Τετράδα τέλος

Τετράδα τέλος

Συνεχίζοντας τις πολύ κακές εμφανίσεις του τελευταίου μήνα ο Ολυμπιακός υπέστη μία ακόμα ήττα, την τέταρτη συνεχόμενη, η οποία βάζει ουσιαστικά τέλος στις πιθανότητές του για την κατάληψη της τέταρτης προνομιούχου θέσης.

Δεν ξέρω αν ο Ντέιβιντ Μπλατ είχε αυτή την εικόνα όταν έλεγε ότι ο Ολυμπιακός θα έπαιζε το Φεβρουάριο το καλύτερο του μπάσκετ, αλλά σίγουρα δεν περίμενε και αυτός να βρίσκεται πλέον 3, οι οποίες γίνονται 4 επειδή έχασε και τη διαφορά, νίκες μακριά από την τέταρτη προνομιούχο θέση. Ο Ολυμπιακός κατάφερε μέσα σε λιγότερο από 4 αγωνιστικές να γκρεμίσει ότι με κόπο έχτιζε μέχρι τώρα. Δεν είναι μόνο οι συνεχόμενες ήττες, αλλά και το γεγονός ότι σε αυτές περιλαμβάνονται δύο από τους μέχρι πρότινος διεκδικητές της ίδιας θέσης, στις οποίες έχασε και τη διαφορά των πρώτων αγώνων.

Η αποψινή ήττα δημιουργεί πλέον νέα δεδομένα, αφού πια οι ερυθρόλευκοι πρέπει να κοιτάνε περισσότερο προς τα κάτω, παρά προς τα πάνω. Αυτήν τη στιγμή και με την αγωνιστική να βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, είναι οριακά εντός οκτάδας και μπορεί στο τέλος του διημέρου να είναι ισόβαθμη με παραπάνω από μία ομάδες στις τελευταίες θέσεις της οκτάδας. Το πρόγραμμα που ακολουθεί μόνο εύκολο δεν είναι, αφού την επόμενη Παρασκευή υποδέχονται την ισχυρή ΤΣΣΚΑ στο Φάληρο σε ένα παιχνίδι που αν χάσουν, τότε θα αρχίσει να γίνεται ορατός ο κίνδυνος μέχρι και αποκλεισμού από τα play-off.

Στην αρχή της περιόδου είχα τολμήσει να προβλέψω ότι οι δύο ελληνικές ομάδες θα έχουν εξαιρετικά δύσκολο έργο στην προσπάθειά τους, όχι να πάνε Final-Four ή να κατακτήσουν το τρόπαιο, αλλά έστω να προκριθούν στη νοκ-άουτ φάση. Ο Παναθηναϊκός επιβεβαίωσε από νωρίς τους φόβους μου, ο Ολυμπιακός μοιάζει να το κάνει τώρα.

Αγωνιστικά οι παίκτες του Ντέιβιντ Μπλατ εμφάνισαν τα ίδια προβλήματα που παρουσιάζουν εδώ και αρκετούς αγώνες. Κακή επιθετική λειτουργία, χωρίς κίνηση, με τη μπάλα να κολλάει σε αρκετές επιθέσεις και μέτρια ποσοστά. Οι ερυθρόλευκοι παραμένουν ζωντανοί σε όσα παιχνίδια το καταφέρνουν αυτό, μόνο χάρη στην καλή αμυντική τους λειτουργία. 55 πόντοι κόντρα στη Μπαρτσελόνα, 64 στο Ισραήλ με τη Μακάμπι, 65 σήμερα στην Πόλη, δείχνουν σοβαρό επιθετικό πρόβλημα. Προσθέστε στα παραπάνω και τους μόλις 25 σε ένα ημίχρονο στο ΟΑΚΑ και θα καταλάβετε τους λόγους που ο Ολυμπιακός έχει υποστεί τις ήττες αυτές. Το πιο κακό σημάδι για το μέλλον είναι ότι και ο καινούργιος παίκτης που μπήκε στο ρόστερ δεν φαίνεται ικανός να βοηθήσει στο επιθετικό κομμάτι, ούτε στη δημιουργία, αλλά μόνο στην αύξηση της αμυντικής πίεσης στην περιφέρεια.

Συμπέρασμα: Το επόμενο παιχνίδι αποκτά χαρακτήρα τελικού, πρώτον γιατί 5η στη σειρά ήττα δεν χωνεύεται και δεύτερον γιατί εάν έρθει νέο ανεπιτυχές αποτέλεσμα υπάρχει σοβαρός κίνδυνος, με συνδυασμό αποτελεσμάτων, να βρεθεί ο Ολυμπιακός εκτός οκτάδας μετά το τέλος της επόμενης αγωνιστικής.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ