Πρώτος στο «πρωτάθλημα Τζήλου», κερδίζοντας και διαιτητές

Πρώτος στο «πρωτάθλημα Τζήλου», κερδίζοντας και διαιτητές

Ο γαύρος κέρδισε καθαρό πέναλτι σε τράβηγμα φανέλας, βάλτε δίπλα τη φάση του Κρέσπο στο ΠΑΟΚ-ΠΑΣ και πείτε μου ποια είναι η διαφορά.

Πριν ξεκινήσει ο δεύτερος γύρος του πρωταθλήματος στις αρχές του Γενάρη, βάφτισα το δεύτερο μισό του πρωταθλήματος ως «το πρωτάθλημα του Τζήλου».

Ήταν δεδομένο πως οι αγώνες από εδώ και στο εξής θα διεξάγονταν υπό τη σκιά της επίθεσης στον Λαρισαίο διαιτητή και του φόβου που σκόρπισε στα απανταχού κοράκια.

Το ποιος το έκανε ή καλύτερα ποιος κρύβεται πίσω από την επίθεση, ίσως αποκαλυφθεί κάποια στιγμή, ίσως πάλι να μην το ανακαλύψει ούτε ο Κλουζώ-Σαγόνιας. Στην περίπτωση μας, εκείνο που έχει σημασία είναι ποιον υποψιάζεται η κοινή γνώμη ως ηθικό αυτουργό.

Όσο η υπόθεση παραμένει στο σκοτάδι και τα ρεπορτάζ περιστρέφονται γύρω από αστειότητες περί επίσκεψης σε σεξ σοπ κι αν ο καφές που ήπιαν μετά τις φάπες ήταν σκέτος, το βασικό ζητούμενο είναι η αίσθηση του κοινού και λάθος να κάνει, είναι αδιάφορο.

Αν πιστεύω πως ο γείτονας μου είναι παιδεραστής, θα προσέχω το παιδί μου σαν τα μάτια μου. Δε πα να΄ναι Άγγελος Κυρίου στην πραγματικότητα, το θέμα είναι τι πιστεύω εγώ, αυτό καθορίζει τις κινήσεις και τη δική μου συμπεριφορά.

Κι από τη στιγμή που στο μυαλό της κοινής γνώμης έχει καρφωθεί η ιδέα πως πίσω από την επίθεση είναι ο γαύρος, αυτός είναι που θα παίρνει τα σφυρίγματα.

Κάτι που αντανακλά σε όσους είναι στο κόλπο του πρωταθλήματος, οπότε η επιρροή της παραπάνω αίσθησης θα ακουμπάει και τους αγώνες του ΠΑΟΚ.

Στον Τζήλο χρεώνουν πως στην Ξάνθη δεν έδωσε τα πέναλτι που ζητούσε ο Ολυμπιακός, οι δυο βαθμοί που άφησε εκεί, θα μπορούσαν να ισοφαριστούν από γκέλα του ΠΑΟΚ. Δεν είναι μόνο το κάνεις εσύ, αλλά και τι κάνει ο αντίπαλος…

Στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος Τζήλου λοιπόν, ο ΠΑΟΚ είδε να του ακυρώνεται κανονικό γκολ του Μπίσεσβαρ στην Τρίπολη, όπου το κοράκι χάρισε και καραμπινάτη κόκκινη στον Ιγκλέσιας. Ο οριακή φάση στο ακυρωθέν του Ολλανδού, εκτιμήθηκε ανάποδα από αντίστοιχη περίπτωση με εκτεθειμένο παίκτη των γηπεδούχων, που συνέχισε ανενόχλητος.

Την Τετάρτη στο Καραισκάκη, ο γαύρος κέρδισε καθαρό πέναλτι σε τράβηγμα φανέλας, βάλτε δίπλα τη φάση του Κρέσπο στο ΠΑΟΚ-ΠΑΣ και πείτε μου ποια είναι η διαφορά.

Καμμία απολύτως, στην πρώτη ο Κομίνης υπέδειξε άμεσα την παράβαση, ο σωσίας του Κάκου στην Τούμπα, μετρούσε τ΄αστέρια.

Ακόμα δυο χειρότερες φάσεις έγιναν στην Τούμπα, ειδικά αυτή με τον Βαρέλα θα ήταν παράβαση ακόμα και με όρους Αμερικάνικου ποδοσφαίρου.

Το ότι έγιναν θέμα τα δυο καθαρά πέναλτι που υπέδειξε το κοράκι και όχι αυτά που έπνιξε, όπως και το οφσάιντ στο γκολ των φιλοξενούμενων, ήταν αναμενόμενο. Αρκεί να θυμηθούμε πως πέρσι προσπάθησαν να βαφτίσουν κανονικό μαρκάρισμα το κεφαλοκλείδωμα στον Βαρέλα, στο Αγρινίο.

Ο φετινός νεοτερισμός είναι πως στη φάση του πρώτου πέναλτι στον Ακπόμ, η φάση που παίζει στα ΜΜΕ δεν είναι αυτή που υποδείχτηκε ως παράβαση, αλλά εκείνη που προηγήθηκε, όπου ούτε υπήρξε ανατροπή, ούτε έδειξε κάτι ο διαιτητής, ούτε ο επιθετικός έπεσε, ούτε ζήτησε κάτι ο ΠΑΟΚ.

Η ανατροπή έγινε στην αμέσως επόμενη, ήταν πασιφανής και ορθώς υποδείχτηκε, γι αυτό και ουδείς από τους φιλοξενούμενους, διαμαρτυρήθηκε.

Την ίδια στιγμή, για τον γαύρο δεν υπάρχει ούτε υποψία φάσης όχι που να αδικήθηκε αλλά έστω να διαμαρτυρήθηκε, ενώ το χαρτί κέρδισε στη Νέα Σμύρνη με μανσέτα του Χαρτομάνταλου.

Μην αναρωτηθείτε που κολλάει το χαρτί, η υπόθεση Μπάκα είναι η αντίστοιχη Τζήλου μιας άλλης εποχής, που όμως παραμένει τόσο ίδια με τη σημερινή. Κι εκείνη δεν εξιχνιάστηκε, η ουσία είναι όμως τι πιστεύει η κοινή γνώμη. Υπάρχει και η προ διετίας απειλή του Τζάμπα στον Κύρκο, πως θα τον πνίξει με το κασκόλ και πως ξέρει που μένει.

Δεν είναι και τόσο εύκολο λοιπόν, να μη δώσουν σπόρια και στο χαρτί.

Στο Ηράκλειο ο ΠΑΟΚ βρέθηκε πίσω στο σκορ και παρότι δεν του δόθηκε καραμπινάτο πέναλτι στον Ζαμπά, δεν πτοήθηκε, δεν αποσυντονίστηκε και απάντησε με τρία.

Στην Τρίπολη όπως και στη Νέα Σμύρνη, κέρδισε πάλι, παρά την ακύρωση πεντακάθαρων γκολ Μπίσεσβαρ και Ακπόμ, ειδικά του τελευταίου δεν είναι καν οριακό! Στο ίδιο γήπεδο, κολάρο και χαρτί πήραν νίκες δώρα από τα κοράκια.

Τα λέω αυτά για να μην αρχίσετε τα περί Πρίγιοβιτς και Βιεϊρίνια στη Λαμία, ουδείς αμφισβητεί πως επίσης ο ΠΑΟΚ πήρε δώρα, όλα κι όλα όμως αυτά ήταν, δεν είχε άλλα!

Τουναντίον, υπήρξαν και συνεχίζουν να υπάρχουν φάσεις που τα κοράκια έκαναν ότι μπορούσαν για να μην κερδίσει.

Αν θέλετε να κάνουμε έντιμη κι αντρίκια κουβέντα λοιπόν, θα τα βάλουμε όλα κάτω και θα δούμε σε ποια πλευρά γέρνει το ζύγι.

Την Τετάρτη ο ΠΑΟΚ κέρδισε πάλι, με το κοράκι να κάνει εκπτώσεις στα πέναλτι και το βοηθό να πετάει αετό.

Πέρα από το τι δείχνει το ζύγι λοιπόν, το αντίδοτο του ΠΑΟΚ στα παραπάνω είναι το ποδόσφαιρο που παίζει, έχει την καλύτερη ομάδα και δε μπορούν να τον σταματήσουν ούτε τα κοράκια.

Είναι τόσο καλός και αποτελεσματικός, που καταφέρνει να κερδίζει και τους διαιτητές.

Αυτό είναι που δεν αντέχουν τα ΠΟΚεμον, όχι τόσο την πρωτιά του ΠΑΟΚ, αλλά ότι αυτή επιτυγχάνεται εν μέσω πολέμου και διασταυρούμενων πυρών.

Κι όσο περνάνε οι αγωνιστικές, βλέπουν να πλησιάζουμε στο φινάλε ενός πρωταθλήματος που θα μείνει στην ιστορία, ως το πιο αντρίκιο, με τον πρωταθλητή, μαζί με τους περισσότερους βαθμούς να έχει και τις περισσότερες λανθασμένες υποδείξεις σε βάρος του!

Θα είναι από εκείνα, που δεν υπάρχουν στις τροπαιοθήκες τους, ούτε για δείγμα…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ