Τετράγωνο των αστέρων!

Τετράγωνο των αστέρων!

Ο Μαρτίνς μπορεί και αλλάζει το πλάνο του κρατώντας αμετακίνητους τους Φορτούνη, Γκιγιέρμε, Ποντέσε και Σα!

Όλο και ανεβάζει στροφές ο Ολυμπιακός, όλο και παίζει καλύτερο ποδόσφαιρο, αλλά αυτό που δεν αλλάζει είναι η διαφορά των οκτώ βαθμών που τον χωρίζει από τον ΠΑΟΚ. Πώς να συμβεί όμως κάτι τέτοιο από τη στιγμή που το σύστημα της εξυγίανσης έχει καταργήσει τους βασικούς κανόνες του αθλήματος;

Επτά αλλαγές πραγματοποιεί από αγώνα σε αγώνα ο Πέδρο Μαρτίνς για να αντιμετωπίσει τα διαδοχικά παιχνίδια και παρόλα αυτά δεν επηρεάζεται η ομοιογένεια της ενδεκάδας του. Κι αυτό συμβαίνει και γιατί όσοι έχουν το ρόλο του αναπληρωτή καλύπτουν πλήρως τα θέλω του προπονητή, αλλά και επειδή η τετράδα με τους «αμετακίνητους» έχει ξεχωριστή σημασία στο παιχνίδι του Ολυμπιακού…

Ποιο είναι αυτό το «καρέ»; Ο Φορτούνης, ο Γκιγιέρμε, ο Ποντένσε και ο Ζοσέ Σα. Να το πάμε από την ανάποδη; Από τη στιγμή που ο Πορτογάλος τερματοφύλακας μπήκε κάτω από την εστία του Ολυμπιακού όχι μόνον δεν ξαναβγήκε ποτέ, αλλά και «εξουδετέρωσε» πλήρως τον Γιαννιώτη, ο οποίος έχασε τη δική του ευκαιρία και για το λόγο αυτό βρίσκεται ήδη στο Ρέντη ο Γιούρι Λοντίγκιν.

Ο Σα δίνει στην άμυνα την απαραίτητη σιγουριά και στα τελευταία παιχνίδια έχει νικηθεί μόνον από τον… Βούκοβιτς κι αυτό τα λέει όλα. Όπως μας το δείχνει η διαδρομή ο τερματοφύλακας είναι πιο χρήσιμος από τον… σέντερ φορ, ακόμη και σε μία ομάδα όπως ο Ολυμπιακός που εκ πεποιθήσεως παίζει επιθετικά και δεν του αρέσει να αμύνεται.

Ο Κώστας Φορτούνης έχει φτάσει σε «άλλο επίπεδο» και πραγματικά εφέτος ξεπερνά κάθε προσδοκία. Και δημιουργός και σκόρερ και ηγέτης με τα όλα του. Το χατ τρικ που πέτυχε σε βάρος της Λάρισας αποτελεί την καλύτερη επιβράβευση για αυτόν από την ίδια την μπάλα που κάποιες φορές τον αδίκησε με τα… δοκάρια.

Κι αν τον «Φόρτου» τον ξέραμε, ο Γκιγιέρμε είναι πραγματική αποκάλυψη. Από τους κορυφαίους παίκτες που έχουν περάσει από τον Ολυμπιακό σε αυτήν τη θέση, είναι αυτός που κόβει και ράβει. Άργησε να μπει στην ενδεκάδα αλλά κι αυτός έχει παράλληλη πορεία με τον Σα.

Τέταρτος της παρέας ο Ποντένσε, ο οποίος στο ένας εναντίον ενός δεν αντιμετωπίζεται με ευκολία εκτός κι αν υπάρξει ο συνδυασμός Γιαννούλη-Ευαγγέλου, όπως προέκυψε στο Περιστέρι ή κάτι πιο «ποιοτικό» (σε ξύλο…) όπως συνέβη στα Πηγάδια.

Ο Μαρτίνς ως κανονικός προπονητής έχει βρει τον «σκελετό» της ενδεκάδας του και πάνω σε αυτόν τροποποιεί το πλάνο του, ανάλογα με την περίσταση, ενώ το Σάββατο που δεν θα έχει στη διάθεσή του ούτε τον Φορτούνη, ούτε τον Γκιγιέρμε (λόγω καρτών) ο κλήρος θα πέσει στον Μπίμπαρς Νάτχο, που όπως έχουμε καταλάβει όλοι μας μπορεί να τα αλλάξει όλα με μία μπαλιά.

Επιβεβαιώνοντας τον αείμνηστο Γιόχαν Κρόιφ, ο οποίος εκτός από τις μοναδικές ποδοσφαιρικές παραστάσεις που μας είχε χαρίσει μας είχε διδάξει ότι το πιο όμορφο πράγμα στο ποδόσφαιρο είναι το απλό, όμως και το πιο δύσκολο είναι να παίξεις απλά…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ