Ο τραγουδιστής ή ο στιχουργός;

Ο τραγουδιστής ή ο στιχουργός;

Όπως μας επιβεβαίωσαν στην Τρίπολη ο Φορτούνης με τον Λάζαρο δεν παίζει ρόλο μόνον το ποιος θα σκοράρει, αλλά και το ποιος θα δώσει την πάσα…

Τα πιο παλιά τα χρόνια όχι μόνον δεν υπήρχε διαθέσιμη η λίστα της στατιστικής με τις ασίστ, αλλά ούτε καν ήταν στο μυαλό μας κι αυτό ίσχυε για όλους όσοι παρακολουθούσαν έναν ποδοσφαιρικό αγώνα.

Ξεχώριζαν οι σκόρερ στους τίτλους των πρωτοσέλιδων και για να είχε συμμετοχή κάποιος άλλος στη «δόξα» του γκολ θα έπρεπε να είχε περάσει όλη την αντίπαλη άμυνα και να το είχε σερβίρει στον συμπαίκτη του. Ίσχυε ότι και σε ένα σουξέ, αφού όλοι το ταύτιζαν με τον τραγουδιστή και ουδείς ήξερε τον στιχουργό και τον συνθέτη του,καθώς αυτά αποτελούσαν «ψιλά γράμμα» με τα οποία κανείς δεν ασχολούνταν.

Στα τελευταία ματς του Ολυμπιακού διαπιστώσουμε όμως πόσο σημαντικός είναι ο ρόλος του δημιουργού. Στο ματς κυπέλλου με την Ξάνθη για παράδειγμα, η μπαλιά του Νάτχο στον Ποντένσε ήταν «πάρε-βάλε», ενώ κάτι ανάλογο έγινε και στην Τρίπολη ανάμεσα στον Φορτούνη και τον Χριστοδουλόπουλο. Ξεκίνησε ο Λάζαρος και ανταπέδωσε ο Κώστας. Στα Γιάννινα είχε στείλει τη σέντρα ακριβείας στον Χριστοδουλόπουλο ο Ποντένσε και στη Λιβαδειά ο Μπουχαλάκης έδωσε την ευκαιρία στον Γκερέρο.

Για να διασπάσεις την κλειστή άμυνα θα πρέπει να επινοήσεις, από τη στιγμή που έχει περάσει η εποχή του Ντιέγκο Μαραντόνα ο οποίος άφηνε τη μισή Εθνική Αγγλίας πίσω του. Είτε θα πρέπει να κάνεις ντρίμπλα για να βγάλεις έναν αντίπαλο εκτός διαδικασίας είτε θα πρέπει να βρεις το χώρο που θα στείλεις την μπάλα για να εκμεταλλευτείς την κίνηση του συμπαίκτη σου.

Είναι περισσότερο «συνδυασμός» παρά ατομική προσπάθεια. Σαφώς και παίζει ρόλο το «τελείωμα» της φάσης για αυτό και ξεχωρίζουν ακόμη και τώρα οι σκόρερ από τους δημιουργούς, όμως αν δεν τους ταίσουν τότε θα μείνουν νηστικοί, καθώς από μόνοι τους είναι εξαιρετικά δύσκολο να γίνουν απειλητικοί.

Για αυτό και οι προπονητές των ομάδων που παίζουν κυρίως πίσω από την μπάλα προσπαθούν να κλείσουν τους διαδρόμους πιέζοντας ακόμη και στην πρώτη πάσα του αντιπάλου. Το ξέρουν ότι αν βρεθεί στην περιοχή τους, τότε η αποστολή τους θα γίνει πολύ πιο δύσκολη.

Κάπως έτσι το έλυσε το πρόβλημα της ομάδας του στο σκοράρισμα και ο Μαρτίνς, αφού επί του παρόντος δεν έχουν προλάβει να μπούνε στο κλίμα οι νέοι παίκτες της επίθεσης, ο Μασούρας, ο Σολδάνο ή ο Ζιλ Ντίας που ήρθε τελευταίος. Δούλεψε πιο πολύ πάνω στο κομμάτι της δημιουργίας και φρόντισε να βρει τον τρόπο για να γράψει η ομάδα του τους… στίχους για το γκολ. Τα γεμίσματα θεωρούνται εκ προοιμίου «φάλτσα» και θα τα χρησιμοποιήσεις μόνον στην έσχατη ανάγκη…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ