Δεν «φταίει» ο Αλαφούζος, ο Λουτσέσκου φταίει!

Δεν «φταίει» ο Αλαφούζος, ο Λουτσέσκου φταίει!

Ήταν περίπου αυτονόητο ότι ο Λουτσέσκου θα άφηνε τους παίκτες του Δώνη να βγουν μπροστά και να μην ξέρουν τι ακριβώς να κάνουν. Χωρίς ελεύθερο γήπεδο και κενούς χώρους η ομάδα του Παναθηναϊκού δεν μπορεί να λειτουργήσει επιθετικά. Θα μπορούσε αν στις πτέρυγες είχε δυο εξτρέμ με ατομικές ενέργειες και ικανότητα στο «ένας εναντίον ενός».

Θα μπορούσε άραγε να κάνει κάτι περισσότερο ο Γιώργος Δώνης; Οσα μπορεί να δώσει ένας προπονητής τα έχει δώσει ο προπονητής του Παναθηναϊκού. Τους γύμνασε καλά, τους ξεψάρωσε, τους έμαθε να αμύνονται σωστά και πόνταρε πάνω στα τρεξίματα και την εκρηκτικότητά τους ώστε να πιέζουν τον αντίπαλο, να του αποσπούν την μπάλα και να βγαίνουν γρήγορα στην επίθεση ώστε να πιάνουν την άμυνα του αντιπάλου ανοργάνωτη.

Όλα αυτά μέχρι οι αντίπαλοι να μάθουν τι κάνει η ομάδα του Δώνη και να την αντιμετωπίζουν. Ο Λουτσέσκου έχει κάμποσα ελαττώματα αλλά ξέρει πολύ καλά τι βλέπει.  Μην μένετε στο γρήγορο γκολ που ήταν προσφορά του Διούδη. Δεν είχε σκοπό να βγάλει την ομάδα του μπροστά και να κινδυνέψει με τους αργούς Μαουρίσιο και Σάκχοφ από το πρέσινγκ των παικτών του Παναθηναϊκού.

Ηταν περίπου αυτονόητο ότι ο Λουτσέσκου θα άφηνε τους παίκτες του Δώνη να βγουν μπροστά και να μην ξέρουν τι ακριβώς να κάνουν. Χωρίς ελεύθερο γήπεδο και κενούς χώρους η ομάδα του Παναθηναϊκού δεν μπορεί να λειτουργήσει επιθετικά. Θα μπορούσε να στις πτέρυγες είχε δυο εξτρέμ με ατομικές ενέργειες και ικανότητα στο «ένας εναντίον ενός».

Όταν τέτοιους παίκτες δεν έχεις γιατί δεν μπορείς να τους πληρώσεις προσπαθείς να βρεις λύσεις μέσα από συνεργασίες. Ούτε τέτοιες βρέθηκαν γιατί ο ΠΑΟΚ έχοντας πολλούς παίκτες πίσω από την μπάλα δεν άφηνε περιθώρια. Ετσι, ο Γιόχανσον και ο Ινσούα επιδόθηκαν σε σέντρες που αποτέλεσαν εύκολη λεία για τον Κρέσπο και τον Βαρέλα.  Ο ΠΑΟΚ πέρασε ένα εύκολο βράδυ στο ΟΑΚΑ επιβεβαιώνοντας ότι έχει μια οργανωμένη ομάδα από έναν προπονητή που διαβάζει τον αντίπαλο και την ετοιμάζει σωστά για κάθε παιχνίδι της στο πρωτάθλημα. Ότι ο ίδιος χάνει το μέτριο και εκστομίζει συνεχώς βλακείες εφευρίσκοντας ανύπαρκτους εχθρούς είναι άλλης τάξης ζήτημα. Η δουλειά του δεν θα πρέπει να αμφισβητείται επειδή μιλώντας δεν έχει αίσθηση του μέτρου.

Οι οπαδοί του Παναθηναϊκού, μετά το δεύτερο γκολ του ΠΑΟΚ που έκλεισε κάθε εκκρεμότητα σχετικά με το παιχνίδι, επιδόθηκαν σε ένα υβρεολόγιο κατά του Αλαφούζου και φυσικά της οικογένειας Βαρδινογιάννη. Το απέφευγαν όσο η ομάδα πήγαινε καλά, το θυμήθηκαν τώρα που σκούρυναν τα πράγματα. Τώρα που ο Αλαφούζος  βάζει πάλι το χέρι στην τσέπη για να καλύψει τα χρέη και να εξασφαλιστεί η δανειοδότηση.

Το δίκιο είναι με το μέρος των οπαδών που αλλιώς ονειρεύονται τον Παναθηναϊκό αλλά στην προκειμένη περίπτωση δεν βοηθάει τους παίκτες που προσπαθούν να κρατήσουν την ομάδα σε τροχιά Ευρώπης. Οι νεαροί παίκτες της ομάδας δεν ενθαρρύνονται παρά το γεγονός ότι μετά το βρισίδι στον Αλαφούζο οι οπαδοί τους χειροκρότητησαν Δεν βοηθάει γιατί καταλαβαίνουν ότι στην επόμενη ήττα μετά τον Αλαφούζο θα έρθει η σειρά τους…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ