Καλή ομάδα, Παπαπέτρου, Ευαγγέλου, Σιδηρόπουλος

Καλή ομάδα, Παπαπέτρου, Ευαγγέλου, Σιδηρόπουλος

Ο Κώστας Καίσαρης γράφει για την «υποχρέωση» που είχε ο Σιδηρόπουλος στην ΑΕΚ. Την ΚΕΔ που έχει βάλει o κορυφαίος στόχο και τον Σπανό που κάνει πολιτική για να τα έχει με όλους καλά.

ΣΦΟΔΡΑ γενναιόδωρος ο Μανόλο Χιμένεθ. «Το 95% της νίκης ανήκει στους ποδοσφαιριστές κι ένα 5% στο προηγούμενο τεχνικό επιτελείο». Για την πάρτη του δεν κράτησε τίποτα. Έτσι όμως, αδίκησε σφόδρα τον κορυφαίο του αγώνα. Τον καλύτερο όλων. Τον ένα και μοναδικό Τάσο Σιδηρόπουλο. Τη κορυφαία Ελληνίδα μαυροφόρα. Όπως αποκαλούσαν τα παλιά χρόνια, οι καζουροποιοί της εξέδρας τη ράτσα των διαιτητών. Λόγω του μαύρου χρώματος της ενδυμασίας τους. Με την εξέλιξη, όταν προστέθηκαν στις στολές των διαιτητών και άλλα χρώματα σταμάτησαν να ακούγονται οι στεντόρειες φωνές, «τι σφυρίζεις μωρή μαυροφόρα»;

ΞΕΦΥΓΑΜΕ όμως. Δεν ήταν Ατρόμητος- ΑΕΚ το ματς στο Περιστέρι. Ατρόμητος- Σιδηρόπουλος ήτανε. «Μόνος μου και όλοι σας», τους έπαιξε αυτούς που κατέβασε ο Κάναντι. Και τους κέρδισε κατά κράτος. Τι κορυφαίος θα ήτανε άλλωστε αν δεν μπορούσε να τα καταφέρει; Σφαλιάρα στη μπάλα με το χέρι ο Χουλτ μέσα στη περιοχή, γαργάρα το πέναλτι ο κορυφαίος. Φάουλ έξω από τη περιοχή στον Αλμπάνη, πέναλτι ο κορυφαίος. Το μόνο που έκανε η ΑΕΚ ήταν να κρατήσει από κει και πέρα, το ένα-μηδέν. Κι ομολογουμένως το κράτησε, χωρίς να φάει φάση.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ; Όταν ανατρέχεις στην ατάκα του διοικητικού ηγέτη τις προάλλες στα Σπάτα, «παραδίδουμε καλή ομάδα στο Μανόλο» ν αρχίζεις να μπερδεύεσαι. Τι εννοούσε; Τον Μάνταλο, τον Μπακασέτα και τον Πόνσε; Η μήπως τον Παπαπέτρου, τον Ευαγγέλου και τον Σιδηρόπουλο; Τέλος πάντων, η ΑΕΚ είναι με το ενάμιση πόδι στους «4» μία καλή κλήρωση μετά με τον Αστέρα Τρίπολης και φύγαμε για Τελικό. Ένα ματς είναι, όλα γίνονται.

ΑΣ επανέλθουμε όμως στο μείζων θέμα της Διαιτησίας και στον εν λόγω Σιδηρόπουλο. Ανατρέχοντας στο παρελθόν, παρατηρούμε ότι όλοι κατά καιρούς κορυφαίοι την ίδια βιόλα βαράγανε. Πάντα με τον δυνατό. Έχοντας όμως τη δυνατότητα να είναι διακριτικοί. Εκτός αν τους καθότανε η πουτάνα η φάση όταν ο κόμπος είχε φτάσει στο χτένι. Και δεν δίσταζαν να κάνουν το έγκλημα. Όπως ο Κύρος Βασσάρας, στο περιβόητο πέναλτι στον Μπούρμπο, στο Παναθηναϊκός-ΑΕΚ στη Λεωφόρο. Δεν το έδωσε κι αντί για τη ΑΕΚ βγήκε ο Παναθηναϊκός δεύτερος κι έκανε παντελόνι τα λεφτά του Τσάμπιονς Λιγκ. Κι ο Ντέμης, αμίλητος. Το παγόνι.

ΚΙ ο επόμενος κορυφαίος ο Κάκος, το πήγαινε το γράμμα. Και προς πάσα κατεύθυνση μάλιστα. Άλλος Κάκος, ήταν μέχρι το 2009 κι άλλος Κάκος, επί πολυμετοχικότητας. Κι άλλος Κάκος, κατέληξε στα στερνά του, το 2015 που κρέμασε τη σφυρίχτρα. Βρήκε μπατζανέμι στον Βορρά και δεν βγήκε χαμένος. Μπορεί να άργησε αλλά τακτοποιήθηκε. Τηλεκριτικός και με βασιλικό μισθό μάλιστα. Ο Σιδηρόπουλος μέχρι πέρυσι σφύριζε κίνητρο-μαύρο για θάνατο. Εξ ου και η αδυναμία που του έχει η Υπουργάρα ο Κοντονής. Μπορεί να κάνω και λάθος, αλλά δυσκολεύομαι να θυμηθώ να έχει χάσει η ΑΕΚ παιχνίδι που σφύριζε ο Σιδηρόπουλος.

ΜΕΧΡΙ που του κάθισε η στραβή στη βάρδιά του, για να θυμηθούμε το Ρενάκι τη Δούρου. Τον στέλνουνε να σφυρίξει πέρυσι το Αστέρας-ΠΑΟΚ. Μισό πρωτάθλημα. Μπορεί να κέρδισε ο Αστέρας, αλλά ο κορυφαίος έπαιξε ΠΑΟΚ εκατό-μηδέν με αποκορύφωμα το μουσαντένιο πέναλτι που του έδωσε. Αποτέλεσμα; Να μην θέλουν πλέον στην ΑΕΚ να τον βλέπουν ούτε ζωγραφιστό. Και να βάλλουν βέτο να μην σφυρίξει στον Τελικό. Ο ΠΑΟΚ δεν ήθελε Μάνταλους και σία κι έτσι έφερε ο Περέιρα τον Μπορμπαλάν. Ο κορυφαίος λοιπόν, που θέλει να τα έχει καλά και με τον χωροφύλακα και με τον αστυφύλακα, έψαχνε να βρει μία ευκαιρία να επανορθώσει. Τη βρήκε στο Περιστέρι κι έβγαλε την υποχρέωση.

ΕΠΕΙΤΑ είναι το άλλο. Στα 40 περπατάει ο Σιδηρόπουλος. Πόσο θα σφυρίζει ακόμα; Έχει αρχίσει ήδη να σκέφτεται το μέλλον του. Έχοντας τις πλάτες του Διακοφώτη, τη ΚΕΔ. Ο μισθός σήμερα είναι 13 χιλιάρικα. Αύριο παραπάνω. Με δεδομένο ότι η πόρτα του Πειραιά είναι γι αυτό κλειστή, θέλει να το έχει δίπορτο. Και με το άσπρο-μαύρο και με κιτρινόμαυρο. Συμπέρασμα: Όταν ο κορυφαίος Έλληνας διαιτητής είναι ο Σιδηρόπουλος καταλαβαίνεις, ότι οι ξένοι διαιτητές θα έρχονται και θα σφυρίζουνε μέχρι να πέσει μαύρο χιόνι.

ΚΙ ένα τελευταίο. Αναφερόμενος στη διαιτησία του Σιδηρόπουλου και διαμαρτυρόμενος ο Σπανός, μίλησε για ποδόσφαιρο παρωδία. Ότι «προστατεύονται πι μεγάλοι, η ΑΕΚ ο Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ και σφάζονται οι μικροί». Προς τι όμως οι γενικολογίες; Για να τα έχουμε καλά και με τον αστυφίλακα και με τον χωροφύλακα; Δεν παίζανε μικροί-μεγάλοι τη Πέμπτη στο Περιστέρι. Ο Ατρόμητος με την ΑΕΚ έπαιξε. Κι αυτό το μικροί- μεγάλοι που είπε, σχετικό είναι. Δεν είναι απόλυτο. Πέρυσι στο Καραϊσκάκης στο Ολυμπιακός-Ατρόμητος 0-1 ο Αρετόπουλος είχε παίξει εκατό-μηδέν Ατρόμητο. Επειδή κάποιος μεγάλος του είχε πει να αναβαντάρει τον μικρό.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ