Τα δύο μεγάλα «όπλα» του Ολυμπιακού στην Τούμπα

Τα δύο μεγάλα «όπλα» του Ολυμπιακού στην Τούμπα

Ο Πέδρο Μαρτίνς θέλει να εκμεταλλευτεί η ομάδα του τα στοιχεία που την κάνουν να παίζει το καλύτερο ποδόσφαιρο στην Ελλάδα. Ο Πορτογάλος εστιάζει σε δύο πολύ συγκεκριμένα στοιχεία ενόψει Τούμπας και σχεδιάζει το πλάνο για την μεγάλη μάχη με τον ΠΑΟΚ.

Ο Ολυμπιακός έχει μπει στην τελική ευθεία της προετοιμασίας του για την μεγάλη μάχη στην Τούμπα, με τον Πέδρο Μαρτίνς να σχεδιάζει τα πλάνα του για την σπουδαία αναμέτρηση των ερυθρόλευκων με τον δικέφαλο του Βορρά.

Ο Πορτογάλος προπονητής των πειραιωτών εστιάζει σε συγκεκριμένα στοιχεία που θέλει να δει από την ομάδα του και αυτό που πρέπει να σημειωθεί είναι ότι ο 48χρονος κόουτς των ερυθρόλευκων έχει παρακολουθήσει πολλά παιχνίδια του ΠΑΟΚ, για να έχει την καλύτερη δυνατή εικόνα του αντιπάλου του Ολυμπιακού.

Οι ερυθρόλευκοι πηγαίνουν στο ντέρμπι θέλοντας να μειώσουν την διαφορά από τον δικέφαλο του Βορρά. Πηγαίνουν ως η ομάδα που παίζει το καλύτερο ποδόσφαιρο και είναι ξεκάθαρο πως ο Ολυμπιακός θέλει να εκμεταλλευτεί δύο πολύ σημαντικά στοιχεία στο κυριακάτικο παιχνίδι.

Το ένα αφορά την πολύ καλή φυσική κατάσταση των ερυθρόλευκων, τα τρεξίματα και την ένταση που βγάζουν οι πειραιώτες. Είναι πολύ σημαντικό να σταθεί κάποιος στο συγκεκριμένο στοιχείο καθώς ο Ολυμπιακός δείχνει με τον τρόπο που παίζει ότι τον συμφέρει να πάει το ματς σε πολύ υψηλό τέμπο, σε γρήγορο ρυθμό. Κι αυτό ακριβώς θέλουν να πετύχουν οι παίκτες της πειραϊκής ομάδας στο ντέρμπι της Τούμπας.

Είναι ξεκάθαρο ότι ο Ολυμπιακός δίνει τον ρυθμό σε όλα τα παιχνίδια του και όταν οι ερυθρόλευκοι πατήσουν… γκάζι καμιά ομάδα στο ελληνικό πρωτάθλημα δεν μπορεί να τους πιάσει. Αυτό το έχουν διαπιστώσει όλοι οι αντίπαλοι των ερυθρόλευκων.

Μην πάμε μακριά, ας θυμηθούμε ότι πόσο καλά ανταποκρίθηκαν οι πειραιώτες στα παιχνίδια με Μπέτις και Μίλαν τις δύο τελευταίες αγωνιστικές του ομίλου τους στο Γιουρόπα Λιγκ. Αυτό λοιπόν είναι ένα στοιχείο που ο Ολυμπιακός θέλει να βάλει στο παιχνίδι του απέναντι στον ΠΑΟΚ. Γρήγορο τέμπο και ένταση στα τρεξίματα.

Το δεύτερο μεγάλο «όπλο» των πειραιωτών είναι η ικανότητα της καλής κυκλοφορίας της μπάλας, η γρήγορη μεταφορά από την άμυνα στην επίθεση αλλά παράλληλα και η υπομονή να γυρίσει η μπάλα μέχρι να βρεθεί η καλή πάσα, κυρίως στην πλάτη της άμυνας.

Είναι πολύ σημαντικό ότι ο Ολυμπιακός έχει στην εντεκάδα του παίκτες που μπορούν να δημιουργήσουν αλλά και να απειλήσουν την αντίπαλη εστία, όπως ο Φορτούνης, ο Λάζαρος, ο Ποντένσε αλλά ακόμα και ο Γκιγιέρμε καθώς ο Βραζιλιάνος δεν χάνει την ευκαιρία να σουτάρει εκτός περιοχής αν βρει ελεύθερο πεδίο.

Ο Μαρτίνς ποντάρει λοιπόν στην ικανότητα της ομάδας του να δημιουργήσει τόσο στην κόντρα επίθεση όσο και απέναντι σε οργανωμένη άμυνα και θα είναι πολύ σημαντικό για την ομάδα του Πειραιά να βρει διαδρόμους προς την περιοχή του Πασχαλάκη, με πάσες στην «πλάτη» της αντίπαλης άμυνας.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ