Εικόνα και συνέπεια!

Εικόνα και συνέπεια!

Στην τελευταία άσκηση έως το τέλος της σεζόν ο Ολυμπιακός θα πρέπει να παρουσιάσει ισορροπία ανάμεσα στη δουλειά των παικτών του και το αποτέλεσμα…

Οδεύοντας προς το τέλος της διαδρομής η «νεοσύστατη» ομάδα του Ολυμπιακού αφήνει πίσω της τις πιο δύσκολες εξετάσεις που είχε σε αυτήν την πρώτη της χρονιά και της απομένουν κάποιες… επαναλήψεις, ενόψει της επόμενης που προφανώς αναμένεται και πιο απαιτητική…

Ο Μαρτίνς και οι παίκτες του πέτυχαν πολλά περισσότερα από τις προσδοκίες, αν αναλογιστεί κανείς ότι το πρώτο τους ραντεβού για δουλειά έγινε μόλις το περασμένο καλοκαίρι, αλλά παρόλα αυτά και μπήκαν στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ και έφτασαν μέχρι τη φάση των «32», αποκλείοντας την Μίλαν και ενώ οι εγχώριοι αντίπαλοί τους έμειναν από νωρίς εκτός Ευρώπης…

Στο πρωτάθλημα, βρίσκονται 11 βαθμούς μπροστά από την ενεργεία πρωταθλήτρια ΑΕΚ και επτά πίσω από τον υποψήφιο πρωταθλητή ΠΑΟΚ. Προφανώς για τον Ολυμπιακό και τον κόσμο του η δεύτερη θέση δεν λέει απολύτως τίποτα, άσχετα αν είναι πιο σημαντική από το κύπελλο, όπου προέκυψε η «μουτζούρα» με τον αποκλεισμό από την Λαμία.

Στη γενική αξιολόγηση ο Ολυμπιακός έδειξε ότι έφτιαξε μία καινούργια ομάδα που διαθέτει προοπτική και αυτό ήταν το βασικό ζητούμενο στο συγκεκριμένο εγχείρημα. Κι αυτό που θα πρέπει να διορθώσει στη συνέχεια είναι το θέμα της αποτελεσματικότητας αφού δεν ήταν λίγα τα ματς και δη τα «ντέρμπι» όπου οι ερυθρόλευκοι ναι μεν είχαν καλή απόδοση, αλλά δεν έφτασαν στην επικράτηση, όπως συνέβη στους αγώνες με τον ΠΑΟΚ και τον Παναθηναϊκό στο Καραϊσκάκη και στην αναμέτρηση του πρώτου γύρου με την ΑΕΚ.

Του μένει λοιπόν ως «τελευταία άσκηση» σε αυτήν την αγωνιστική περίοδο ο συνδυασμός της εικόνας με το αποτέλεσμα και επί αυτού θα πρέπει να επιδείξει περισσότερη ευστοχία, ώστε να μην πηγαίνει χαμένη η καλή δουλειά που κάνουν οι παίκτες του στο γήπεδο.

Δεν χωρά καμία αμφιβολία ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι όταν δεν παράγεις παιχνίδι και κάτι τέτοιο δεν αντιμετώπισε ο Ολυμπιακός, αν και θα μπορούσε, με βάση τις συνθήκες, να του συμβεί, εφόσον έφτιαξε καινούργια ομάδα. Από κει και πέρα όμως είναι και άνευ σημασίας όταν φτάνεις σε πάνω από 20 τελικές σε κάποια παιχνίδια και δεν φεύγεις νικητής.

Για την… άμυνα δεν πρόκειται να αλλάξει κάτι, όμως δεν είναι αυτό το (μεγαλύτερο) πρόβλημα του Μαρτίνς, αφού αν οι παίκτες του παρουσιαστούν πιο εύστοχοι, τότε ο δρόμος θα είναι ανοιχτός.

Ακόμη και στο ματς με την Λαμία αν είχαν σκοράρει ο Φορτούνης ή ο Χασάν όλα θα είχαν γίνει πολύ πιο απλά, συνεπώς η συνέπεια στο γκολ παραμένει ως «SOS» θέμα για τους ερυθρόλευκους, αν και στα τελευταία παιχνίδια ήταν αισθητά βελτιωμένοι στον τομέα της αποτελεσματικότητας.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ