Στο εξής τα γκολ κι όχι οι τελικές!

Στο εξής τα γκολ κι όχι οι τελικές!

Η διοίκηση του Ολυμπιακού κρατάει σταθερό το τιμόνι την ώρα της τρικυμίας και τώρα θα πρέπει να ανταποδώσουν και οι παίκτες…

Πάνω που έφτιαξε ο καιρός προέκυψε η «καταιγίδα» στο λιμάνι. Απολύτως κατανοητό ότι το «σοκ» του αποκλεισμού στο κύπελλο δεν θα μπορούσε να περάσει απαρατήρητο στον Ολυμπιακό, πόσο μάλλον από τη στιγμή που υπάρχει πολύς κόσμος από τα… αντίπαλα στρατόπεδα που εκφράζει την αγωνία του για τον Μαρτίνς και τους παίκτες του.

Η διοίκηση των ερυθρόλευκων απέφυγε τις αποφάσεις σε τούτη τη φάση επιδεικνύοντας εμμέσως πλην σαφώς την εμπιστοσύνη της σε αυτήν την ομάδα, όμως τώρα θα πρέπει να ανταποκριθούν και οι ναύτες του καραβιού και να το οδηγήσουν ξανά στα ήρεμα νερά. Η αξιολόγηση όπως έχουμε αναφέρει ξανά έχει έτσι κι αλλιώς πραγματοποιηθεί, ωστόσο το αύριο δεν είναι «δεδομένο» ποτέ στο ποδόσφαιρο, όπως μας έδειξε και η ρεβάνς με την Λαμία, ιδιαίτερα σε μία ομάδα όπως είναι ο Ολυμπιακός.

Η δεύτερη θέση μπορεί να μην αποτελεί στόχο για τους κόκκινους, όμως δίνει την προοπτική για να διεκδικήσει η ομάδα την παρουσία της στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ και αυτό θα πρέπει να είναι από εδώ και πέρα το επόμενο ζητούμενο για τους ερυθρόλευκους. Δεν θα είναι μικρό πράγμα αν το πετύχουν, ενώ το επόμενο καλοκαίρι προφανώς και θα υπάρχει μεγαλύτερη ετοιμότητα, αν η προετοιμασία του καλοκαιριού γίνει με τους… ίδιους.

Για να συμβεί όμως κάτι τέτοιο θα πρέπει να μην υπάρξουν μέχρι το τέλος της διαδρομής άλλες «μουτζούρες» τύπου Λαμίας. Ο Ολυμπιακός έχει τρία δυνατά ματς στο Καραϊσκάκη, με Άρη, Ατρόμητο και Ξάνθη και πέντε εκτός έδρας, με Απόλλωνα, Παναθηναϊκό, Παναιτωλικό, Λαμία και Λάρισα. Τα δύσκολα φαίνεται πως έχουν περάσει πλην όμως δεν θα συγχωρεθούν άλλα «αυτογκόλ» και οι λόγοι είναι ευνόητοι.

Τώρα πια οι παίκτες του Μαρτίνς θα έχουν ένα ματς την εβδομάδα, άρα αυτό που πρωτίστως θα πρέπει να διαχειριστούν είναι την απογοήτευση από τα τελευταία αρνητικά αποτελέσματα.  Ο Ολυμπιακός, ως καινούργια ομάδα, έχει πετύχει αρκετά πράγματα και δείχνει να διαθέτει την προοπτική για ακόμη περισσότερα στο άμεσο μέλλον. Αυτό είναι που θα πρέπει να διαφυλάξουν όλοι στο Ρέντη, εφόσον από την Πλατεία Αλεξάνδρας δεν έχει αλλάξει ο προσανατολισμός.

Από εδώ και πέρα όμως δεν θα μετράνε οι… τελικές, αλλά τα γκολ και οι βαθμοί. Οι νίκες και τίποτα άλλο.  Ούτε πίεση υπάρχει, ούτε κάτι άλλο που να αυξάνει το βαθμό δυσκολίας για την τελευταία «αποστολή». Κι αύριο θα γίνει στη Ριζούπολη ο αγώνας με τον Απόλλωνα, τον οποίο θυμίζουμε ότι στον πρώτο γύρο οι κόκκινοι τον νίκησαν με το γκολ του Μάνου στο 89’…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ