Επιστρέφει και παίζει το 2ο ημίχρονο

Επιστρέφει και παίζει το 2ο ημίχρονο

Τρομοκρατημένος από το -6 ο Ολυμπιακός ζήτησε συγνώμη και δέχθηκε να συνεχιστεί ο ημιτελικός με τον Παναθηναϊκό!

Οι εξελίξεις λαμβάνουν μορφή καταιγίδας. Η Αθλητική Δικαστής επέβαλλε, εξαντλώντας την επιείκεια της, ποινή αφαίρεσης έξι βαθμών κι οι διοικούντες τον Ολυμπιακό κατάλαβαν ότι το… παράκαναν.

Τα μάζεψαν, επικοινώνησαν τηλεφωνικά με τον Γιώργο Βασιλακόπουλο, ζήτησαν ταπεινά συγνώμη και συμφώνησαν να γίνει κανονικά το δεύτερο ημίχρονο, αποδεχόμενοι να τον συμπεριλαμβάνουν (τον πολυχρονεμένο) από εδώ και μπρος στη βραδινή προσευχή τους. Κάθε φορά που θα το λησμονούν θα επιβάλλεται αφαίρεση τριών βαθμών, προς γνώση και συμμόρφωση.

Συγνώμη, ήθελα πολύ να αντιμετωπίσω σοβαρά την «απόφαση» που έβγαλε η κυρία Δικαστής, αλλά δεν τα κατάφερα. Ώστε αφαιρέθηκαν έξι βαθμοί από  τον Ολυμπιακό! Αλήθεια, το γνωρίζουν κι άλλοι αυτό, γιατί καλό είναι να μην το φωνάζετε πολύ. Έτσι κι αλλιώς αυτή η απόφαση δεν μπορεί να σταθεί στο ΑΣΕΑΔ, αλλά δεν έχω διάθεση να ασχοληθώ με το μέγεθος της ποινής.

Πέραν των φανατικών από τις δύο πλευρές, που βλέπουν τα πάντα «πράσινα» ή «κόκκινα», υπάρχουν κι άνθρωποι που προσπαθούν να αντιληφθούν τι συμβαίνει. Δεν θα χρησιμοποιήσω νομικούς όρους, γιατί πολλοί δεν είναι συμβατοί με αυτούς. Θα το γράψω όσο πιο απλά (όχι απλοϊκά) γίνεται.

Ο κανονισμός, η προκήρυξη, όλα αυτά τα… ιδιωτικά συμφωνητικά, δεν είναι νόμοι του κράτους. Είναι η συμφωνία που κάνουν ομάδες και ΕΟΚ για να παίξουν σε έναν θεσμό. Ορίζονται, λοιπόν,  κάποια βασικά πράγματα. Πόσοι διαιτητές θα σφυρίζουν, το σύστημα για να φτάσουμε στον τροπαιούχο, διαδικαστικές λεπτομέρειες και φυσικά οι ποινές, σε περίπτωση που κάποιος παραστρατήσει.

Γι’ αυτό υπάρχει ο κανονισμός της ΕΟΚ. Αναφέρει (ο κανονισμός) ότι ομάδα που δεν θα κατεβεί στο Κύπελλο (γράφει πρωτάθλημα, αλλά ας το προσπεράσουμε) τιμωρείται με -1 βαθμό. Στην πορεία, επειδή υπήρξαν φαινόμενα ομάδων που δεν έπαιρναν μέρος (κυρίως στα πρώτα ματς του θεσμού), ήρθε η προκήρυξη να διπλασιάσει την ποινή (-2) για να μην τελειώνουν τα ματς με 20-0, λόγω μη προσέλευσης της ομάδας.

Αυτό είναι και τέλος. Το -6 αναφέρεται σε κανονισμό του ΕΣΑΚΕ, που όμως ΔΕΝ διεξάγει το Κύπελλο. Θα μπορούσαν, δηλαδή, να επικαλεστούν και κανονισμό του βόλεϊ, ή (αν υπάρχει) του τένις, επειδή έχουμε μια έφεση τελευταία, λόγω Τσιτσιπά.

Αν θεωρήσουμε ότι ορθώς αποφάσισε η κυρία Δικαστής με το πειθαρχικό δίκαιο του ΕΣΑΚΕ, θα ήθελα να κάνω μια υπόθεση εργασίας: Παίζει ο Ολυμπιακός στο Κύπελλο με τον Αμύντα. Επειδή ο Αλέξης Ζαβός είναι… εριστικός (μια χαρά είναι ο άνθρωπος και πολύ καλός προπονητής), βρίζει τον Ντέιβιντ Μπλατ κι οι υπεύθυνοι του Ολυμπιακού αποφασίζουν να αποχωρήσουν στο ημίχρονο. Η συνέχεια είναι γνωστή. Αθλητικός Δικαστής, καμπάνα και -6 βαθμοί.

Αλήθεια, αν ο Χρήστος Μπαφές (εξίσου εριστικός) στον ίδιο αγώνα έβριζε τον Ζαβό κι αποφάσιζε η ομάδα του Αμύντα να αποχωρήσει, θα την τιμωρούσαν με -6 βαθμούς; Μα δεν ανήκει στον ΕΣΑΚΕ, δεν παίζει σε διοργάνωση του ΕΣΑΚΕ, δεν έχει καμία σχέση με τον ΕΣΑΚΕ. Να υποθέσω ότι σε κάθε τέτοια περίπτωση, η ομάδα της Α1 τιμωρείται με -6 κι η ομάδα της Α2 με -2; Πώς το έλεγε ο Θανάσης Βέγγος; Ζήτω η τρέλα!

Πάμε στην ουσία; Αν κάποιος πιστεύει ότι κλαμπ του βεληνεκούς του Ολυμπιακού (και του Παναθηναϊκού, επιμένω) τρομάζουν με κάτι τέτοια, μάλλον πρέπει να σταματήσει να βλέπει Netflix. Σοβαροί να είμαστε.

Αντί επιλόγου: Αν ήμουν παράγοντας του Ολυμπιακού και μπορούσα να… επηρεάσω (δεν γίνονται τέτοια πράγματα) τους δικαστές, θα ζητούσα να μου αφαιρέσουν έξι βαθμούς. Γιατί πριν από αυτή την απόφαση το ποσοστό συσπείρωσης μπορεί να ήταν (αυθαίρετα το γράφω) λίγο πάνω από το 80%. Τώρα έφτασε στο 100%.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ