Των Ελλήνων οι κοινότητες…

Των Ελλήνων οι κοινότητες…

Οι «δύο παρέες» των ερυθρόλευκων που αποτελούν τη βάση της Εθνικής μας ομάδας…

Ένα από τα στοιχεία που δόθηκε ιδιαίτερη βαρύτητα όταν μπήκε σε εφαρμογή το σχέδιο για τη δημιουργία της καινούργιας ομάδας του Ολυμπιακού ήταν αυτό με τους Έλληνες παίκτες.

Στην προηγούμενη εκδοχή της ιστορίας, μόνον ο Φορτούνης και ο πρωτοεμφανιζόμενος Κούτρης αποτελούσαν μέλη της ενδεκάδας των ερυθρόλευκων και οι υπόλοιποι έμπαιναν κι έβγαιναν ή υπήρχαν μόνο για να συμπληρώνουν το ρόστερ.

Αυτό άλλαξε το περασμένο καλοκαίρι και ήρθαν παίκτες που πήραν ενεργό ρόλο. Η επιστροφή κάποιων που ήξεραν τα μονοπάτια στο Ρέντη αποδείχθηκε καθοριστική. Οι Μπουχαλάκης Τσιμίκας και Γιαννιώτης ανήκουν σε αυτήν την κατηγορία, αφού βοήθησαν την προσπάθεια στο ξεκίνημά της. Ο «Μπούχα» καθιερώθηκε στον άξονα μαζί με τον Καμαρά, ο Τσιμίκας κατέλαβε το αριστερό άκρο της άμυνας, από τη στιγμή που ο Κούτρης καθυστέρησε, λόγω της αποθεραπείας από την επέμβαση στον ώμο και ο Γιαννιώτης μπήκε κάτω από την εστία, άσχετα αν στην πορεία βρέθηκε τελικά εκτός διαδικασίας.

Και ο Φετφατζίδης επέστρεψε, κι αποκτήθηκαν και ο Μάνος με τον Γιάννη Μασούρα , όμως πάνω από όλα γύρισε ένας παίκτης πολύ σημαντικός για τον Ολυμπιακό όπως είναι ο Βασίλης Τοροσίδης. Και τον περασμένο Γενάρη επέστρεψε άλλος ένας από την παλιά φρουρά, ο Αβραάμ Παπαδόπουλος και αποκτήθηκε και ο Γιώργος Μασούρας από τον Πανιώνιο.

Σε αυτήν την Εθνική ομάδα βλέπουμε τις δύο «παρέες» των παικτών του Ολυμπιακού που εκφράζουν διαφορετικές εποχές. Την πρώτη που έχει περάσει από το Ρέντη τα προηγούμενα χρόνια και έφτασε την ομάδα μέχρι τη φάση των 16 του Τσάμπιονς Λιγκ (την περίοδο 13-14) αποτελούν οι Σιόβας, Μήτρογλου, Σάμαρης και φυσικά οι Μανωλάς και Τοροσίδης. Τη δεύτερη τη συνθέτουν ο Φορτούνης, ο Κούτρης και ο Μασούρας οι οποίοι ξεκίνησαν στο ματς με το Λιχτενστάιν (ο Μπουχαλάκης έμεινε στον πάγκο) και είχαν αξιοπρόσεχτη απόδοση-ιδιαίτερα ο Φόρτου που άνοιξε το δρόμο για τη νίκη και ο Μασούρας που έδωσε την ασίστ για να πέσει η αυλαία.

Συμπέρασμα; Ο Ολυμπιακός σωστά επιμένει στους Έλληνες παίκτες- ακόμη και τον Κολοβό θυμηθήκαμε ξανά ο οποίος δεν μπόρεσε να χωρέσει στο Ρέντη. Στην παρούσα φάση έχει τα «εργαλεία» που βρίσκονται στις πρώτες επιλογές του Μαρτίνς όπως είναι οι Φορτούνης, Κούτρης, Μασούρας, κι από κοντά ακολουθούν οι Μπουχαλάκης, Τσιμίκας και Τοροσίδης, ενώ μην ξεχνάμε και τον Χριστοδουλόπουλο ο οποίος θα βοηθήσει σημαντικά με την εμπειρία του, όπως το έκανε και στην προηγούμενη εκκίνηση.

Με αυτά τα δεδομένα είναι σαφές ότι οι κόκκινοι θα πρέπει να συνεχίσουν στο δρόμο με τη γαλάζια σημαία και να βρούνε και παίκτες για το κέντρο της άμυνας ή την κορυφή της επίθεσης. Των Ελλήνων οι κοινότητες φτιάχνουν άλλο γαλαξία, όπως λέει και ο Νιόνιος…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ