Ο Δώνης το είδε, ο Ουζουνίδης «πέρα βρέχει»…

Ο Δώνης το είδε, ο Ουζουνίδης «πέρα βρέχει»…

Να θεωρείς ότι οι σέντρες είναι ένας τρόπος να γίνεις απειλητικός το καταλαβαίνω. Να μην έχεις άλλο σχέδιο όταν βλέπεις ότι αυτό δεν περπατά είναι ακατανόητο. Και καλά, έτσι το σκέφτηκες, έτσι το έκανες. Εκ των υστέρων και όταν το σχέδιο σε έχει ρίξει στα βράχια,να μην αναγνωρίζεις την αποτυχία, πάει πολύ.

Μπορείτε να ανατρέξετε στις δηλώσεις που έκαναν ο Μαρίνος Ουζουνίδης και ο Γιώργος Δώνης μετά τα ισόπαλα ματς των ομάδων τους με ΠΑΟΚ και Λεβαδειακό αντίστοιχα. Το θέμα των δηλώσεων ήταν κοινό. Οι ομάδες τους για μεγάλο διάστημα είχαν σαρωτική υπεροχή αλλά δεν μπορούσαν να δημιουργήσουν φάσεις για γκολ. Ο Μαρίνος είπε πως το πρόβλημα ήταν πως δεν έμπαιναν αρκετοί παίκτες του στην περιοχή ώστε να υποδεχτούν την μπάλα στις σέντρες που έκαναν οι υπόλοιποι.

Το μόνο πρόβλημα που αναγνώρισε σε αυτή την διαδικασία ήταν ότι οι σέντρες του Ροντρίγκο (Γκάλο) δεν ήταν τόσο καλές όσο άλλες φορές. Ο κόουτς του Παναθηναϊκού από την πλευρά του είπε ότι η ομάδα του δεν είχε τρόπο να διασπάσει την άμυνα του Λεβαδειακό γιατί οι παίκτες του δεν μπορούσαν να διασπάσουν την άμυνα με τις απαραίτητες σε τέτοιες περιπτώσεις διεισδύσεις, τις ατομικές ενέργειες.

Είναι απορίας άξιο πως ένας προπονητής με τις παραστάσεις του Μαρίνου Ουζουνίδη έφτασε να ευλογήσει εκ των υστέρων αυτό τον ποδόσφαιρο αναχρονισμό που παρουσίασε η ΑΕΚ όταν για μια ώρα έπαιζε με παίκτη παραπάνω. Πως δικαιολογείται με βάση τις πλούσιες παραστάσεις του, να μην καταλάβει ότι ο Λουτσέσκου του έδινε τα πλάγια για να βγάλει σέντρες θεωρώντας πως έτσι ο κίνδυνος να πάθει ζημιά η ομάδα του είναι περιορισμένος. Και πάλι:Να θεωρείς ότι οι σέντρες είναι ένας τρόπος να γίνεις απειλητικός το καταλαβαίνω. Να μην έχεις άλλο σχέδιο όταν βλέπεις ότι αυτό δεν περπατά είναι ακατανόητο. Και καλά, έτσι το σκέφτηκες,έτσι το έκανες. Εκ των υστέρων και όταν το σχέδιο σε έχει ρίξει στα βράχια να μην αναγνωρίζεις την αποτυχία,πάει πολύ.

Δείχνει ότι είσαι πρόθυμος να το επαναλάβεις δημιουργώντας νέα αδιέξοδα στην ομάδα. Μπορεί το ποδόσφαιρο να μην είναι το απλούστερο πράγμα στον κόσμο αλλά δεν είναι και πυρηνική φυσική. Αυτό που αρνήθηκε να παραδεχτεί ο Ουζούνίδης το διαπίστωσε και το παραδέχτηκε με τη μία, ο Δώνης. Να μιλήσουμε για διαφορά ευθυκρισίας, για ειλικρίνεια για ανάληψη προσωπικής ευθύνης;

Όταν από ένα τέτοιο παιχνίδι αφαιρείς τον Μπακασέτα που μπορεί να απειλήσει ακόμα και με το κεφάλι μέσα στον συνωστισμό και βάζεις τον Κλωναρίδη που δεν μπορεί να σου προσφέρει από τη στιγμή που δεν υπάρχουν ελεύθεροι χώροι φανερώνει σύγχυση στην καλύτερη περίπτωση. Η ΑΕΚ έχει πρόβλημα στην άκρη του πάγκου της.

Κρίμα κι άδικο να φορτωθεί αποκλειστικά ο Ουζουνίδης την… λέζα για την κακή εμφάνιση της ομάδας. Το πρόβλημα αφορά τον μεταγραφικό σχεδιασμό κι εδώ άλλοι είναι ΑΕΚ θα πάρει έναν κανονικό-ποιοτικό εξτρέμ και τελικά δεν έπαιρνε κανέναν. Εδώ που έχουν φτάσει τα πράγματα ο Μαρίνος έχει χάσει έκτος από την ευθυκρισία του και την στήριξη -ίσως και την ανοχή- των παικτών του. Δεν έχει να προσφέρει τίποτα από εδώ και πέρα. Δεν είναι ο πρώτος φταίχτης για την άσχημη εικόνα των κιτρινόμαυρων. Είναι όμως, ο μόνος που μπορεί να φύγει στην παρούσα φάση…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ