Ρομπέρτο ναι,  Νικοπολίδη πώς;

Ρομπέρτο ναι, Νικοπολίδη πώς;

Ο Ολυμπιακός θέλει να κρατήσει τον Ζοσέ Σα και να πάει στη νέα σεζόν με διαφορετική προσέγγιση σε ότι αφορά τον «άσο»…

Λογικό να αποτελεί προτεραιότητα για τον Ολυμπιακό η θέση του τερματοφύλακα στον σχεδιασμό για την επόμενη σεζόν. Έτσι κι αλλιώς όταν αρχίζεις και σκέφτεσαι να μπεις σε τέτοια διαδικασία, τότε προφανώς και ξεκινάς από τις υποθέσεις των παικτών που βρίσκονται ήδη στην ομάδα σου, αλλά παραμένουν σε εκκρεμότητα.

Ο Ζοσέ Σα δεν χωρά καμία αμφιβολία ότι καλύπτει τις ανάγκες των ερυθρόλευκων. Του λείπει μία εμφάνιση σαν κι αυτή του Ρομπέρτο με την Μπενφίκα για να ανακηρυχτεί κι αυτός σε «άγιο», ωστόσο έχει τα προσόντα για να σταθεί κάτω από την ερυθρόλευκη εστία. Σε θέση όπου τα τελευταία δύο χρόνια ο Ολυμπιακός προσπάθησε να αναζητήσει την ελληνική επιλογή, χωρίς όμως επιτυχία.

Ούτε ο Καπίνο, ούτε και ο Γιαννώτης άντεξαν το βάρος της ευθύνης παρά το γεγονός ότι αμφότεροι είχαν τα προσόντα. Την πρώτη φορά ο Προτό προσπέρασε με ευκολία τον Στέφανο και το ίδιο συνβη και τώρα με τον Σα που πήρε τα γάντια από τον Ανδρέα.  Ο τελευταίος Έλλληνας που έμεινε κάτω από την ερυθρόλευκη εστία ήταν ο Αντώνης Νικοπολίδης ο οποίος όμως έπιασε λιμάνι το 2004, προερχόμενος από τον Παναθηναϊκό, αλλά και την κατάκτηση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος από την Εθνική μας ομάδα.

Μάλλον είναι πιο εύκολο για τον Ολυμπιακό να βρει Ρομπέρτο, παρά Νικοπολίδη. Ο τερματοφύλακας που θα καλύψει τις απαιτήσεις του θα πρέπει να έχει αρκετές ώρες πτήσεις στο ενεργητικό του, άρα είναι προτιμότερο να τα έχει και τα… χρονάκια του. Ο Ζοσέ Σα ήρθε βέβαια στο Ρέντη από την Πόρτο στα 22 του χρόνια, έχοντας όμως παραστάσεις με τους «δράκους» ακόμη και επίπέδου Τσάμπιονς Λιγκ, απλά λόγω Κασίγιας ήταν δύσκολο να μείνει στην πατρίδα του.  

Ο Ολυμπιακός φαίνεται ότι έχει ανοίξει την κουβέντα με την Πόρτο για τη περίπτωση του Σα, οι πιθανότητές του είναι αρκετές, ενώ μην ξεχνάμε ότι έχει φέρει κι έναν τερματοφύλακα που βρίσκεται στα 27 του χρόνια, όπως ο Γιούρι Λοντίνγκιν. Όπερ σημαίνει ότι σε κάθε περίπτωση θα πάει με διαφορετική προσέγγιση για τον «άσο» στην επόμενη χρονιά, πόσο μάλλον από τη στιγμή που υπάρχει από νωρίς η μάχη των προκριματικών για τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

Θα δοθεί προτεραιότητα στη «σιγουριά», καθώς η παράμετρος που αφορά την προοπτική, θέλει χρόνο, υπομονή αλλά σε μία ομάδα όπως ο Ολυμπιακός όλα αυτά αποτελούν τα «ψιλά γράμματα» που δεν διαβάζει κανείς στα συμβόλαια. Εδώ μπαίνεις και παίζεις κι αν δεν το καταφέρεις, τότε ποιος να σε περιμένει και γιατί;

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ