Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: Η μεγάλη εβδομάδα είναι τώρα

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: Η μεγάλη εβδομάδα είναι τώρα

Το ελληνικό μπάσκετ ακροβατεί μεταξύ... σταύρωσης και... πρόωρης Ανάστασης. Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός καλούνται να δείξουν το μέταλλο από το οποίο είναι φτιαγμένοι.

Τα σενάρια δίνουν και παίρνουν. Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός ενδέχεται να προκριθούν ακόμα και με μια νίκη, υπάρχει όμως και το ενδεχόμενο του αποκλεισμού του Ολυμπιακού, ακόμα κι αν κάνει 2/2. Ας μην αναλωθούμε, έτσι κι αλλιώς κανείς μας (λογικά) δεν διαθέτει το χάρισμα για να βλέπει το μέλλον. Ας κοιτάξουμε τα προφανή.

Ο Παναθηναϊκός πείθει -τον τελευταίο καιρό- ότι μπορεί να διεκδικήσει κάτι παραπάνω. Δυο σπουδαίες εκτός έδρας νίκες, επί ΤΣΣΚΑ κι Αρμάνι, κυρίως όμως η αγωνιστική εικόνα, έχουν ξαναφέρει τον ενθουσιασμό στον κόσμο του, ο οποίος εξαφάνισε τα εισιτήρια του «τελικού» με τη Ρεάλ. Ακόμα, όμως, δεν έχει «σφραγίσει» την πρόκριση, αν και πρέπει να έρθουν τα πάνω κάτω για να μην τα καταφέρει.

Το ματς με τη Ρεάλ δεν είναι ακριβώς «τελικός», είναι όμως μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να ανεβάσει κι άλλο την ένταση, να δημιουργήσει μεγαλύτερο θόρυβο και να στείλει μήνυμα ότι μπορεί το ακατόρθωτο. Όπου «ακατόρθωτο» είναι να περάσει στο φάιναλ φορ, παρά το μειονέκτημα έδρας, έχοντας να αντιμετωπίσει ένα από τα τρία μεγαθήρια της Ευρωλίγκας (Φενέρμπαχτσε, Ρεάλ, ΤΣΣΚΑ).

Ο Ολυμπιακός πάει για «τελικό». Αν χάσει από τη Ζαλγκίρις χάνεται, ενώ σε διαφορετική περίπτωση δύσκολα θα μείνει εκτός πλέι οφ, παρότι υστερεί στην ισοβαθμία, άμα τη εμπλοκή της Αρμάνι, από την οποία έχει υποστεί δύο ήττες. Είπαμε, το ζήτημα δεν είναι μόνο… λογιστικής χρήσης.

Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν δώσει το δικαίωμα σε όλους -εχθρούς και φίλους- να τους αμφισβητούν. Και δεν μπορούσε να γίνει διαφορετικά, καθώς οι τελευταίες εμφανίσεις τους είναι αποκαρδιωτικές. Οφείλουν να επιστρέψουν στις καλές εμφανίσεις, να δείξουν χαρακτήρα και να αποδείξουν πως λειτουργούν καλύτερα, όταν βρίσκονται με την πλάτη στον τοίχο.

Η είσοδος στους «8» είναι αυτοσκοπός και για τους δύο. Δεν είναι επιτυχία για το ελληνικό μπάσκετ, αλλά η απουσία ενός εκ των δύο μπορεί να μετρηθεί ως αποτυχία. Οι προπονητές λένε ότι βλέπουν κάθε αγώνα ξεχωριστά, οι «αιώνιοι» έχουν έναν αγώνα αυτή την εβδομάδα και μια προπόνηση την επόμενη. Γιατί, είναι προφανές ότι την τελευταία αγωνιστική δεν θα κινδυνεύσουν, καθώς συναντούν υποδεέστερους αντιπάλους. Τώρα είναι η στιγμή για να δείξουν το μέταλλο από το οποίο είναι φτιαγμένοι.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ