Η κυριαρχία της ΕΟΚ έχει (πια) ημερομηνία λήξης

Η κυριαρχία της ΕΟΚ έχει (πια) ημερομηνία λήξης

Ο Ολυμπιακός πήρε μια απόφαση για να περιφρουρήσει τα συμφέροντά του. Έρχονται όμως έτσι τα πράγματα που αυτή η στάση του Ολυμπιακού γίνεται ο καταλύτης για να αλλάξει το τοπίο του επαγγελματικού μπάσκετ στην Ελλάδα.

Αντί για το κείμενο που ακολουθεί θα μπορούσα να ανοίξω εισαγωγικά και να παραθέσω όσα είπε στον ΕΣΑΚΕ, ο Βαγγέλης Λιόλιος. Ο διοικητικός ηγέτης του Προμηθέα Πάτρας, έχει φάει το μπάσκετ με το κουτάλι και τα τελευταία χρόνια μας δίνει τα διαπιστευτήριά του ως κορυφαίος παράγοντας.

Αν το πρόβλημα με την διαιτησία είναι η νομιμότητα -όπως είπαν πολλοί συνομιλητές του- τότε εδώ και καιρό έπρεπε οι παράγοντες του ΕΣΑΚΕ να κινηθούν ώστε να την επιβάλλουν. Η ΚΕΔ που ορίζει τους διαιτητές είναι παράνομη. Η θητεία της έχει λήξει προ πολλού και η σύνθεσή της παραμένει λειψή.

Γνωστά πράγματα είναι αυτά και δεν αναφέρονται για αποκατάσταση της νομιμότητας. Είναι μια παρατήρηση σε όσους διτύπωσαν την άποψη ότι δεν θα τηρηθεί η νομιμότητα έτσι και οριστούν ξένοι διατητές για το ντέρμπι των «αιωνίων».

Καλή η νομιμότητα αρκεί να ισχύει για όλους και για όλα. Πως τηρείται άραγε, όχι το γράμμα αλλά το πνεύμα της νομιμότητας όταν από τους περίπου εκατόν είκοσι διαιτητές που έχουν αξιολογηθεί, σφυρίζουν περίπου οι σαράντα και οι άλλοι σπρώχνονται στην αεργία.

Πως γίνεται στα παιχνίδια Παναθηναϊκού-Ολυμπιακού να σφυρίζουν συνεχώς ο Μάνος και ο Αναστόπουλος; Στην συνεδρίαση του ΕΣΑΚΕ ήταν πολλοί οι εκπρόσωποι ΚΑΕ που στιγμάτισαν την διαιτησία, την ΚΕΔ και τον τρόπο που χειρίζεται τα θέματα η Ομοσπονδία. Το συμπέρασμα ήταν πως ο ΕΣΑΚΕ δεν έχει τη δυνατότητα να αποφασίζει για τα του οίκου του.

Όσο για το θέμα της διαιτησίας που ήρθε στο προσκήνιο όχι μόνο από τον Ολυμπιακό αλλά και από όσα κατήγγειλε ο κ. Θεοδώρου της Κύμης, δεν υπάρχει κανένας αιφνιδιασμός. Οι θέσεις του Ολυμπιακού είναι γνωστές και έχουν καταγραφεί εδώ και τρεις εβδομάδες.

Από τότε μέχρι τώρα είχαμε μια απόφαση του Αναστόπουλου να μην ξανασφυρίξει την οποία πήρε πίσω μετά από λίγες μέρες. Από την ΕΟΚ ούτε φωνή ούτε ακρόαση. Λες και δεν συνέβη τίποτα. Προφανώς κάποιοι εννοούν να κρύβονται πίσω από το δάκτυλό τους ή πίσω από τον Παναθηναϊκό που μίλησε περί νομιμότητας.

Ωστόσο ο ΕΣΑΚΕ είναι ένα καζάνι που βράζει. Κι επειδή ο Ολυμπιακός είναι αποφασισμένος να το πάει μέχρι τέλους, όλοι αντιλαμβάνονται ότι για να μην πέσει στο πάτωμα η μύτη του κ. Βασιλακόπουλου, το επαγγελματικό μπάσκετ κινδυνεύει με ακρωτηριασμό.

Ο Ολυμπιακός πήρε μια απόφαση για να περιφρουρήσει τα συμφέροντά του. Έρχονται όμως έτσι τα πράγματα που αυτή η στάση του Ολυμπιακού γίνεται ο καταλύτης για να αλλάξει το τοπίο του επαγγελματικού μπάσκετ στην Ελλάδα. Αυτό θα γίνει ανεξάρτητα από το κόστος που θα κληθούν να πληρώσουν οι ερυθρόλευκοι.

Η συνεδρίαση στον ΕΣΑΚΕ έδειξε καθαρά ότι η κηδεμονία της ΕΟΚ στο επαγγελματικό μπάσκετ έχει πια, ημερομηνία λήξης…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ