Στη νοοτροπία η διαφορά…

Στη νοοτροπία η διαφορά…

Μέχρι το τέλος της διαδρομής οι παίκτες του Ολυμπιακού καλούνται να αποδείξουν ότι ξεχωρίζουν από τους… προηγούμενους που εκδιώχθηκαν από το Ρέντη!

Με βάση τα δεδομένα που έχουν δημιουργηθεί στην τελευταία αγωνιστική, αν ο Ολυμπιακός επικρατήσει του Απόλλωνα στην Ριζούπολη, τότε θα παραμείνει στους επτά βαθμούς πίσω από τον ΠΑΟΚ και θα βρεθεί στους 11 πόντους μπροστά από την ΑΕΚ και τον Ατρόμητο.

Προφανώς και η δεύτερη θέση δεν λέει κάτι στους οπαδούς των ερυθρόλευκων καθώς θεωρούν-δικαίως-ότι μόνον η πρώτη την αντιπροσωπεύει, όμως ίσως και να μην είναι και «αμελητέο» το γεγονός ότι αυτή η καινούργια ομάδα του Ολυμπιακού έχει τέτοια απόσταση από την πρωταθλήτρια ΑΕΚ που ξεκίνησε από καλύτερη αφετηρία, αφού και μπήκε στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ (άρα είχε και τα… έσοδα), ήταν πιο «στρωμένη» ομάδα και συνεχίζει και με τον περσινό προπονητή της. Κι από «αβάντες» άλλο τίποτα…

Όλα αυτά θεωρούνται «ψιλά γράμματα» στο λιμάνι, ακόμη και το γεγονός ότι η δεύτερη θέση στο σύγχρονο ποδόσφαιρο είναι πιο σημαντική από το κύπελλο, αφού σου δίνει τη δυνατότητα να διεκδικήσεις την παρουσία σου στο Τσάμπιονς Λιγκ και να βρεθείς στην παρέα των πιο σημαντικών κλαμπ της Ευρώπης.

Κι αφού τα… ξεπεράσουμε όλα αυτά, τότε εκείνο που μένει στους παίκτες και τον Μαρτίνς είναι να δείξουν τουλάχιστον ότι διαφέρουν από την… προηγούμενη ομάδα. Με ποιόν τρόπο; Αν δεν παρατήσουν την προσπάθεια στα ματς που απομένουν για να τελειώσει το πρωτάθλημα, παρά το γεγονός πως σε ότι αφορά τους στόχους φαίνεται να υπάρχει «κενό».

Μήπως δεν υπήρχαν παίκτες με ταλέντο στην προηγούμενη εκδοχή του Ολυμπιακού; Σαφώς και υπήρχαν, όμως η «κατηγορία» που εν τέλει τους καταδίκασε σε διωγμό από το Ρέντη ήταν ότι άφησαν αφύλαχτη τη σκοπιά, στην οποία είχε πάρει θέση από την αρχή της διαδρομής ο κόσμος με το ρεκόρ που είχε πετύχει στη διάθεση των εισιτηρίων διαρκείας.  Ο Φορτούνης και ο Κούτρης όπως και οι Ομάρ-Σισέ το έχουν βιώσει, ενώ οι πιο παλιές καραβάνες, ο Τοροσίδης και ο Αβραάμ  θα έχουν πολλά να πούνε στους συμπαίκτες τους, ώστε να καταλάβουν κι αυτοί ότι σε τούτη την ομάδα δεν υπάρχει «αδιάφορο» παιχνίδι, ακόμη και αν στο προηγούμενο έχει νικήσει την… Μίλαν.

Τους το έδειξε και η ρεβάνς με την Λαμία και τώρα πια αυτό που απομένει είναι να κρατήσουν τα «δικαιώματά» τους για το επόμενο ταξίδι. Υπό κανονικές συνθήκες η επόμενη χρονιά για τον Ολυμπιακό θα είναι πολύ καλύτερη, από κάθε πλευρά, απλά για να κλείσουν θέση οι υπάρχοντες θα πρέπει να ολοκληρώσουν τούτη τη σεζόν με τις καλύτερες δυνατές εντυπώσεις.  Στο τέλος της ημέρας θα αναγνωριστεί η προσπάθειά τους, αλλά και θα τιμωρηθεί η αδιαφορία τους, αν επιδείξουν τέτοια συμπεριφορά….

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ