Με προσοχή, σοβαρότητα και συγκέντρωση στο Αγρίνιο

Με προσοχή, σοβαρότητα και συγκέντρωση στο Αγρίνιο

Δύσκολη αποστολή για ΠΑΟΚ απέναντι στον Παναιτωλικό, ο οποίος φέτος δείχνει να είναι η πιο φορμαρισμένη ομάδα της Περιφέρειας.

Τα δεδομένα για τον ΠΑΟΚ είναι γνωστά: χρειάζεται 11 βαθμούς στα τελευταία 6 ματς του πρωταθλήματος για να κατακτήσει μαθηματικά τον τίτλο. Ο πρώτος από τους έξι τελικούς που μένουν στον Δικέφαλο είναι στο Αγρίνιο απέναντι στον Παναιτωλικό σε μια δύσκολη έδρα της Περιφέρειας.

Ο ΠΑΟΚ έχει καλή παράδοση και εκεί, είναι σε καλή αγωνιστική κατάσταση και τρέχει ένα τρελό αήττητο σερί (φέτος έχει 21 νίκες και 3 ισοπαλίες σε 24 αγωνιστικές, ενώ είχε και άλλες 5Χ5 νίκες στο φινάλε του περσινού πρωταθλήματος), αλλά τίποτα δεν είναι αυτονόητο και εύκολο μέσα στο γήπεδο, αν δεν ιδρώσεις και δεν παίξεις σοβαρά και συγκεντρωμένα.

Ο Παναιτωλικός τα τελευταία χρόνια είναι σταθερά στις καλές ομάδες τις περιφέρειας που αγωνίζονται στη Super League. Τη δεδομένη χρονική στιγμή βρίσκεται στην 6η θέση της βαθμολογίας μετά το εντυπωσιακό 5-0 επί του Πανιωνίου (ξεπέρασε και τον Παναθηναϊκό που δεν τα πάει καθόλου καλά στον β’ γύρο), έχοντας 33 βαθμούς και κυνηγώντας το θαύμα να φτάσει έως την 5η θέση (κάτι που φαντάζει πολύ δύσκολο) που οδηγεί στην Ευρώπη (ο Άρης έχει 37 βαθμούς και σαφώς καλύτερο πρόγραμμα, αλλά το μεταξύ τους παιχνίδι είναι στο Αγρίνιο).

Δεν είναι τυχαίο ότι ο Παναιτωλικός είναι αυτή τη στιγμή η καλύτερη ομάδα της περιφέρειας τη φετινή σεζόν σύμφωνα με τη βαθμολογία καθώς έχει 33 βαθμούς, έναντι 29 της Ξάνθης και της Λαμίας, 26 του Αστέρα Τρίπολης και της Λάρισας, ενώ πιο πίσω είναι τα Γιάννινα με 22, ο Λεβαδειακός με 20 και ο ΟΦΗ με 19.

Ο Τραϊανός Δέλλας βρίσκεται για δεύτερη χρονιά στον πάγκο της ομάδας και αυτό είναι σημαντικό. Οι περισσότερες ομάδες που συνεχίζουν με τον ίδιο προπονητή έχουν συνήθως καλύτερα αποτελέσματα από αυτές που μπαίνουν συχνότερα στη διαδικασία αλλαγών.

Η παρουσία του ίδιου προπονητή περισσότερο καιρό δίνει μεγαλύτερη συνοχή στην ομάδα και οι παίκτες ξέρουν καλύτερα τι ζητάει από αυτούς ο κόουτς, που ξέρει καλύτερα την ομάδα και κρατάει μια σταθερή αγωνιστική φιλοσοφία.

Ο Παναιτωλικός έχει γρήγορους μεσοεπιθετικούς και είναι πολύ επικίνδυνος στις αντεπιθέσεις. Μέσα στο γήπεδό του που είναι πιο μικρό μπορεί να ασκεί καλύτερα και μεγαλύτερη πίεση για να κλέψει μπάλες που θα τον βγάλουν περισσότερες φορές στο επιθετικό transition.

Η δυναμική των ομάδων της περιφέρειας αλλάζει αρκετά συχνά, ανάλογα με τις φουρνιές παικτών που υπάρχουν και τους προπονητές που ηγούνται των προσπαθειών τους. Πριν λίγα χρόνια, ο Παναιτωλικός του Χάβου έκανε αρκετές ζημιές και στους μεγάλους, ενώ τώρα ο Παναιτωλικός του Δέλλα έδειξε από τον πρώτο γύρο ότι μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα σε όλους. Κέρδισε την ΑΕΚ (εντός) και τον Άρη (εκτός) και έχασε δύσκολα από ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό (εκτός), δείχνοντας ότι είναι μια πολύ καλά οργανωμένη ομάδα που μπορεί να τους κοιτάξει όλους στα μάτια.

Ο ΠΑΟΚ δε θα έχει καθόλου εύκολο έργο στο Αγρίνιο. Άλλωστε αν κοιτάξουμε τα αποτελέσματα εκτός έδρας εδώ και 1,5 χρόνο στο πρωτάθλημα, ίσως η πιο δύσκολη νίκη που πέτυχε να ήταν αυτή στο Αγρίνιο απέναντι στον Παναιτωλικό, την αντίσταση του οποίου έκαμψε στο 87’ με πέναλτι του Πρίγιοβιτς το οποίο κέρδισε ο Βαρέλα από τον Μιχάι.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ