Ο «ποιητής» Μαρίνος Ουζουνίδης

Ο «ποιητής» Μαρίνος Ουζουνίδης

Τι ήθελε να πει ο Μαρίνος Ουζουνίδης, ο ποιητής του πράσινο πάγκου, με το «Θα σκεφτώ πολύ να μείνω μαζί σας…», προς τους ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού;

«Τι θέλει να πει ο ποιητής;», είναι η κλασική έκφραση, που χρησιμοποιούμε, όταν θέλουμε να βγάλουμε το ψαχνό ή το βαθύτερο νόημα από ασαφή ή απρόβλεπτη δήλωση, που έχει κάνει κάποιος.

ΤΙ ΗΘΕΛΕ να πει ο Μαρίνος Ουζουνίδης με το «Θα σκεφτώ πολύ να μείνω μαζί σας…», προς τους ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού; Ο «ποιητής του πράσινου πάγκου», όπως τον θεωρούν οι περισσότεροι οπαδοί της ομάδας τους, τι εννοούσε;

ΥΠΑΡΧΕΙ ένα είδος μυστηρίου μέσα σ΄αυτά τα λόγια του τεχνικού. Ψάχνουν, στα μίντια, να βρουν, να ερμηνεύσουν, να βγάλουν άκρη. Ο προπονητής κρίνει, πως είναι ακλόνητος στην θέση του και χρησιμοποίησε αυτή την δήλωση, για να ασκήσει πίεση, για να ταρακουνήσει, τους παίκτες (και ενόψει της πολύ δύσκολης συνάντησης στην Τούμπα, που θα τον βλέπουν, από το ηγετικό μπουθ-θρόνο ο Ιβάν και ο Γιώργος) ; Θέλησε να τους αυξήσει την ανασφάλεια, με το «Δεν μπορεί κανείς να ξέρει τι θα ξημερώσει αύριο, ακόμη κι αν θα είμαι εγώ ο προπονητής σας»; Να τους προειδοποιήσει, πως «με αποτελέσματα κι απόδοση, όπως εναντίον του Πανιωνίου, κανένας δεν μπορεί να είναι σίγουρος ένοικος στο «Γ.Καλαφάτης» και φιλοξενούμενος στον αγωνιστικό χώρο της Λεωφόρου;»

ΟΜΩΣ, ορισμένοι ερμήνευσαν «τον ποιητή», ταΐζοντας λουκούλλεια και την φαντασία τους, ότι «Ο Ουζουνίδης καλοβλέπει προς την Τούμπα». Σκαμνάκι στις φήμες, που εμφανίστηκαν μόλις πριν από λίγες ημέρες;΄Ητοι πριν ο Ραζβάν Λουτσέσκου κερδίσει πολύτιμο χρόνο κι εξασφαλίσει φρενάρισμα στο τελεσίγραφο της Θύρας 4 «Μη γυρίσετε στην Θεσσαλονίκη, από την Ξάνθη…» χάρη στην πρώτη εκτός έδρας νίκη του ΠΑΟΚ;

ΔΙΑΨΕΥΣΤΗΚΕ, βέβαια, η «πληροφορία», για «ΠΑΟΚ και Ουζουνίδης». Όμως υπάρχουν πάντοτε οι «παντογνώστες», που προσπαθούν να οδηγούν τα πρόσωπα και τα πράγματα , όπως τους αρέσει. Διατηρούν στην φαντασία τους, ότι πατέρας και γιός Σαββίδη (προπάντων ο δεύτερος, που παίρνει ουσιαστικές πρωτοβουλίες για το κάθε τι στο ποδοσφαιρικό τμήμα, όπως π.χ. για την απομάκρυνση και του Λέοβατς) είναι υπέρ της συνεργασίας με τον Εβρίτη τεχνικό. ΄Η έστω προετοιμάζονται για δεύτερη λύση, εφόσον δεν ευοδωθεί η κεντρική επιθυμία τους, που είναι ο Φερνάντο Σάντος. Εκτός, αν κάθε όνομα, από την (υποτιθέμενη ή πραγματική) λίστα , με τους υποψήφιους για την αντικατάσταση του τωρινού Ρουμάνου, πεταχτεί στα νερά του Θερμαϊκού, αν η ομάδα αναδειχθεί πρωταθλήτρια.

«ΘΑ ΣΚΕΦΤΩ πολύ να μείνω μαζί σας», αυτό από τον Ουζουνίδη μπορεί να είχε άλλον ή και άλλον (παράλληλα με τους παίκτες) αποδέκτη. Την μερίδα εκείνων των «πράσινων» οπαδών, που έχουν αρχίσει να κουράζονται με το «Ο Μαρίνος τα πάντα όλα στην ΠΑΕ και στην ομάδα». Γιατί θέλουν «προπονητή μόνο για την άκρη του πάγκου» και όχι για θέση δίπλα στον Βασίλη Κωνσταντίνου, στην αίθουσα συνεδρίασης του Δ.Σ. Όχι τον Ουζουνίδη «σαν τον Στραματσόνι», που ήταν «και μάνατζερ», έχοντας την πρώτη και την τελευταία λέξη για τις μεταγραφές. Καταμαρτυρούν ήδη στον Μαρίνο, ότι οι εντελώς δικές του μεταγραφές, κατά το καλοκαίρι 2017, αποδείχτηκαν μια μεγάλη αποτυχία, όχι μόνο από αγωνιστικής πλευράς, αλλά και οικονομικής. ΄Όπως π.χ. για τα υπερβολικά ποσά, με τα οποία ο Ουζουνίδης (μέσω του δικού του μάνατζερ, που «τον ξεφώνησε» την Κυριακή ο Αντώνης Αντωνιάδης) έκλεισε τον Αργεντινό Αντρές Τσάβες και τον Βραζιλιάνο Λουτσιάνο Νέβες, παρότι ήξερε-ζούσε άμεσα την φρικτή οικονομική δύσπνοια της ΠΑΕ.

ΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙ … «το ποίημα» του Ουζουνίδη ήταν έμπνευση, για να απευθυνθεί και προς τους οπαδούς, τότε σημαίνει, πως αντιλαμβάνεται πλέον, ότι έχουν προκληθεί ρωγμές στο «καθολικής αποδοχής». Και ότι οι κάποιες μουρμούρες , από τις «εξέδρες» της Λεωφόρου, συσχετίζονται και με τα ανεπιτυχή αγωνιστικά αποτελέσματα, τα οποία ως πριν από τον Πανιώνιο, αφορούσαν στα εκτός έδρας ματς, αλλά από την 13η αγωνιστική και για εντός (με το γκολ του «κυανέρυθρου» Φιόρι Ντουρμισάϊρ να έχει προκαλέσει αναθεώρηση κάποιων συναισθημάτων κι απόψεων…)!

ΚΑΛΟΜΑΘΗΜΕΝΟΣ ο Μαρίνος Ουζουνίδης, από την απεραντοσύνη του υμνολογίου, που του γινόταν, «να απείλησε» με το ενδεχόμενο, ότι «θα φύγω κι εγώ». Να έδειξε, πως έχει ενοχληθεί , έχει δυσανασχετήσει, από την διαπίστωση, πως «η περίοδος χάρητος» ξεκίνησε την αντίστροφη μέτρηση και γι΄αυτόν… Οπότε «να έριξε την άδεια, για να πιάσει γεμάτη».

Η ΑΛΗΘΕΙΑ θα ξεπροβάλλει αργά ή γρήγορα. Χωρίς να χρειαστεί κι άλλος προβληματισμός . Ούτε …φροντιστήριο με μελέτη σε πόνημα του Οδυσσέα Ελύτη (!), μη τυχόν και τότε θα γίνει εφικτή η ερμηνεία για το «τι θέλει να πει , με το «ποίημα» του, ο προπονητής του Παναθηναϊκού;»!

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ