Ολυμπιακός : Τελικά δεν μπλόφαραν, έτσι;

Ολυμπιακός : Τελικά δεν μπλόφαραν, έτσι;

Το #mexritelous, η Αδριατική Λίγκα, το αντίκτυπο στο άκουσμα της είδησης για συμμετοχή του Ολυμπιακού και η… μάχη με την Αρμάνι Μιλάνο για την έκτη θέση.

Κάποιοι βιάστηκαν να μιλήσουν. Περίμεναν ότι ο Ολυμπιακός είναι στα σχοινιά, αλλά αυτοί βρίσκονται στο καναβάτσο. Οι Ερυθρόλευκοι είναι από την πρώτη στιγμή ξεκάθαροι και πλέον τα πράγματα μπαίνουν σε μία βάση. Υπό αυτές τις συνθήκες το ελληνικό πρωτάθλημα δεν έχει κάτι παραπάνω να προσφέρει στην ομάδα του Πειραιά πέρα από μουρμούρα και προβλήματα. Και γενικότερα οι εγχώριες διοργανώσεις. Με αυτήν την ΚΕΔ αυτήν τη νοοτροπία και τους «χειρισμούς», την μαυρίλα και την σαπίλα. Γιατί να ασχοληθούν άλλο οι Ερυθρόλευκοι. Ο κόσμος είναι στο πλευρό τους και η συσπείρωση είναι τεράστια.

Θεώρησαν ότι το #mexritelous είναι μία μπλόφα; Μακάρι για αυτούς να ήταν, όμως δεν είναι.

Όπως έγινε γνωστό ο Ολυμπιακός έχει ήδη προσεγγίσει την μεριά της Αδριατικής Λίγκας, για να μάθει τις λεπτομέρειες και ουσιαστικά να προετοιμάσει το έδαφος για την επόμενή μέρα εκτός Α1. Δεν είναι φιλολογικά όλα αυτά. Έχει προχωρήσει το θέμα και μόνο τυχαία δεν ήταν και η… βόλτα ανθρώπων των Πειραιωτών στο Βελιγράδι, όταν και διεξάχθηκε το Adidas Next Generation Tournament της Ευρωλίγκας. Ηρθε και η επιστολή και «έδεσε» το γλυκό.

Η Αδριατική Λίγκα και οι ομάδες που την απαρτίζουν δεν σφυρίζουν αδιάφορα στο ενδεχόμενο να προστεθεί ο Ολυμπιακός ανάμεσά τους. Αρέσει ιδιαίτερα αυτή η προοπτική, εν αντιθέσει με όσα μπορεί να διαβάζετε αριστερά και δεξιά.

Το σημαντικότερο όλων είναι πως ότι συμβαίνει, δεν γίνεται τυχαία και για το θεαθήναι. Οι βάσεις έχουν μπει για τα καλά και πλέον το ενδιαφέρον αρχίζει να γίνεται και εντονότερο για αυτήν την κατεύθυνση. Οσα συμβαίνουν στο παρασκήνιο όμως δεν πρέπει να επηρεάζει τους παίκτες. Η ομάδα τονίζει ότι πρωταρχικός στόχος είναι η Ευρωλίγκα αυτήν την στιγμή και τα υπόλοιπα θέματα αφορούν καθαρά τους ανθρώπους που έχουν τις τύχες της ομάδας. Οπότε προέχει τώρα το ματς με την Αρμάνι Μιλάνο στην Ιταλία.

Η ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΕΚΤΗΣ ΘΕΣΗΣ

Ποιος θα το περίμενε ότι θα βρισκόμασταν στην 26η αγωνιστική και ο Ολυμπιακός δεν θα έχει εξασφαλίσει ακόμα την πρόκρισή του στα πλέι οφ και να βρίσκεται τόσο χαμηλά στην βαθμολογία; Ας μην σκαλίζουμε το παρελθόν. Ότι έγινε έγινε και δεν μπορεί να γυρίσει πίσω. Οι Ερυθρόλευκοι παίζουν κάθε ματς ξεχωριστά και πλέον στοχεύουν όσο πιο ψηλά γίνεται.

Η Αρμάνι Μιλάνο είναι μία συνδιεκδικήτρια της πρόκρισης στην οχτάδα, έχοντας όμως το πιο βαρύ πρόγραμμα. Ξέρετε με ποιος έχουν να παίξουν οι Ιταλοί; Οι παίκτες του Πιανιτζάνι προέρχονται από την ήττα από την ΤΣΣΚΑ, φιλοξενουν τον Ολυμπιακό, πηγαίνουν στην Μαδρίτη για την Ρεάλ, παίζουν εντός με τον Παναθηναϊκό και την Φενέρμπαχτσε και την τελευταία αγωνιστική αγωνίζονται στην Τουρκία με την Εφές.

Ουσιαστικά κοντράρονται με 5 ομάδες που ΟΛΕΣ, για τον δικό τους λόγο, θέλουν τη νίκη. Ο Ολυμπιακός παίζει ακόμα και για 6ος, η Ρεάλ και η Φενέρ έχουν ελπίδες και για πρωτιά, ο Παναθηναϊκός πιστεύει στην πρόκριση και η Εφές είναι πιθανόν ακόμα και μέχρι το τέλος να παλεύει για την 4άδα, αφού αντιμετωπίζει Μακάμπι (εκτός), ΤΣΣΚΑ (εντός), Μπουντούτσνοστ (εκτός), Μπασκόνια (εκτός) πριν τους Ιταλούς.

Αρα είναι αίμα και άμμος αυτό το παιχνίδι για την Αρμάνι Μιλάνο.

ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗ ΕΙΝΑΙ….

Είναι δεδομένο ότι οι Μιλανέζοι έχουν μία πυρηνική περιφέρεια. Οι Τζέιμς, Τζέρελς, Νάναλι, Νέντοβιτς και Μίτσοφ είναι ικανοί στην καλή τους μέρα να διαλύσουν κάθε αντίπαλο. Και η λογική λέει πως από τους 5 είναι δύσκολο να μην πάνε καλά οι 3 από τους 5. Να είμαστε ειλικρινείς. Το θέμα είναι να μπορέσει ο Ολυμπιακός να «χτυπήσει» την Αρμάνι Μιλάνο στις αδυναμίες της και παράλληλα να… ενοχλήσει όσο γίνεται τους περιφερειακούς των Ιταλών. Σίγουρα η άμυνα είναι το «Α και το Ω» για αυτό το ματς, όμως οι Ερυθρόλευκοι ΠΡΕΠΕΙ και να σκοράρουν.

Που πρέπει να… ενισχυθεί το επιθετικό πλάνο της ομάδας του Πειραιά; Στο «ζωγραφιστό»…

Οι γηπεδούχοι έχουν το τεράστιο πλήγμα με τον τραυματισμό του Γκουντάιτις. Οι Ταρζέφσκι και Όμιτς στο «5» και οι Μπρουκς και Κουζμίνσκας για το «4», σε μία ομάδα που έχει χάσει μπόλικο από το ποστ της παιχνίδι εν τη απουσία του Λιθουανού σέντερ. Παράλληλα, ακόμα και στις νίκες της, η Αρμάνι Μιλάνο έχει θέματα πάντα με τους ψηλούς των αντιπάλων της. Πότε οι Ομπράιαντ και Μπλακ, πότε ο Τόμας των 17 πόντων, ακόμα και ο Ερικ και ο Χάντερ της ΤΣΣΚΑ που έφτασε στους 19.

Ο Ολυμπιακός ΠΡΕΠΕΙ να «χτυπήσει» στο ποστ με τους Πρίντεζη και Μιλουτίνοφ, να εκμεταλλευτεί τα γρήγορα πόδια του ΛεΝτέι και το τσαγανό του Βεζένκοφ, του Μπόγρη ή του Αγραβάνη. Μετά από καιρό, οι Ερυθρόλευκοι διαθέτουν παίκτες στην ρακέτα που ο αντίπαλός τους δεν έχει τα όπλα για να τους αντιμετωπίσει.

Εάν μάλιστα περάσει την μπάλα στο «ζωγραφιστό» και φορτώσει με πίεση τους γηπεδούχους εκεί, θα βρει και ελεύθερα σουτ από την περιφέρεια. Καλά τα λόγια, ώρα όμως για πράξεις. Από την θεωρία όμως στο παρκέ απέχουμε πολύ. Το ζητούμενο όμως είναι να υπάρχει πλάνο, φθορά και σωστές επιλογές. Δεν έχει να φοβηθεί κάτι ο Ολυμπιακός στο Μιλάνο. Η ομάδα του Αρμάνι έχει την πίεση. Να μην γυρίσει μπούμερανγκ αυτό…

ΥΓ1 Έχω τεράστια απορία να δω το ματσάρισμα του Ουέμπερ με τον Τζέιμς. Ένας παίκτης με απίστευτη ενέργεια (Ουέμπερ) με έναν… πυραυλοκίνητο γκαρντ που παίζει πάντα καλά απέναντι στον Ολυμπιακό.

ΥΓ2 Τόσο καιρό τρωγόμουν για τον Τίμα. Να ευχαριστήσουμε τον Κουρτινάιτις για την ομαλοποίηση του ροτέισον των Ερυθρόλευκων σε αυτό που ήθελαν το καλοκαίρι. Ο Λετονός δεν είναι κακός παίκτης. Όμως η αλήθεια είναι πως μετά την Ζενίτ, ουδείς είδε τον Τίμα που θαυμάσαμε όλοι τότε. Ποιος φταίει; Σίγουρα ο ίδιος φέρει τεράστια ευθύνη, αφού ο Μπλατ τον εμπιστεύτηκε με κάθε τρόπο και τον στήριξε..

ΥΓ3 Στον Ολυμπιακό είναι ξεκάθαρο πια. Χωρίς ξένους διαιτητές πάπαλα Σταθεροί στις απόψεις τους οι Ερυθρόλευκοι. Η ίδια η ομοσπονδία βγήκε να μιλήσει μετά από ένα μήνα; Μετά από όσα έγιναν; Η κυβέρνηση μιλάει ότι δεν είναι υπέρ των ξένων διαιτητών στο μπάσκετ, ενώ στο ποδόσφαιρο ήταν υπέρμαχος αυτής της επιλογής; Δεν φωνάζει μόνο ο Ολυμπιακός. Το κάστρο έχει τεράστιες ρωγμές πια. Ο φόβος μυρίζει έντονα..

ΥΓ4 Διαβάζουμε πολλά για τις πληρωμές στον Ολυμπιακό. Κάτι που συμβαίνει στις περισσότερες χώρες στην Ευρώπη. Κάτι που συνέβη κατά κόρον την περίοδο των capital controls. Κάτι που γίνεται και τώρα από πολλές ομάδες. Στην Ευρωλίγκα.. Ας κοιτάξει ο καθένας το πρόσωπό του στο καθρέφτη όμως..

ΥΓ5 Είναι ντροπή για την ΕΟΚ να μην έχει βγάλει μια συλλυπητήρια ανακοίνωση για τον χαμό του Αλέκου Σπανουδάκη. Αλλά ο Γιώργος Βασιλακόπουλος ήξερε να μιλήσει για τους διαιτητές.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ