Ο «οδηγός» του Ολυμπιακού για το ντέρμπι στο ΟΑΚΑ

Ο «οδηγός» του Ολυμπιακού για το ντέρμπι στο ΟΑΚΑ

Ποιο είναι το βασικό ζητούμενο για τους πειραιώτες στην αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ. Τι θέλει να δει ο Μαρτίνς από την ομάδα του και η επιθυμία των παικτών του Ολυμπιακού για νίκη κόντρα στους πράσινους

Μπορεί ν’ ακούγεται τετριμμένο αλλά είναι η πραγματικότητα. Σε όποια κατάσταση κι αν είναι ο Παναθηναϊκός ένα παιχνίδι απέναντι στους πράσινους θα είναι πάντα ένα ντέρμπι για τον Ολυμπιακό. Είναι το πιο ξεχωριστό παιχνίδι αν θέλετε για τις δύο ομάδες και είναι λογικό.

Έτσι λοιπόν η κυριακάτικη αναμέτρηση στο ΟΑΚΑ είναι σημαντική για λόγους γοήτρου και ο Ολυμπιακός έχει πολλούς λόγους για να θέλει τη νίκη απέναντι στους πράσινους. Πρώτα απ’ όλα για να συνεχίσει με νίκη τις υποχρεώσεις του στο πρωτάθλημα. Δεύτερον γιατί μια νίκη επί του μεγάλου αντιπάλου μετράει πάντα ακόμα κι αν μιλάμε για παιχνίδι που δεν κρίνει τίτλο.

Και βέβαια για έναν ακόμα λόγο που αφορά την εικόνα που είχε το ματς του πρώτου γύρου στο Καραϊσκάκη, όταν ο Ολυμπιακός έπαιξε στο μισό γήπεδο τους πράσινους (ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο) αλλά αρκέστηκε στην ισοπαλία με τον Σισέ να ισοφαρίζει στις καθυστερήσεις.

Το βασικό ζητούμενο για τους πειραιώτες στο κυριακάτικο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, είναι να συνεχίσουν στους ίδιους ρυθμούς τα άκρα της ομάδας του λιμανιού. Τόσο σε ότι αφορά την απόδοση των μπακ όσο και των εξτρέμ.

Φάνηκε στο ματς με τον Απόλλωνα στην Ριζούπολη αλλά και στο ματς με τον Άρη πόσο σημαντική ήταν η συνεισφορά των Ποντένσε, Μασούρα, Ελαμπντελαουί αλλά και του Κούτρη. Μιλάμε για μια τετράδα που δείχνει πως είναι σε καλή κατάσταση και είναι πολύ σημαντικό να σταθεί κάποιος και στην επιστροφή του Ομάρ.

Στόχος λοιπόν του Ολυμπιακού είναι να «πληγώσει» την άμυνα του Παναθηναϊκού από τα δύο «φτερά». Να βγάλει καλές συνεργασίες όπως είδαμε στο παιχνίδι με τον Άρη. Με καλές κινήσεις από μπακ και εξτρέμ χωρίς την μπάλα αλλά και ωραίες μετραβιβάσεις (Ομάρ, Μασούρας και Κούτρης).

Ο Μαρτίνς θέλει να δει την ομάδα του να παίζει από τα άκρα, πιθανολογώντας πως ο Παναθηναϊκός θα παίξει κλειστά, με βάση και την εικόνα του πρώτου ματς στο Φάληρο αλλά και την εικόνα του τριφυλλιού στο ντέρμπι με την ΑΕΚ.

Ο 48χρονος προπονητής των ερυθρόλευκων θέλει να δει τους παίκτες του να βγάζουν τις συνεργασίες που είχαν στο παιχνίδι με τον Άρη κι αυτό ακριβώς θα επισημάνει στους ερυθρόλευκους στις προπονήσεις των επόμενων ημερών στο Ρέντη.

Θα πρέπει εδώ να σταθούμε και στην επιθυμία των παικτών του Ολυμπιακού για νίκη στο συγκεκριμένο παιχνίδι, κάτι που φάνηκε και από τα λεγόμενα των ερυθρόλευκων μετά το παιχνίδι με τον Άρη. Οι παίκτες της ομάδας του λιμανιού θέλουν πολύ τη νίκη στο ντέρμπι του ΟΑΚΑ και δείχνουν έτοιμοι για να δώσουν το 100% κόντρα στον μεγάλο αντίπαλο του Ολυμπιακού.

Από την άλλη πλευρά βέβαια θα πρέπει να τονίσουμε ότι δεν είναι μόνο το θέμα της επιθετικής λειτουργίας. Ο Ολυμπιακός θα πρέπει να δείξει προσοχή, θα πρέπει να δείξει συγκέντρωση και στην αμυντική του λειτουργία, αποφεύγοντας λάθη που έγιναν στο ματς με τον Άρη. Κι αυτό είναι επίσης ένα στοιχείο στο οποίο θα δώσει μεγάλη βαρύτητα ο Μαρτίνς, μιλώντας στους παίκτες του τις επόμενες μέρες στο Ρέντη.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ