Καλό ποδόσφαιρο και «Ολυμπιακός»!

Καλό ποδόσφαιρο και «Ολυμπιακός»!

Με τέτοιου τύπου ανατροπές οι παίκτες του Μαρτίνς αρχίζουν να αντιπροσωπεύουν όλο και περισσότερο τη φανέλα που φοράνε…

Πραγματικά εντυπωσιακό αυτό που πέτυχε ο Ολυμπιακός. Όχι τόσο σε ότι αφορά το σκορ, αυτό έχει ξαναγίνει και σε μεγαλύτερη έκταση, όσο κυρίως με τον τρόπο που το κατάφερε.

Από τη στιγμή που ο Μαρτίνς πήγε στο ματς κόντρα στην ΑΕΚ με την ίδια ενδεκάδα που είχε χρησιμοποιήσει το βράδυ της Πέμπτης απέναντι στην Ντιναμό Κιέβου, τότε όλα έμοιαζαν να γίνονται πιο δύσκολα για τους παίκτες του. Μας το επιβεβαίωσε αυτό το 0-1 του πρώτου ημιχρόνου, αλλά και η εικόνα των ερυθρόλευκων.

Πολλά τα λάθη και λίγα τα κουράγια. Κι αν ο Σα δεν αντιδρούσε σωστά δύο φορές στις μονομαχίες με τον Μάνταλο, τότε κανείς δεν ξέρει ποια θα ήταν τώρα η κουβέντα μας, όμως στο ποδόσφαιρο δεν μπορείς να πας με υποθέσεις.

Το οξύμωρο ήταν ότι ο Ολυμπιακός παρουσιάστηκε καταιγιστικός στο δεύτερο ημίχρονο, εκεί που λογικά θα έπρεπε να βγει με λιγότερες δυνάμεις, αφού βρισκόταν πίσω στο σκορ και δεν είχε και τόσο έντονη τη βοήθεια του κοινού του που είχε αρχίσει να τον βλέπει με πιο αυστηρό μάτι. Εντάξει, βοήθησαν οι αλλαγές του Μαρτίνς με τον Τοροσίδη και τον Λάζαρο (ο οποίος στάθηκε εξαιρετικά άτυχος) όμως όπως φάνηκε από την εξέλιξη του αγώνα το πήραν προσωπικά οι παίκτες του.

Στην ανάπαυλα συνειδητοποίησαν ότι δεν θα μπορούσαν να έφευγαν χαμένοι από ένα ακόμη ντέρμπι, ότι δεν το άξιζαν και θα αδικούσαν ξανά τους εαυτούς τους αν το επέτρεπαν να συμβεί. Δεν ήταν λίγες οι φορές που βλέπαμε τους παίκτες του Ολυμπιακού να δείχνουν το σήμα της φανέλας τους σε κόσμο και αντιπάλους . Και καλά να το κάνουν ο Φορτούνης και ο Τοροσίδης, όμως όταν το πράττουν ο Γκιγιέρμε με τον Μεριά, τότε είναι σαφές ότι αυτή η καινούργια ομάδα βαδίζει στο σωστό δρόμο.

Και εκτός από το «καλό ποδόσφαιρο» που αποδίδει γίνεται και «Ολυμπιακός» με ότι αυτό συνεπάγεται. Τέτοιου τύπου ανατροπές είναι ξεκάθαρο ότι δεν μπορούν να πετύχουν και πολλές ομάδες, όταν μάλιστα έχουν απέναντί τους την ΑΕΚ, η οποία φημίζεται για την καλή αμυντική της λειτουργία. Όλα αυτά τα πήρε ο άνεμος στο δεύτερο ημίχρονο όταν οι ερυθρόλευκοι ήταν καταιγιστικοί και πέτυχαν τέσσερα γκολ σε 37 λεπτά.

Προφανώς και τους το χρωστούσε η μπάλα, από τη στιγμή που ήταν καλύτεροι και στα ματς με τον ΠΑΟΚ και τον Παναθηναϊκό στο Καραϊσκάκη, όταν δεν πέτυχαν το στόχο τους. Εκτός από το «ξεκαθάρισμα» της δεύτερης θέσης η νέα ομάδα του Ολυμπιακού ανανέωσε την εμπιστοσύνη των οπαδών της, ενώ θα πάει και με άλλη ψυχολογία στον αγώνα ρεβάνς με την Ντιναμό, στο Κίεβο. Άλλη μία πρόκληση και ίσως να αποδειχθεί ότι υπάρχει κι άλλο «γραμμάτιο» ανάμεσα στο ποδόσφαιρο και τον Ολυμπιακό…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ