Η Τρίπολη, οι κανόνες του ποδοσφαίρου και ο… Πανσερραϊκός

Η Τρίπολη, οι κανόνες του ποδοσφαίρου και ο… Πανσερραϊκός

Το ματς ορόσημο του Ολυμπιακού, η ανικανότητα της ΕΠΟ να διοργανώσει το Κύπελλο και η ένσταση που δεν έκαναν οι πράσινοι όπως το 2009 οι ερυθρόλευκοι.

Από όλα έχει ο μπαξές. Και όταν μάλιστα μιλάμε για τα χρόνια που… επέστρεψαν οι Κυριακές μας, για την περίφημη «εξυγίανση» του ποδοσφαίρου τότε κουράγιο να έχουμε να βιώνουμε τραγελαφικές καταστάσεις. Αν θυμηθούμε άλλωστε τι έχουν δει τα μάτια μας από τους πρωταγωνιστές της… εξυγίανσης θα καταλάβουμε πως ότι και να συμβαίνει πια από εδώ και στο εξής δεν μας κάνει εντύπωση.

Ούτε ένα Κύπελλο δεν είναι ικανή να διοργανώσει η ΕΠΟ του Γραμμένου. Αν ο Παναθηναϊκός αποφάσιζε να κάνει ένσταση από την στιγμή που είχε το δικαίωμα καθώς στην ΕΠΟ του Γραμμένου δεν ήξεραν για την 4η αλλαγή, τότε η διοργάνωση θα… τιναζόταν στον αέρα.

Θα ζούσαμε και άλλες ευχάριστες εξυγιαντικές στιγμές. Βλέπετε στην ΕΠΟ χρειάστηκαν καμιά 15αρια ώρες για να δουν πως θα δικαιολογήσουν την κωμική κατάσταση του ΟΑΚΑ με την 4η αλλαγή.

Ο Παπαπέτρου βλέπετε δεν ήξερε για την 4η αλλαγή, στην ΕΠΟ τον έβγαλαν στην σέντρα για να καλύψουν την ανυπαρξία τους μια και στις αποφάσεις εκείνης της ημέρας που λένε πως εναρμονίστηκαν δεν υπήρχε η συγκεκριμένη αλλαγή. Την ίδια ώρα λέγεται πως το mail δεν πήγε στους διαιτητές της Σούπερ Λιγκ.

Μπάχαλο έτσι και αλλιώς αλλά τι να πει κανείς όταν αυτό που «καίει» τον «δικό μας» πρόεδρο, Γραμμένο, είναι να είναι δίπλα στον… ηγέτη του ελληνικού ποδοσφαίρου, τον Ιβάν. Έτσι άλλωστε παρουσιάστηκε στην γιορτή της ΕΠΣ Γρεβενών ο ιδιοκτήτης του ΠΑΟΚ. Πήγε στην γιορτή της ΕΠΣ ως γκεστ σταρ. Γιατί; Μα γιατί είναι ο Ιβάν του «δικού μας» προέδρου της ΕΠΟ.

Να ήταν μόνο αυτά τα προβλήματα; Σε κάθε αγώνα πλέον γελάει και ο κάθε πικραμένος με τις επιδόσεις των διαιτητών. Αγνά παιδιά της εξυγίανσης, αντικατέστησαν αυτούς που… σφυρίζουν στα τρένα. Την προηγούμενη αγωνιστική ο «αγαπημένος» Σκουλάς έδωσε πέναλτι-όργιο που μόνο ο Κάκος τον δικαίωσε (γιατί άραγε…), στα Γιάννενα ο Ζαχαριάδης ανακάλυψε αποβολή για επαφή με το κεφάλι ενώ στη Νέα Σμύρνη ο Ευαγγέλου (άλλο ένα τέκνο της εξυγίανσης) δεν είδε την χερούκλα του Μάνταλου που κατέβασε την μπάλα και σούταρε κάνοντας το 0-1.

Μιλάμε για κατάσταση διάλυσης συνολικά. Αλλά ποιος ασχολείται από την στιγμή που οι «νονοί» της εξυγίανσης πετυχαίνουν αυτά που θέλουν;

Μέσα σε αυτό το περιβάλλον λοιπόν ο Ολυμπιακός παίζει αύριο στην Τρίπολη ματς καθοριστικό για την συνέχεια. Δεν συζητάμε ότι πρέπει να νικήσει. Νίκες μέχρι το τέλος χρειάζεται άλλωστε και βλέπουμε. Ο ΠΑΟΚ άλλωστε έχει το… άχαστο φέτος ενώ η ΑΕΚ έρχεται φουριόζα από πίσω για να κυνηγήσει την 2η θέση έχοντας μαζί της αποφάσεις όπως αυτή του Μάνταλου στη Νέα Σμύρνη.

Ο Ολυμπιακός όμως φέτος έχει το δικό του «όπλο» να αντιπαρατάξει. Και αυτό είναι το ποδόσφαιρο. Με αυτό πορεύεται ως η καλύτερη ομάδα στο γήπεδο. Και αυτό θα κάνει και αύριο στην Τρίπολη. Ο Αστέρας παραδοσιακά θεριεύει κόντρα στον Ολυμπιακό. Αν ο Ολυμπιακός νικήσει στην Τρίπολη τότε η πίεση θα μεταφερθεί στο «εξυγιαντικό» στρατόπεδο. Ο Ολυμπιακός που ξέρει πως μπορεί να παίξει με παραπάνω από 11 αντιπάλους. Συνήθισε πλέον και φέτος.

Μέσα λοιπόν σε αυτό το κλίμα… αισιοδοξίας του ελληνικού ποδοσφαίρου έκατσε και η απόφαση του Παναθηναϊκού να μην κάνει ένσταση για επανάληψη του αγώνα με την Λαμία. Δικαίωμα της να ακολουθήσει αυτό τον δρόμο.

Η ουσία είναι πως στο ποδόσφαιρο υπάρχουν κανόνες που οφείλουν όλοι να ακολουθούν αλλιώς θα κάνει ο καθένας ότι γουστάρει. Άλλο αν μερικές φορές οι ομάδες για τους δικούς τους λόγους επιλέγουν να μην κάνουν ένσταση όπως τώρα ο Παναθηναϊκός όπως το 2009 ο Ολυμπιακός.

Όσοι δεν θυμάστε, τότε ο Ολυμπιακός είχε χάσει 3-1 από τον Πανσερραϊκό και είχε αποκλειστεί από το Κύπελλο στον νοκ-αουτ αγώνα όμως οι γηπεδούχοι (που ήταν ομάδα Β Εθνικής) είχαν χρησιμοποιήσει έξι ξένους κόντρα στους κανόνες. Και τότε ο Ολυμπιακός είχε αποφασίσει να μην κάνει ένσταση.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ