήγορα ο Αργεντινός, όμως η μπάλα είχε να πει τα… δικά της.

Όπως και οι διαιτητές της εξυγίανσης συνέχισαν τα δικά τους, με τον Ολυμπιακό να παίρνει και πάλι περισσότερες κάρτες (3-2) από την Ξάνθη και μάλιστα όχι στο διάστημα που έμεινε με 10, αλλά όταν βρισκόταν στην επίθεση.

Κλασικά εικονογραφημένα, ενώ στη φάση με τον Τσιμίκα η μπάλα πάει στο χέρι κι όχι το χέρι στην μπάλα, αφού ο αμυντικός του Ολυμπιακού γυρίζει για να την αποφύγει, άρα δεν υπάρχει το στοιχείο της πρόθεσης. Κι όμως αυτό στα χρόνια της κάθαρσης του ελληνικού ποδοσφαίρου είναι πέναλτι-πάντα εις βάρος των ερυθρόλευκων. Κλασικά εικονογραφημένα…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ