Η… τρίτη «απάντηση» του Αλμπάνη

Η… τρίτη «απάντηση» του Αλμπάνη

Ο 24χρονος εξτρέμ καθάρισε για τρίτο παιχνίδι την μπουγάδα για την ΑΕΚ ερχόμενος από τον πάγκο.

Η περίπτωση του Χρήστου Αλμπάνη είναι από τις πλέον ιδιαίτερες της φετινής ΑΕΚ. Ο 24χρονος εξτρέμ αποκτήθηκε από τον Απόλλωνα με στόχο να δώσει λύσεις στα άκρα του Δικεφάλου και να εξελιχθεί με τη φανέλα του. Κάτι, που η αλήθεια είναι πως δεν έχει συμβεί, βάσει αριθμών τουλάχιστον.

Ο Αλμπάνης έμεινε αρκετά πίσω το καλοκαίρι, λόγω μιας βαριάς θλάσης που τον ταλαιπώρησε και τον άφησε εκτός δύο μήνες περίπου. Σε αυτό το διάστημα ο Μαρίνος Ουζουνίδης σχεδίασε τα πλάνα του χωρίς τον Έλληνα εξτρέμ, που δυσκολεύτηκε πολύ στην πορεία να μπει στην εξίσωση.

Οι συμμετοχές που κατέγραψε επί ημερών Ουζουνίδη ο Αλμπάνης ήταν μετρημένες στα δάκτυλα και σε παιχνίδια χαμηλού ενδιαφέροντος. Κάπου εκεί, το στοίχημα της συγκεκριμένης μεταγραφής φάνηκε να χάνεται. Ωστόσο, με την άφιξη του Μανόλο Χιμένεθ τα δεδομένα άλλαξαν.

Ο Αλμπάνης κέρδισε σιγά-σιγά την εμπιστοσύνη του προπονητή του, μέσω των εμφανίσεών του. Παρότι ήταν κατά βάση ως αλλαγή. Ωστόσο όποτε κλήθηκε να αγωνιστεί, έδειξε πως αξίζει να πάρει τις ευκαιρίες του και πως ενδεχομένως να είχε αδικηθεί στο πρώτο κομμάτι της σεζόν, από τον προκάτοχο του Ισπανού τεχνικού.

Στο ματς κυπέλλου με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι, ο Χιμένεθ έριξε στα τελευταία λεπτά του ματς στο γήπεδο τον Αλμπάνη, με τον 24χρονο άσο να αποδεικνύεται καταλυτικός, για να πάρει η Ένωση τη νίκη και να κάνει μεγάλο βήμα για την πρόκρισή της στα ημιτελικά. Ο εξτρέμ των Κιτρινόμαυρων κέρδισε το πέναλτι που μετέτρεψε σε γκολ ο Πόνσε και έτσι, η ΑΕΚ «απέδρασε» από το Περιστέρι με τη νίκη.

Λίγες μέρες μετά, ο Δικέφαλος υποδεχόταν τον ΟΦΗ για το πρωτάθλημα με τον Αλμπάνη να μένει ξανά στον πάγκο, παρά την θετική εικόνα του στο ματς κυπέλλου που είχε προηγηθεί. Στο 13’ ωστόσο ήρθε ο τραυματισμός του Νίκλας Χουλτ και ο Χιμένεθ τον πέρασε στο γήπεδο. Λίγο αργότερα, ο Αλμπάνης θα κάνει μια περίτεχνη ενέργεια από αριστερά, θα αποφύγει δύο αντιπάλους και θα δώσει… έτοιμο γκολ στον Λιβάγια. Με τον Κροάτη να σημειώνει και το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης.

Η τρίτη «απάντηση» του Αλμπάνη δόθηκε την Κυριακή. Ο άσος της ΑΕΚ μπήκε στο ματς ξανά στα τελευταία λεπτά, για να κάνει τη διαφορά για την ομάδα του και να σκοράρει αυτή τη φορά ο ίδιος το γκολ της νίκης. Με αυτό του το τέρμα να δίνει εκτός απροόπτου στην Ένωση την 3η θέση στον βαθμολογικό πίνακα και στον ίδιο τον Αλμπάνη, τεράστια ώθηση ενόψει συνέχειας. Εκεί όπου αναμένεται να τον δούμε σε έναν πιο ενεργό ρόλο, διεκδικώντας πια και με την αξία του, φανέλα βασικού.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ