Όλοι θέλουν να κερδίσουν τον ΠΑΟΚ. Μπορούν όμως;

Όλοι θέλουν να κερδίσουν τον ΠΑΟΚ. Μπορούν όμως;

Ο Δικέφαλος χρειάζεται 18 βαθμούς στις τελευταίες εννιά αγωνιστικές για να πάρει το πρωτάθλημα και απέναντι στον Άρη θέλει να προσθέσει άλλο ένα τρίποντο στο ενεργητικό του πλησιάζοντας ακόμη περισσότερο τον τελικό του στόχο.

Όλες οι ομάδες που αντιμετωπίζουν τον ΠΑΟΚ φιλοδοξούν να γίνουν εκείνες που θα τον υποχρεώσουν στην πρώτη του φετινή ήττα στο πρωτάθλημα. Πολύ περισσότερο ο Άρης, ο κόσμος του οποίου ζει και αναπνέει για κάτι τέτοιο.

Δεν είναι δική μου διαπίστωση αυτό, αλλά το έχει παραδεχθεί δημοσίως και άνθρωπος της οικογένειας των κιτρίνων.

Το 2010 όταν ο ΠΑΟΚ διεκδικούσε το πρωτάθλημα απέναντι στον Παναθηναϊκό του Πατέρα, ο Άρης ήλπιζε ότι μπορεί να κατακτήσει το Κύπελλο, το πρώτο του τρόπαιο στο ποδόσφαιρο μετά το 1970. Τότε ο παλαίμαχος του Άρη, Ντίνος Μπαλής, μιλώντας σε ραδιόφωνο της Θεσσαλονίκης είχε πει: «Προτιμώ να μην πάρει ο ΠΑΟΚ το πρωτάθλημα και δεν με ενοχλεί αν δεν πάρει ο Άρης το κύπελλο».

Προσέξτε, δεν ευχήθηκε να το πάρουν και οι δύο, αλλά προτιμούσε να μην κερδίσουν και οι δύο τίτλους, διότι του ΠΑΟΚ θα ήταν πιο μεγάλος!

Ο Άρης ερχόμενος στην Τούμπα ελπίζει να γίνει η πρώτη ομάδα που θα κερδίσει τον ΠΑΟΚ μετά από σχεδόν ένα χρόνο στο πρωτάθλημα (η τελευταία ήττα στη Super League ήταν στις 4/3/2018 από τον Αστέρα στην Τρίπολη με 3-2) και μετά από σχεδόν δύο χρόνια στην Τούμπα. Οι Αρειανοί ελπίζουν πως μπορούν να βάλουν τρικλοποδιά στον Δικέφαλο στο δρόμο για το φετινό πρωτάθλημα. Αυτό πίστευαν από την αρχή της χρονιάς, αυτό πιστεύουν και τώρα.

Ο ΠΑΟΚ από την πλευρά του θέλει να κάνει ακόμη ένα βήμα πιο κοντά στον τίτλο. Χρειάζεται 18 βαθμούς στις τελευταίες εννιά αγωνιστικές και απέναντι στον Άρη θέλει να προσθέσει άλλο ένα τρίποντο στο ενεργητικό του πλησιάζοντας ακόμη περισσότερο τον τελικό του στόχο.

Ο Δικέφαλος είναι ξεκάθαρο φαβορί απέναντι στον Άρη από κάθε άποψη. Έχει καλύτερο προπονητή, καλύτερο και ποιοτικότερο ρόστερ, καλύτερη ομάδα συνολικά και καλύτερη φόρμα. Επιπλέον παίζει και εντός έδρας.

Φέτος ο ΠΑΟΚ έχει 19 νίκες και 2 ισοπαλίες σε 21 αγωνιστικές ενώ πέρυσι έκλεισε τη σεζόν με άλλες 5Χ5 νίκες, οπότε μετράει συνολικά 26 σερί ματς στη Super League χωρίς ήττα, με ρεκόρ 24 νίκες και δύο ισοπαλίες!

Τα νούμερα είναι ασύλληπτα και ιστορικά, όχι μόνο για τον ΠΑΟΚ αλλά και για το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Στην Τούμπα έχει στο πρωτάθλημα 24 σερί νίκες (13 πέρυσι και 11 φέτος).

Τις τελευταίες εβδομάδες παίζει εξαιρετικό ποδόσφαιρο και πραγματοποιεί εντυπωσιακές εμφανίσεις συνεχίζοντας το σερί του.

Ο ΠΑΟΚ είναι δίκαια και πανάξια πρωτοπόρος στο πρωτάθλημα με 57 βαθμούς έναντι 48 του Ολυμπιακού που ακολουθεί (και τον οποίο έχει κερδίσει δύο φορές φέτος), έχει την καλύτερη επίθεση (45 γκολ), την καλύτερη άμυνα (10 γκολ παθητικό), τη μεγαλύτερη διαφορά τερμάτων (45-10) και τις περισσότερες ασίστ (δείγμα της καλής δουλειάς που γίνεται και του συνδυαστικού ποδοσφαίρου που αποδίδει).

Και η παράδοση είναι δεδομένα με τον ΠΑΟΚ! Στην Τούμπα έχει ρεκόρ με τον Άρη 31 νίκες, 14 ισοπαλίες και 9 ήττες στο πρωτάθλημα. Στα τελευταία 9 ματς (μέσα-έξω) ο Δικέφαλος δεν έχει χάσει από τους κίτρινους μετρώντας τρεις νίκες και έξι ισοπαλίες. Η τελευταία νίκη του Άρη ήταν στις 3/10/2010 όταν κέρδισε με 0-1 στην Τούμπα.

Από τη σεζόν 1999-2000 και μετά ο ΠΑΟΚ σε 37 ματς με τον Άρη έχει 16 νίκες, 15 ισοπαλίες και μόλις 6 ήττες.

Οι στοιχηματικές εταιρείες δίνουν ξεκάθαρο φαβορί στον ΠΑΟΚ. Η νίκη του Δικέφαλου δίνει κάτω από 1,40. Η ισοπαλία κοντά στο 4,00 και το διπλό των «κιτρίνων» παίζεται στο 10,00.

Όλα αυτά βέβαια καλείται ο ΠΑΟΚ να τα επιβεβαιώσει μέσα στο γήπεδο, όπως κάνει κάθε αγωνιστική με συνέπεια από την αρχή της σεζόν.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ