Κάθε παίκτης βάζει το λιθαράκι του για τον τίτλο

Κάθε παίκτης βάζει το λιθαράκι του για τον τίτλο

Ο Ελ Καντουρί δεν προσέφερε σε καμία περίπτωση όσα ο Πρίγιοβιτς, αλλά έβαλε και αυτός της σφραγίδα του σε τουλάχιστον τρεις νίκες του ΠΑΟΚ φέτος.

Στον μαραθώνιο της διεκδίκησης ενός πρωταθλήματος κανείς δεν περισσεύει. Μπορεί κάποιοι να προσφέρουν περισσότερα, αλλά και εκείνοι που προσφέρουν λιγότερα έχουν συμμετοχή στον τίτλο.

Ο Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς που αποτελεί παρελθόν εδώ και δύο εβδομάδες από τον ΠΑΟΚ έδωσε πολλούς βαθμούς με τα γκολ που είχε στο πρώτο μισό της σεζόν. Κέρδισε και ευστόχησε στο πέναλτι στο 1-0 με τον Αστέρα Τρίπολης. Έβαλε και τα δύο γκολ στο 2-0 με την ΑΕΚ και στο 2-1 με τον Άρη μέσα στο Χαριλάου. Έβαλε τα πρώτα γκολ στο 2-0 με τον Παναθηναϊκό, στο 2-1 με τον Παναιτωλικό (τελικά εκείνο το τέρμα το χρέωσαν αυτογκόλ στον Μαρινάκη…), στο 2-0 με την Ξάνθη και στο 2-1 με τον Λεβαδειακό εκτός έδρας. Ακόμη κέρδισε και εκτέλεσε το πέναλτι της ισοφάρισης στο 2-1 με τη Λάρισα. Χώρια τα έξι γκολ που είχε στην Ευρώπη με πιο κρίσιμα βέβαια εκείνα με Βασιλεία και Σπαρτάκ που χάρισαν προκρίσεις στον ΠΑΟΚ στα προκριματικά του Champions League.

Ο Ελ Καντουρί προφανώς και δεν είχε την ίδια προσφορά με τον Σέρβο. Αλλά ειδικά στο πρωτάθλημα είχε συμμετοχή σε τρεις σημαντικές εκτός έδρας στον πρώτο γύρο όταν ο ΠΑΟΚ εδραίωνε την κυριαρχία του. Ο Μαρονικός έβαλε το γκολ της νίκης στο 1-0 με τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη. Μετά την επόμενη αγωνιστική έβγαλε την ασίστ στην ισοφάριση του Μπίσεσβαρ για τον Δικέφαλο στο Ηράκλειο, πριν ο ΠΑΟΚ κερδίσει με 3-1 τον ΟΦΗ. Και ακόμη μπαίνοντας αλλαγή στο ματς με τον Άρη στο Χαριλάου ήταν αυτός που έβγαλε την ασίστ στον Πρίγιοβιτς στο 84’ για να γραφτεί το νικηφόρο 2-1.

Συνολικά προσέφερε λιγότερα από όσα προσδοκούσαμε σύμφωνα με το βιογραφικό του και τις συμμετοχές του στο Καμπιονάτο. Ίσως σε αυτό έφταιγε ότι λόγω πληθώρας παικτών στα χαφ έπαιξε πέρυσι περισσότερο ως 10άρι και φέτος περισσότερο αριστερό εξτρέμ, ενώ κανονικά είναι 8άρι. Ακόμη και με τη μικρότερη συνεισφορά του η ιστορία έγραψε ότι βοήθησε σημαντικά τον ΠΑΟΚ σε τρεις σημαντικές εκτός έδρας νίκες οι οποίες στο τέλος μπορεί να αποδειχθούν καθοριστικές στην έκβαση του πρωταθλήματος. Μην ξεχνάμε ότι εκεί που ο Καντουρί έδωσε την ασίστ στον Μπίσεσβαρ και ο ΠΑΟΚ κέρδισε στο Γεντί Κουλέ με 3-1 ο Ολυμπιακός έχασε φέτος με 1-0…

Ο Μαροκινός πολλές με έβγαλε από τα ρούχα μου με τη νωχελικότητά του μέσα στα παιχνίδια αλλά φέτος ήταν βελτιωμένος σε σχέση με πέρυσι και παρότι η προσφορά του ήταν μικρότερη του αναμενόμενου ήταν ένας παίκτης που μπορούσε να δώσει κάποια πράγματα στην ομάδα.

Φαίνεται ότι προτιμάει την επιστροφή στην Ιταλία από ένα νταμπλ στην Ελλάδα, αλλά αυτό το κάνει γιατί πηγαίνοντας στην Πάρμα θα βρεθεί και πιο κοντά στην οικογένειά του.

Προσωπικά δε θα μου λείψει και έχω την αίσθηση ότι δε θα λείψει και από τον ΠΑΟΚ εφόσον οι υπόλοιποι παίκτες είναι στα στάνταρ που μπορούν. Μάλλον όμως εφόσον φύγει θα πρέπει να πάρει ο Δικέφαλος άλλον έναν παίκτη με ανάλογα χαρακτηριστικά (να μπορεί να παίξει και στον άξονα και στις πτέρυγες) γιατί θα χρειαστεί έξτρα βάθος.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ