Παναθηναϊκός: Πράσινη αντεπίθεση σε πλήρη εξέλιξη

Παναθηναϊκός: Πράσινη αντεπίθεση σε πλήρη εξέλιξη

Ο Παναθηναϊκός βαδίζει τον δρόμο της συνεχούς βελτίωσης και η εκπληκτική εμφάνιση του Γιώργου Παπαγιάννη κόντρα στον Κολοσσό.

Τα πράγματα φαίνεται να πηγαίνουν από το καλό στο καλύτερο στον Παναθηναϊκό. Ο σύλλογος διανύει μια περίοδο τρομερής αγωνιστικής φόρμας, καταγράφει συνεχόμενες νίκες σε όλες τις διοργανώσεις τις οποίες συμμετέχει και πιθανότατα, θα κατορθώσει τελικά να διασώσει τη φετινή χρονιά εξασφαλίζοντας την πρόκριση στα playoffs της Ευρωλίγκας. Η πράσινη αντεπίθεση βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Ένα από τα μεγαλύτερα κέρδη αυτής της ιστορίας, είναι ότι η πίστη στο project έχει επιστρέψει για τα καλά στο στρατόπεδο του Τριφυλλιού. Το ανακοινωθέν sold out στο επερχόμενο ματς κόντρα στη Ρεάλ, είναι νομίζω ενδεικτικό της κατάστασης. Πλέον είναι σαφές πως η ομάδα αδικούσε πρώτα από όλα τον εαυτό της, με την απόδοση της στους εισαγωγικούς μήνες της σεζόν. Όλα αυτά βέβαια ανήκουν πια στο παρελθόν.

Το δεύτερο σημείο στο οποίο οφείλουμε να σταθούμε, αφορά την σταθερή βελτίωση σχεδόν του συνόλου των αθλητών που απαρτίζουν το ρόστερ. Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ ο Rick Pitino έχει ρίξει το βάρος στις ατομικές προπονήσεις, με τα αποτέλεσμα να μοιάζουν μέχρι ώρας κάτι περισσότερο από ενθαρρυντικά. Η περίπτωση του Γιώργου Παπαγιάννη είναι χαρακτηριστική. Στο χθεσινό παιχνίδι με αντίπαλο το Κολοσσό, πραγματοποίησε ίσως την κορυφαία εμφάνιση της σύντομης καριέρας του (16 πόντοι, 16 rebound,2 τάπες). Σίγουρα η δυναμικότητα του αντιπάλου δεν ήταν αντίστοιχη με το επίπεδο της Ευρωλίγκας, όμως στην ηλικία που βρίσκεται ο παίκτης το σημαντικό είναι να παίζει, να μαθαίνει, να κάνει λάθη, να βελτιώνεται. Ο πάγκος είναι εξαιρετικά επιζήμιος, για οποιονδήποτε μπασκετμπολίστα.

Τα αυξημένα λεπτά συμμετοχής που απολαμβάνει επί Pitino, τον έχουν βοηθήσει να αναπτύξει την κατάλληλη χημεία με τους συμπαίκτες του και πιο συγκεκριμένα, με τον φοβερό Νικ Καλάθη ο οποίος φροντίζει συχνά πυκνά να τον τροφοδοτεί με τις αγαπημένες του λόμπες.

Εντωμεταξύ όσο περνάει ο καιρός, μας παρουσιάζει ολοένα και περισσότερα στοιχεία του πολύπλευρου ταλέντου του. Ο τρόπος που τρέχει το ανοιχτό γήπεδο αναγκάζοντας τους αμυντικούς να τον ακολουθήσουν, είναι αρκετά καλός για έναν άνθρωπο που βλέπει τον κόσμο από τα 220 εκατοστά – μια ικανότητα που ο Παναθηναϊκός μπορεί να εκμεταλλευτεί σε μεγαλύτερο βαθμό στο μέλλον.

Στην άμυνα τώρα, μας έχει δείξει πολλές φορές ότι μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του σύγχρονου μπάσκετ, παρόλα αυτά μέχρι στιγμής του λείπει η σταθερότητα και η συνέπεια. Θεωρητικά απλώς και μόνο η παρουσία του, δύναται να λειτουργεί αποτρεπτικά για τις κάθετες εφορμήσεις των αντίπαλων περιφερειακών. Τα τεράστια άκρα του σκεπάζουν κυριολεκτικά το καλάθι και υποχρεώνουν την επίθεση να ξανασκεφτεί τις επιλογές της. Το στιγμιότυπο στο παρακάτω βίντεο είναι χαρακτηριστικό. Αρχικά απαγορεύει το τρίποντο χωρία να υποπέσει στο φάουλ και στη συνέχεια, ακολουθεί τον αντίπαλο του στα πόδια πριν το σταματήσει με μια εντυπωσιακή τάπα.

Ο Παπαγιάννης διαθέτει το ταλέντο ώστε να μετεξελιχθεί σε έναν από τους καλύτερους ψηλούς των Ευρωπαϊκών γηπέδων. Οι Πράσινοι οφείλουν να ποντάρουν όλες τους τις μάρκες, σε αυτό το στοίχημα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ