Ο ΠΑΟΚ πλησιάζει όλο και πιο κοντά στον τίτλο

Ο ΠΑΟΚ πλησιάζει όλο και πιο κοντά στον τίτλο

Χωρίς να πιάσει τοπ απόδοση καθάρισε και το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό κερδίζοντας με 2-0 μέσα στο ΟΑΚΑ και συνεχίζοντας να γράφει ιστορία

Ο ΠΑΟΚ έκανε με σοβαρότητα τη δουλειά του στο ΟΑΚΑ κερδίζοντας με 2-0 τον Παναθηναϊκό, χωρίς να πιάσει μεγάλη απόδοση. Ήταν συγκριτικά καλύτερος και πιο ουσιαστικός από τους πράσινους, αλλά έχουμε δει και καλύτερες εμφανίσεις από τον Δικέφαλο.

Δεν ήταν κακός, αλλά δεν έκανε και κάποιο μεγάλο παιχνίδι. Αν ήταν πιο προσεκτικοί οι παίκτες ειδικά στις απίστευτες χαμένες ευκαιρίες του Ενρίκε και του Ολιβέιρα, το σκορ θα άνοιγε περισσότερο, όπως και αν δεν ήταν απρόσεκτος ο Λέο Ζαμπά, που αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη στο 71’ όταν στην προσπάθειά του να βρει την μπάλα βρήκε γεμάτα τον Κολοβέτσιο.

Ακόμη και με 10 παίκτες για πάνω από 20 λεπτά (μαζί με τις καθυστερήσεις) ο ΠΑΟΚ ήταν αυτός που έβγαλε 2-3 μεγάλες ευκαιρίες και ο Γιώργος Δώνης παραδέχθηκε την ξεκάθαρη ανωτερότητα του Δικέφαλου.

Έτσι το σύνολο του Λουτσέσκου συνεχίζει να γράφει ιστορία. Κάθε εβδομάδα που περνάει, εκτός ότι η ομάδα βρίσκεται όλο και πιο κοντά στην κατάκτηση του τίτλου, γράφει και κάποιο νέο ρεκόρ ή νέο ιστορικό επίτευγμα.

Ο ΠΑΟΚ είναι φέτος αήττητος στο πρωτάθλημα έχοντας 20 νίκες και τρεις ισοπαλίες σε 23 αγωνιστικές (στο καλύτερο ξεκίνημα της ιστορία του, που μοιάζει ατελείωτο…), ενώ συνολικά έφτασε τα 28 σερί ματς αήττητος στη Super League μετρώντας άλλες 5Χ5 νίκες στο φινάλε της περσινής Λίγκας!

Τώρα ο ΠΑΟΚ κέρδισε για πρώτη φορά στην ιστορία του για 2η συνεχόμενη αναμέτρηση στην έδρα του Παναθηναϊκού, καθώς και πέρυσι είχε κερδίσει με 3-0 μέσα στη «Λεωφόρο».

Επίσης για πρώτη φορά έχει τέσσερις σερί νίκες επί των πρασίνων ανεξαρτήτου έδρας.

Ακόμη ο ΠΑΟΚ για πρώτη φορά στην ιστορία του κέρδισε την ίδια σεζόν εκτός έδρας και τον Ολυμπιακό (1-0 στο Καραϊσκάκη) και τον Παναθηναϊκό (2-0 στο ΟΑΚΑ). Θα είχε κάνει το μοναδικό 3Χ3 επί του ΠΟΚ κερδίζοντας και την ΑΕΚ, αλλά σε εκείνο το ματς παρότι προηγήθηκε με 1-0, έμεινε με 10 παίκτες από το 32’ με άδικη αποβολή του Λέο Ζαμπά και στο δεύτερο ημίχρονο ισοφαρίστηκε.

Επιστρέφοντας στο ματς του ΟΑΚΑ ο ΠΑΟΚ ακόμη και στη μέτρια μέρα του, χωρίς να πιάσει τοπ απόδοση ήταν σαφώς ανώτερος του Παναθηναϊκού, αλλά η ουσία είναι ότι κέρδισε και έκανε ακόμη ένα βήμα πιο κοντά στον τίτλο. Εδώ που έχει φτάσει η σεζόν, με μόλις 7 ματς να μένουν για την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος, αυτό που τον ενδιαφέρει πάνω από όλα είναι τα τρίποντα. Ο Δικέφαλος φέτος βγάζει προσωπικότητα και χαρακτήρα και συνεχίζει να κερδίζει άλλοτε πιάνοντας σπουδαίες αποδόσεις (όπως με τον Ολυμπιακό στο 3-1 στην Τούμπα) και άλλοτε χωρίς να είναι τοπ, αλλά παίζοντας σωστά και ουσιαστικά (όπως έκανε στο ΟΑΚΑ απέναντι στον Παναθηναϊκό).

Πλέον χρειάζεται άλλους 14 βαθμούς στα τελευταία 7 ματς για να πανηγυρίσει και μαθηματικά το πρωτάθλημα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ