Κόκκινη Κιβωτός!

Κόκκινη Κιβωτός!

Πόσοι και ποιοι παίκτες του Ολυμπιακού κινδυνεύουν μετά την Λαμία; Και γιατί να υπάρξει θέμα προπονητή;

Δεν θα μπορούσε να μην προκαλέσει «τρικυμία» στο λιμάνι ο αποκλεισμός του Ολυμπιακού στο κύπελλο από την Λαμία. Θα ήταν αφύσικο, από κάθε άποψη, αν συνέβαινε το αντίθετο, όταν μιλάμε για μία ομάδα στην οποία απαγορεύεται  η … ισοπαλία, ενώ δημιουργεί «γκρίνια» ακόμη και η νίκη με ένα γκολ διαφορά…

Για αυτό και ο Ολυμπιακός ξεχωρίζει από τους αντιπάλους του, επειδή διαθέτει άλλα στάνταρ που δεν έχουν καμία σχέση με αυτά των άλλων. Το ζητούμενο είναι το κατά πόσο θα επηρεάσει το μέλλον του αυτό το «σοκ» που υπέστη την τελευταία νύχτα του Φλεβάρη. Αν ρίξει κανείς μία πιο ψύχραιμη ματιά, τότε μάλλον θα ασπαστεί την άποψη ότι η αξιολόγηση για αυτήν την «καινούργια» ομάδα των ερυθρόλευκων έχει ήδη πραγματοποιηθεί στην πορεία της διαδρομής και οι περισσότεροι παίκτες όπως και ο προπονητής διατηρούν- επί του παρόντος- το θετικό πρόσημο.

Βάλτε στο μυαλό σας τους παίκτες που υπάρχουν στο ερυθρόλευκο ρόστερ. Ποιοι δηλαδή θα μπορούσαν να κοπούν από το επόμενο;  Ο Σα για τον οποίο υπάρχει η διάθεση να μείνει ή ο Λοντίγκιν που ήρθε τώρα; Ο Τόρο και ο Ομάρ ή ο Κούτρης και ο Τσιμίκας; Ο Σισέ και ο Μεριά; Ο Γκιγιέρμε ή ο Καμαρά με τον Μπουχαλάκη; Ο Φορτούνης; Ο Λάζαρος, ο Ποντένσε και ο Μασούρας; Ο Σολδάνο που επίσης θέλει το χρόνο του ή ο Χασάν που ανέβασε στροφές στο τελευταίο δίμηνο;

Λίγοι έμειναν έξω από την… καταμέτρησή μας που είτε είναι δανεικοί, όπως οι Ζιλ Ντίας και Μιράντα, είτε δεν έχουν πείσει ότι υπάρχει η ανάγκη για να συνεχίσουν. Τις αποφάσεις βέβαια θα τις πάρουν ο προπονητής με τη διοίκηση, όμως ο επόμενος σχεδιασμός του Ολυμπιακού είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα περιλαμβάνει μετρημένες όσο και σημαντικές «παρεμβάσεις» σχεδόν σε όλες τις γραμμές της ενδεκάδας-με τον αστερίσκο ότι αν υπάρξει πρόταση για πώληση  παίκτη αυτό αποτελεί μία διαφορετική ιστορία.

Σε κάθε περίπτωση υπάρχουν ακόμη οκτώ αγώνες για το πρωτάθλημα που δεν θα είναι αδιάφοροι, πόσο μάλλον από τη στιγμή που όπως αποδείχθηκε τη ζημιά μπορείς να την πάθεις σε «ανύποπτα» παιχνίδια όπως αυτό με την Λαμία. Αν δεν προκύψει άλλη αφορμή και ο Ολυμπιακός ολοκληρώσει την προσπάθειά του χωρίς «απρόοπτα», τότε το πιο πιθανό είναι να συνεχίσει τούτη η ομάδα με σχεδόν πλήρη σύνθεση. Το επόμενο καλοκαίρι άλλωστε θα διεκδικήσει ένα πολύ πιο μεγαλύτερο έπαθλο, εφόσον βρεθεί στα προκριματικά για το Τσάμπιονς Λιγκ, άρα θα πρέπει να παρουσιαστεί με όσο γίνεται μεγαλύτερο βαθμό ετοιμότητας.

Δεν έχει λόγο ο Ολυμπιακός να αναζητήσει άλλο «λαχείο» από τη στιγμή που αυτό που έχει στη διάθεσή του  είναι δεδομένο ότι του έχει δώσει αρκετά κέρδη. Αρκεί να μην το ξεχάσει σε κάποια τσέπη και το στείλει στο… καθαριστήριο-σε τέτοια περίπτωση θα είναι υποχρεωτική η «αντικατάσταση». Στα ματς που απομένουν υπάρχουν άλλωστε και παιχνίδια με «ιδιαιτερότητες» για τους οπαδούς της ομάδας κι αυτό το ξέρουν καλά στο Ρέντη….

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ