«Μικρή Λίγκα», μεγάλη προσδοκία!

«Μικρή Λίγκα», μεγάλη προσδοκία!

Ο Ολυμπιακός έχει…εκατομμύρια λόγους για να αναζητά το ταλέντο (και) στη δική του γειτονιά!

Μπορεί ο Ολυμπιακός να παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στις «ξένες αγορές» και να έχει πάει στο επίπεδο όπου κανείς από τους ανταγωνιστές του στην Ελλάδα να μην μπορεί όχι να τον φτάσει, αλλά ούτε καν να τον πλησιάσει, ωστόσο εξακολουθεί να λαμβάνει υπόψη του και την εγχώρια βιτρίνα, η οποία κατά καιρούς τον έχει τροφοδοτήσει με ιδιαίτερα αξιόπιστα προϊόντα.

Το σκάουτινγκ των ερυθρόλευκων προφανώς και παραμένει σε επιφυλακή για να φέρει παίκτες τύπου Σισέ ή Καμαρά κι ενώ ακολουθεί ο Μπα, όμως διατηρεί το ραντάρ του και για την Σούπερ Λίγκα που παρά την υποβάθμισή της (σε όλους τους τομείς….) μπορεί ακόμη να προσφέρει παίκτες που διαθέτουν την προοπτική της εξέλιξης .

Κάπως έτσι ήρθαν στο Ρέντη πέρυσι ο Λεονάρντο Κούτρης από τον ΠΑΣ Γιάννινα και τον προηγούμενο Γενάρη ο Γιώργος Μασούρας από τον Πανιώνιο. Ο Ολυμπιακός κρατάει ως βασική  του αρχή να ασχολείται με κάθε παίκτη που αγωνίζεται στο ελληνικό πρωτάθλημα και η περίπτωσή του κρίνεται ελκυστική, ακόμη και στο ενδεχόμενο να μη χωρέσουν όλοι στο  πλάνο του, λόγω της υπεροπλίας που υπάρχει στο ρόστερ του.

Όταν όμως έχει πάρει τον Κώστα Μανωλά ως ελεύθερο από την ΑΕΚ και σε δύο χρόνια τον έχει παραχωρήσει στη Ρόμα με 15 εκατομμύρια ευρώ, τότε είναι σαφές ότι έχει κάθε λόγο να επιμείνει σε αυτήν τη συνταγή.  Ιδιαίτερα όταν πρόκειται και για το ντόπιο στοιχείο το οποίο είναι απαραίτητο στο Ρέντη, όπως μας το επιβεβαίωσε και η εφετινή διαδρομή, σε σύγκριση με την περσινή πορεία της ομάδας.

Σε αυτό το πλαίσιο ο Ολυμπιακός έχει ενδιαφέρον για παίκτες όπως ο Ντουρμισάι ή ο Βέλεθ κι ενώ είναι προαφανές ότι στην κόκκινη λίστα υπάρχουν κι άλλα ονόματα τα οποία δεν έχουν έρθει στο προσκήνιο, ίσως γιατί έχουν… προχωρήσει οι υποθέσεις τους περισσότερο από τις άλλες.

Μην ξεχνάμε άλλωστε ότι η ομάδα του Ολυμπιακού που άλλαξε την ιστορία στο ελληνικό ποδόσφαιρο προέκυψε (το ’96) εντός των τειχών (με τους Τζόρτζεβις, Γεωργάτο, Γιαννακόπουλο, Μαυρογενίδη και τόσους άλλους-και με προπονητή τον Μπάγιεβιτς), ενώ στην παρούσα φάση οι ερυθρόλευκοι διαθέτουν και τον κόουτς που μπορεί να υποστηρίξει αυτό το πλάνο.

Ο Πέδρο Μαρτίνς μας έχει αποδείξει ότι ξέρει να δουλεύει καλά και να κρίνει με βάση την προσφορά κι όχι το…όνομα του κάθε ποδοσφαιριστή. Αυτός είναι άλλωστε κι ένας από τους πιο σημαντικούς λόγους που τον εδραίωσαν στο Ρέντη και κράτησαν σε τάξη τα αποδυτήρια του Ολυμπιακού, παρά την παρουσία και πολλών και ικανών ποδοσφαιριστών…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ