Άρης: Μεγάλη νίκη που δεν προσφέρει τίποτε (ακόμη)

Άρης: Μεγάλη νίκη που δεν προσφέρει τίποτε (ακόμη)

Ο Άρης είναι στο σωστό δρόμο αλλά όχι ασφαλής ακόμη για Ευρώπη.

Ο Άρης έγινε αυτό που ήθελε στη μεταβατική περίοδο του Ιανουαρίου, για πρώτη φορά στην Τρίπολη: Ήταν από την αρχή ως το τέλος του αγώνα πιο γρήγορος και κάθετα απειλητικός από τον αντίπαλό του. ‘Ο,τι του έλειψε δηλαδή σε όλα τα προηγούμενα παιχνίδια.

Αν και το κλαμπ είναι μπροστά από το φετινό του χάι σκορ, με μια ενδεχόμενη τέταρτη συνεχόμενη νίκη επί του Πανιωνίου την Κυριακή στο Χαριλάου (που θα πάει για σολντ άουτ) δεν αισθάνομαι ότι έχει επιτευχθεί κάτι. (Και να σας πω την αλήθεια μου, δεν μπορώ να θεωρήσω κανενός είδους υπέρβαση την εξασφάλιση ευρωπαϊκού εισιτηρίου στο τέλος της σεζόν, παρά μόνον αποτυχία την απώλειά του).

Ο Άρης, από την εποχή της αναταραχής και των κακών αποτελεσμάτων έχει σημειωθεί από μένα πολλές φορές, για μένα φέτος αδίκησε τον εαυτό του. Δεν έχει παρά μια ισοπαλία σε ντέρμπι, πέταξε βαθμούς με ομάδες σαφώς χαμηλότερης ποιότητας, έκανε όλα τα λάθη που θα μπορούσε, για να μην είναι αυτός που θα διεκδικήσει μια πραγματικά καλή θέση στη βαθμολογία σε ένα πρωτάθλημα χωρίς πραγματική ανταγωνιστικότητα, ας είμαστε ρεαλιστές μ’ αυτό.

Για μένα μπορούσε να κυνηγά την τρίτη θέση και τις όποιες πιθανότητες να βρεθεί και δεύτερος, αν στο τέλος, δικά του καλά αποτελέσματα, συναντούσαν ενδεχόμενη απογοήτευση όποιου θα έχανε το πρωτάθλημα.

Τότε, ναι, θα υπέγραφα την λέξη «επιτυχία» ως κυριολεκτικό ορισμό της πορείας, αμέσως μετά την επιστροφή της ομάδας στην κανονικότητα. Τώρα, θα χρειαστούν αστερίσκοι: Γιατί η ομάδα προέρχεται από δυο σεζόν στη Β’ εθνική, γιατί άλλαξε όλο το ρόστερ και δυο προπονητές, γιατί το μπάτζετ είναι οριακά τέταρτο ή πέμπτο, αισθητά κάτω από τα κόστη των κλαμπ που προπορεύονται…

Σημαντικά όσο τα αποτελέσματα, τώρα στην τελική ευθεία της σεζόν είναι όλα όσα θα δρομολογήσουν τη «συνέχεια» του πρότζεκτ από το όχι μακρινό επόμενο διάστημα. Μια έξοδος στην Ευρώπη, θα ενισχύσει οικονομικά το κλαμπ. Και μόνο ως προς αυτό αντιλαμβάνεστε πόσο απαραίτητη είναι.

Ο Άρης για να προχωρήσει, έχει ανάγκη τη «σύνδεση» της ομάδας της περασμένης σεζόν με την επόμενη. Στον αγωνιστικό κορμό, το στελεχειακό δυναμικό, τον τρόπο δουλειάς, τις επιλογές προσώπων για να «γεμίζει» το ρόστερ (ανεξάρτητα από το αν κάποιος αποχωρήσει γιατί δεν μπορείς να τον κρατήσεις ή γιατί έφερε χρήματα που δεν μπορείς να αρνηθείς) και να επιχειρήσει η ομάδα να πλησιάσει όσο περισσότερο μπορεί σε αυτό που όλα τα κλαμπ θέλουν –αλλά τέλειο δεν υπάρχει τελικά- και ονομάζεται αγωνιστική πληρότητα. Προφανώς, η ιδιαίτερη περσινή περίοδος αποτελεί εξαίρεση.

Πέτυχε κάτι, λοιπόν, με τη νίκη στην Τρίπολη ο Άρης; Όχι. Τίποτε. Είναι σε μια μικρή απόσταση από τους διώκτες του, αν δεν κερδίσει τον Πανιώνιο αυτή θα μειωθεί πολύ. Αν κερδίσει τον Πανιώνιο και στα ντέρμπι δεν πάρει βαθμούς ενώ οι άλλοι θα μαζεύουν πόντους θα βρεθεί πάλι σε πίεση και με ελάχιστα περιθώρια να μην κερδίσει σχεδόν όλα τα ματς της τελικής ευθείας. Αλλά είναι κυρίαρχος του παιχνιδιού για την πέμπτη θέση, με πιθανότητες για την τέταρτη και με την αίσθηση πως αγωνιστικά, πλησιάζει σε επίπεδο που θα θεωρηθεί το πιο καλό (στην πράξη, με συνδυασμό απόδοσης και αποτελεσμάτων) της χρονιάς.

Συμφωνώ λοιπόν με την σχετική αναφορά του κόουτς Παντελίδη πως «ήταν μια νίκη και ως εκεί». Συμφωνώ μαζί του και –βρήκα πραγματικά τολμηρή την επισήμανση- στην ανάγκη «να βελτιωθούν οι συνθήκες καθημερινότητας» στο κλαμπ. Εννοεί πρώτιστα πράγματα της καθημερινότητας και «εργαλεία» που λείπουν και είναι απαραίτητα για να μπορέσει να δουλεύει απροβλημάτιστα το κλαμπ. Από την ποιότητα των βοηθητικών γηπέδων, μέχρι υλικοτεχνικό εξοπλισμό που κανένα μήνα τώρα λείπει και δημιουργεί ελλείψεις.

Για τα προσωπικά παράπονα, (μέχρι της χιουμοριστικής ατάκας «ελπίζω να μη φύγω αυτή τη βδομάδα» ήταν σούπερ) όσο κι αν κατανοώ τη φόρτιση της στιγμής, πιθανώς να έλεγα χειρότερα στη θέση του, θα ευχόμουν να τα έχει αποφύγει. Έτσι κι αλλιώς, οι στιγμές δεν επιστρέφουν, ούτε και δίκιο θα βρει, σε τίποτε άλλο πέρα από τα αποδυτήριά του και τη βαθμολογία. Εξαιρουμένων ασφαλώς όσων «στη δύσκολή του», βρέθηκαν έργω κοντά του.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ