Από την Κυριακή θα έχουμε το νέο δυνάστη του πρωταθλήματος

Από την Κυριακή θα έχουμε το νέο δυνάστη του πρωταθλήματος

Η ΑΕΚ στάθηκε τυχερή και κατάφερε να πάρει τον βαθμό της ισοπαλίας από τον ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ. Πλέον ο τελικός των τελικών είναι την ερχόμενη Κυριακή με τον Ολυμπιακό στην Τούμπα, όπου οι Ερυθρόλευκοι θα χάσουν από το αεροδρόμιο Μακεδονία.

Ο ΠΑΟΚ, έφυγε από το ΟΑΚΑ με τον βαθμό της ισοπαλίας σε ένα παιχνίδι που μετά το 32ο λεπτό έγινε ειδικών συνθηκών καθώς έμεινε με 10 ποδοσφαιριστές λόγω της αποβολής (με δεύτερη κίτρινη κάρτα) του Ζαμπά. Αν ο Δανός ρέφερι ήταν πιο έμπειρος και δεν έκανε τόσο πολλά λάθη ίσως το σκορ να ήταν διαφορετικό, αλλά αυτό έχει μικρή σημασία, γιατί με τα αν κανείς δεν είδε προκοπή.

Ο Δικέφαλος που δεν απειλήθηκε σοβαρά ποτέ από την ΑΕΚ, εκτός από τη φάση της ισοφάρισης έφερε το ματς στα μέτρα του. Δεν επέτρεψε στους γηπεδούχους να φτιάξουν παιχνίδι από τον άξονα, οδηγώντας τους από τον άξονα.

Εκεί τους περίμεναν το δίδυμο Βαρέλα και Κρέσπο που ήταν ανίκητοι στο ψηλό παιχνίδι. Μια φορά ξεχάστηκε η άμυνα με τον Πόνσε να βρίσκει τον χώρο σκοράροντας με κεφαλιά. Αυτό μπόρεσε να κάνει η ΑΕΚ αυτό έκανε. Κατάφερε να «κόψει» 2 βαθμούς από τον ΠΑΟΚ, όχι γιατί ήταν καλύτερη, ανώτερη, είχε σωστή στρατηγική. Απλά οι Ασπρόμαυροι έμειναν με 10 ποδοσφαιριστές και αυτό το αβαντάζ το εκμεταλλεύτηκε στη μια και μοναδική τελική φάση που έβγαλε στα καρέ του Πασχαλάκη.

Για τα αίσχη που έγινα στο ΟΑΚΑ μετά το τέλος του αγώνα, θέλω να πιστεύω πως οι παρατηρητές τα έχουν καταγράψει όλα. Γιατί σήμερα αν δεν υπήρχε η Αστυνομία μπορεί να είχαμε άγριες καταστάσεις στα δημοσιογραφικά θεωρεία και μπροστά από το μπουθ που φιλοξενούσε στελέχη της ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

Αυτή η ισοπαλία ενόχλησε πολύ και πολλούς. Πίστευαν πως μετά την αποβολή η ΑΕΚ θα καταφέρει να φέρει τούμπα το παιχνίδι και να πάρει τους τρεις βαθμούς της νίκης. Μάλιστα αν όχι σε όλες στις περισσότερες στοιχηματικές εταιρίες ο άσος φορτώθηκε αρκετά, αλλά ο ΠΑΟΚ τους έστειλε στον κουβά.

Η ισοπαλία του ΟΑΚΑ βρήκε κερδισμένο τον ΠΑΟΚ κι ας μειώθηκε η διαφορά του στους 6 πόντους από τον Ολυμπιακό. Κατέκτησε παλικαρίσια, με καλή οργάνωση και αυτοθυσία τον «χρυσό» βαθμό και περιμένει την επόμενη Κυριακή τον Ολυμπιακό στην Τούμπα με πλεονέκτημα 6 βαθμών στη μάχη για κατάκτηση του τίτλου. Σε 7 ημέρες, 168 ώρες θα διεξαχθεί η πιο κρίσιμη αναμέτρηση για την ιστορία του ΠΑΟΚ. Είναι το λεγόμενο match ball. Αν ο Δικέφαλος κερδίσει την αναμέτρηση απλά θα πρέπει να περιμένει μέχρι τον Μάιο για να γίνει η στέψη του πρωταθλητή.

Επειδή διαβάζω καθημερινά πως ο Ολυμπιακός παίζει την καλύτερη μπάλα στο πρωτάθλημα, ήρθε η ώρα να το αποδείξει απέναντι σε δυνατές ομάδες. Ας έρθει στην Τούμπα και να δείξει επιτέλους ότι από το καλοκαίρι μέχρι τώρα έχει μια αγωνιστική βελτίωση, γιατί την καλύτερη μπάλα δεν την παίζει.

Η Τούμπα την ερχόμενη Κυριακή θα πρέπει να έχει ΜΟΝΟ παλμό, φωνή και χειροκρότημα. ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ. Αυτό το πρωτάθλημα δεν πρέπει να χαθεί με τίποτα. Αυτό το πρωτάθλημα θα κάνει τον ΠΑΟΚ το νέο δυνάστη στο Ελληνικό πρωτάθλημα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ