Στο… σκάκι ανάμεσά τους, ο Λουτσέσκου παίζει με τα λευκά…

Στο… σκάκι ανάμεσά τους, ο Λουτσέσκου παίζει με τα λευκά…

Όλα κρέμονται από μια λεπτή κλωστή. Ο Ουζουνίδης έχει να αποφασίσει αν θα ποντάρει στην δυναμική που δημιουργεί η έδρα και θα παίξει επιθετικά για να ρηγματώσει την αντίπαλη άμυνα ή θα προσαρμοστεί για να αντιμετωπίσει την επιθετική δύναμη πυρός που διαθέτει ο αντίπαλος.

Δε λέω, μια χαρά σύστημα είναι το 3-5-2 και με αυτό η ΑΕΚ πέρασε από έναν καταστροφικό Νοέμβριο σε έναν πολύ καλό Ιανουάριο. Ο Μαρίνος Ουζουνίδης είχε και αποείδε ότι δεν πρόκειται να του πάρουν κάποιον καλό και αξιόπιστο εξτρέμ και αποφάσισε να βαδίσει πάνω στα προπονητικά χνάρια του προκατόχου του Μανόλο Χιμένεθ. Ο Σεβιγιάνος έκανε αυτή την επιλογή γιατί δεν σκοτιζόταν να παίξει -καλά και σώνει- ποδόσφαιρο πρωτοβουλίας και να κυριαρχήσει επί του αντιπάλου. Ενδιαφερόταν κυρίως, να μην αιφνιδιαστεί στην άμυνα κι από εκεί και πέρα του αρκούσε το γκολ που θα του έδινε τη νίκη.

Ο Μαρίνος αντίκρισε την κατάσταση διαφορετικά. Θέλησε να κάνει την ομάδα του επιθετική , να κυριαρχεί και να προσφέρει γκολ και θέαμα. Αλλη προπονητική αντίληψη. Με δεδομένο ότι οι παίκτες κάνουν το σύστημα κι όχι το σύστημα τους παίκτες, πορεύτηκε ο Ουζουνίδης. Επί της αρχής είχε δίκιο. Το πρόβλημα άρχισε να φαίνεται όταν με την πάροδο του χρόνου «φώναζε» ή έλλειψη παικτών που θα μπορούσαν να υπηρετήσουν το σύστημα. Δηλαδή ικανών και αξιόπιστων εξτρέμ. Ο Μπογέ, παρά τα προσόντα του, δεν εννοεί να κάνει δυο καλά παιχνίδια στην σειρά και ο Γιαννιώτας που ήρθε την τελευταία στιγμή, δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί ούτε στα βασικά. Ετσι, ο κόουτς συνέχιζε να παίζει βάζοντας στα πλάγια δυο κεντρικούς μεσοεπιθετικού, τον Μπακασέτα και τον Μάνταλο. Το πράγμα, από ένα σημείο και μετά, σταμάτησε να δουλεύει.

Οι αντίπαλοι προσαρμόστηκαν, έδιναν και στους δυο παίκτες την εξωτερική και κάπου εκεί η ΑΕΚ την οποία τσάκισαν και οι τραυματισμοί, άρχισε να ρετάρει και να χάνει βαθμούς. Με τα πολλά και αφού ο κόουτς αντιλήφθηκε ότι δεν πρόκειται να έρθουν εξτρέμ, έκανε το αυτονόητο: Γύρισε την ομάδα στα σύστημα με τους τρεις στόπερ, έφερε μέσα τον Μάνταλο και τον Μπακασέτα, ορθολογοποιώντας το παιχνίδι της Ενωσης.

Μέχρι εδώ όλα καλά αλλά την Κυριακή με τον ΠΑΟΚ, υπάρχει θέμα. Πως αφήνεις τα πλευρά σου με έναν παίκτη όταν ο ΠΑΟΚ θα φέρνει από αριστερά Βιεϊρίμνια-Μπίσεσβαρ και από τα δεξιά Μάτος-Ζαμπά. Πως επιτρέπεις στον Λουτσέσκου να σου ντουμπλάρει με αυτό τον τρόπο τον Γκάλο από τα δεξιά και τον Χουλτ από αριστερά; Διότι, με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ η ΑΕΚ δεν υπερέχει σε ποιότητα παικτών και είναι αμφίβολο αν μπορεί να επιβάλλει τον δικό της ρυθμό και να κυριαρχήσει στο γήπεδο. Όλα κρέμονται από μια λεπτή κλωστή.

Ο Ουζουνίδης έχει να αποφασίσει αν θα ποντάρει στην δυναμική που δημιουργεί η έδρα και θα παίξει επιθετικά για να ρηγματώσει την αντίπαλη άμυνα ή θα προσαρμοστεί για να αντιμετωπίσει την επιθετική δύναμη πυρός που διαθέτει ο αντίπαλος. Εδώ είναι που φαίνεται η διαφορά ανάμεσα στις δυο ομάδες. Ο Λουτσέσκου θα παίξει όπως συνήθως . Δεν έχει να σκεφτεί τίποτα. Ο Ουζουνίδης τα σκέφτεται όλα και ίσως αναγκαστεί να αλλάξει μερικά…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ