Το κυνήγι του θησαυρού!

Το κυνήγι του θησαυρού!

Οι περιπτώσεις των Καμαρά και Μασούρα αποτελούν τον «οδηγό» για τις επόμενες μεταγραφικές κινήσεις του Ολυμπιακού!

Από τη στιγμή που η τρέχουσα σεζόν δεν φαίνεται να διατηρεί σοβαρές εκκρεμότητες μέχρι να φτάσουμε στο φινάλε της διαδρομής, είναι λογικό να επιχειρείται η πρώτη αξιολόγηση με ορίζοντα την επόμενη μέρα.

Ο Ολυμπιακός σε αυτήν την πρώτη χρονιά της καινούργιας του ομάδας έχει κάθε λόγο να αισθάνεται δικαιωμένος για την επιλογή του, καθώς μπορεί να μην έφτασε στους τίτλους, όμως έφτιαξε και μάλιστα σε χρόνο ρεκόρ ένα σύνολο που διαθέτει ιδιαίτερα σημαντική προοπτική.

Το να κατακτήσεις τίτλους στην εποχή της κάθαρσης είναι άλλωστε μία ιστορία που δεν έχει καμία απολύτως σχέση με το πραγματικό ποδόσφαιρο, καθώς είναι διαφορετικοί οι «όροι συμμετοχής» για τον Ολυμπιακό, σε σχέση με αυτούς των ανταγωνιστών του.

Κλείνει η παρένθεση και συνεχίζουμε.  Αυτό που θα πρέπει να επισημανθεί από τους αρμόδιους του Ολυμπιακού είναι το τι έγινε σωστά στον προηγούμενο σχεδιασμό ώστε να συνεχιστεί. Κι εδώ υπάρχουν δύο ποδοσφαιριστές που κάνουν εύκολη την… έρευνα. Ο Μαντί Καμαρά και ο Γιώργος Μασούρας.

Ο πρώτος ήρθε από τα «αζήτητα» της Αζαξιό και μπόρεσε με τη μία να γίνει ο βασικός στον άξονα της μεσαίας γραμμής του Ολυμπιακού. Μαζί με τον Μπουχαλάκη ήταν αυτοί που σήκωσαν το βάρος της προσπάθειας στην προκριματική φάση του Γιουρόπα Λιγκ κι άφησαν στην … αναμονή παίκτες όπως ο Γκιγιέργμε και ο Νάτχο.

Άλλη μία ανακάλυψη του Μοντεστό μετά από αυτήν του Σισέ και να δούμε αν θα πετύχει το… τρία στα τρία με την περίπτωση του Μπα. Όπως και να έχει το μόνο σίγουρο είναι ότι ο Καμαρά εκτίναξε στα ύψη την προσωπική του μετοχή στο χρηματιστήριο της μπάλας και έχει αρχίσει να απασχολεί προ πολλού τις ξένες αγορές.

Ο Μασούρας έκανε το δρομολόγιο Πλατεία Νέας Σμύρνης-Ρέντη, χωρίς πολύ θόρυβο, όπως συμβαίνει με τους περισσότερους παίκτες που ακολουθούν τη συγκεκριμένη διαδρομή κι από νωρίς έχει κάνει τον Μαρτίνς να απαρνηθεί για χάρη του τα δικά του πιστεύω.  Δεν βάζει εύκολα στο κόλπο τους «νεοσύλλεκτους» ο Πορτογάλος τεχνικός, όμως ο Μασούρας φάνηκε σαν να ήταν έτοιμος από καιρό και από τη στιγμή που τον διάλεξε και η μπάλα (με τους τραυματισμούς των Λάζαρου και Ζιλ Ντίας) βρήκε το χρόνο και να παίξει και να σταθεί στο ύψος της περίστασης.

Το ταλέντο θα πρέπει να συνεχίσει να αναζητά ο Ολυμπιακός. Εκεί είναι κρυμμένο το «χρυσάφι», στους παίκτες που έχουν την καριέρα μπροστά κι όχι πίσω τους, όπως διαπιστώσαμε με κάποιες άλλες περιπτώσεις που ήρθαν ποδοσφαιριστές με μεγαλύτερη εμπειρία αλλά με μικρότερη προσφορά.

Και το «πεδίο δόξης» υπάρχει και εντός και εκτός Ελλάδας. Πόσο μάλλον όταν ο Ολυμπιακός διαθέτει προπονητή όπως ο Πέδρο Μαρτίνς που όχι μόνο δεν φοβάται να δουλέψει με το «άγνωστο», αλλά έχει και τον τρόπο να μας το γνωρίζει με ασφάλεια…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ