Ο ΠΑΟΚ κρατάει τις τύχες του πρωταθλήματος στα χέρια του

Ο ΠΑΟΚ κρατάει τις τύχες του πρωταθλήματος στα χέρια του

Τα ντέρμπι για τον Δικέφαλο είναι η ευκαιρία να καθαρίσει οριστικά την υπόθεση του τίτλου, αλλά ακόμη και αν δεν τα καταφέρει σε αυτά πάλι έχει τον πρώτο λόγο για το πρωτάθλημα.

Πέρασε και η εξ αναβολής 15η αγωνιστική οπότε έχοντας παίξει ήδη και τρεις του δευτέρου γύρου φτάσαμε στο 60% του πρωταθλήματος με τον ΠΑΟΚ να είναι πάντα στην κορυφή της βαθμολογίας με +5 βαθμούς από τον Ολυμπιακό που ακολουθεί (έχοντας παίξει ένα ματς παραπάνω) και +14 από την 3η ΑΕΚ. Μένουν άλλες 12 αγωνιστικές για να κριθεί ο τίτλος, ο Δικέφαλος είναι το ξεκάθαρο φαβορί αλλά κακά τα ψέματα πολλά θα κριθούν τις επόμενες τρεις αγωνιστικές που υπάρχουν κατά σειρά τα ντέρμπι ΑΕΚ-ΠΑΟΚ, ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός και Ολυμπιακός-ΑΕΚ.

Η αλήθεια είναι ότι για τον ΠΑΟΚ αυτά τα ντέρμπι είναι η ευκαιρία να καθαρίσει οριστικά την υπόθεση του τίτλου με 2Χ2 νίκες, ενώ για τους άλλους είναι «do or die» παιχνίδια.

Η ΑΕΚ αν χάσει στο ΟΑΚΑ θα μείνει 17 βαθμούς πίσω από την πρώτη θέση αλλά κυρίως 9 βαθμούς πίσω από την 2η θέση και τον Ολυμπιακό. Διότι η λογική λέει ότι ο πρώτος στόχος είναι να μπορέσει να πιάσει τον Ολυμπιακό, να τον περάσει και να πάρει το εισιτήριο για τα προκριματικά του Champions League. Αν η ΑΕΚ χάσει από τον ΠΑΟΚ, μαζί αποχαιρετά οριστικά το πρωτάθλημα αλλά μάλλον και τη 2η θέση…

Ο Ολυμπιακός αν χάσει στην Τούμπα την επόμενη εβδομάδα (ακόμη και αν χάσει ο ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ από την ΑΕΚ) θα δει τη διαφορά να μένει τουλάχιστον στους 8 βαθμούς (μπορεί να πάει και στους 11 αν κερδίσει ο Δικέφαλος του Βορρά την ΑΕΚ), οπότε λογικά θα είναι απίθανο να χάσει μετά ο ΠΑΟΚ το πρωτάθλημα στις 10 αγωνιστικές που θα μένουν.

Ας το δούμε κι αλλιώς…

Ο ΠΑΟΚ μπαίνει στην τελική ευθεία βρισκόμενος στην κορυφή της βαθμολογίας με 50 βαθμούς, στο +5 από τον Ολυμπιακό που ακολουθεί (έχει 45β. αλλά με ένα ματς παραπάνω καθώς έπαιξε ήδη με τον Πανιώνιο) και στο +14 από την ΑΕΚ (36β.).

Ο Δικέφαλος έως το τέλος έχει 5 ματς στην Τούμπα και 7 εκτός έδρας. Με απλά μαθηματικά εφόσον κερδίσει και τα 5 παιχνίδια στη Θεσσαλονίκη (άρα και τον Ολυμπιακό…) μαζεύοντας 15 βαθμούς, θα χρειάζεται άλλους μόλις 10 βαθμούς σε 7 εκτός έδρας ματς για να κατακτήσει το πρωτάθλημα. Διότι με 75 βαθμούς (στο σενάριο με νίκη επί του Ολυμπιακού στην Τούμπα) εκεί μπορεί να φτάσει μόνο ο Ολυμπιακός (αν κάνει 10Χ10 νίκες στα άλλα ματς), αλλά ο ΠΑΟΚ θα έχει το πλεονέκτημα στην ισοβαθμία με δύο νίκες επί των ερυθρόλευκων.

Όπως και να έχει, σε κάθε σενάριο, ο ΠΑΟΚ είναι αυτός που κρατάει τις τύχες του πρωταθλήματος στα δικά του χέρια και οι άλλοι (ουσιαστικά ο Ολυμπιακός μόνο…) περιμένουν και στραβοπατήματα του Δικέφαλου για να «κλέψουν» τον τίτλο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ