Ολυμπιακός: Πλάνο με τρεις άξονες!

Ολυμπιακός: Πλάνο με τρεις άξονες!

Ο Ολυμπιακός δείχνει τη διάθεση να μην αλλάξει συμπεριφορά στις επόμενες μεταγραφικές κινήσεις του…

Συνηθίζεται να πηγαίνει η κουβέντα στις διορθωτικές κινήσεις σε κάθε διακοπή του πρωταθλήματος. Πόσο μάλλον τώρα που φεύγουν από το ημερολόγιό μας οι τελευταίες σελίδες του Μάρτη και οδεύουμε ολοταχώς προς την αυλαία της σεζόν.

Η κάθε ομάδα έχει τη δική της φιλοσοφία και δεν είναι λίγες οι φορές που «επιστρέφει» σε υποθέσεις του παρελθόντος. Ο Ολυμπιακός μάλλον μας έχει ξεκαθαρίσει από νωρίς τις προθέσεις του και δεν φαίνεται να διαφοροποιεί το πλάνο που υποστηρίζει τα τελευταία χρόνια και αφορά σε τρεις τομείς. Την ανεύρεση ταλέντων από το εξωτερικό, τον ερχομό «διάσημων» παικτών και την αξιοποίηση της εγχώριας αγοράς.

Σε ότι αφορά το πρώτο κομμάτι θα πρέπει να σημειώσουμε ότι οι ερυθρόλευκοι έχουν προχωρήσει ήδη τις υποθέσεις των Μπα και Ραντζέλοβιτς οι οποίοι αναμένεται να έρθουν από τους πρώτους στο Ρέντη και να πάρουν μέρος στην προετοιμασία του Μαρτίνς. Στη δεύτερη κατηγορία μπορούμε να τοποθετήσουμε το όνομα του Βαλμπουενά, ενώ στην τρίτη υπάρχουν οι περιπτώσεις των Ντουρμισάι και Ματέο Γκαρσία.

Το «παπούτσι από τον τόπο σου» το έχει τιμήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ο Ολυμπιακός για αυτό και επιμένει στη συγκεκριμένη συνταγή. Φέρνει στο Ρέντη παίκτες που έχουν και προϋπηρεσία στα ελληνικά γήπεδα και διαθέτουν το ταλέντο για το επόμενο βήμα της καριέρας τους.

Η περίπτωση του Γιώργου Μασούρα επιβεβαιώνει άλλωστε τη συγκεκριμένη στρατηγική. Για πότε ήρθε στο Ρέντη, για πότε έπαιξε στον Ολυμπιακό, για πότε βρέθηκε βασικός στην Εθνική ομάδα κανείς δεν το κατάλαβε. Κι όμως όλα αυτά συνέβησαν μέσα σε ένα τρίμηνο και προφανώς και έπαιξε σημαντικό ρόλο το γεγονός ότι η μετακόμιση από την Πλατεία Νέας Σμύρνης στο Ρέντη έγινε στο σωστό χρόνο.

Για αυτό και μπόρεσε να τον εντάξει με ομαλό τρόπο στο πλάνο του ο Μαρτίνς που ήξερε καλά τι έπρεπε να περιμένει από τον Μασούρα και πώς να τον αξιοποιήσει. Δεν είναι τυχαίο που ο Άγγελος Αναστασιάδης τον έβαλε να παίξει μαζί με τον Κούτρη στην αριστερή πλευρά στο ματς με το Λιχτεστάιν κι έχοντας στη θέση του οργανωτή τον Κώστα Φορτούνη.

Όπως έχουν διαμορφωθεί τα δεδομένα με τη συμμετοχή των ελληνικών ομάδων στη φάση των προκριματικών αγώνων για τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις το στοίχημα που τίθεται είναι ποιος θα παρουσιαστεί στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό ετοιμότητας μέσα στο κατακαλόκαιρο. Ποιος θα κάνει δηλαδή τις λιγότερες «παρεμβάσεις» στην προηγούμενη ενδεκάδα του και πόσο έγκαιρα θα γίνουν οι διορθωτικές κινήσεις.

Η περίοδος της προετοιμασίας είναι το πιο σημαντικό κομμάτι σε όλη αυτήν την ιστορία και οι όποιες προσθέσεις ή αφαιρέσεις μπορούν να γίνουν και στο φινάλε της καλοκαιρινής περιόδου…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ