My way

My way

Ο Ρικ Πιτίνο έχει αλλάξει επίπεδο τον Παναθηναϊκό, αλλά δεν αλλάζει το… αμερικανικό δόγμα του.

Ήθελε τη νίκη και βάσει της εικόνας την άξιζε περισσότερο από τη Ρεάλ, όμως στο μπάσκετ (ενίοτε και στη ζωή) δεν παίρνεις ότι αξίζεις, αλλά ότι διεκδικείς. Κι ο Παναθηναϊκός άφησε στο τέλος τη Ρεάλ να… αποφασίσει. Ο Φερνάντεθ έγινε ήρωας της αναμέτρησης, οι «πράσινοι» δικαιολογημένα τα έχουν με την… τύχη των αντιπάλων, αλλά ας μην ξεχνάμε ότι κάπως έτσι έφυγαν νικητές από τη Μόσχα. Αυτό είναι το μπάσκετ.

Ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα, ο Παναθηναϊκός έχει αλλάξει επίπεδο. Με ατομική ευθύνη στην άμυνα, με σκληράδα, με σωστά δομημένες επιθέσεις, διάθεση να πάει σε up tempo και να τρέξει τους Μαδριλένους, επέβαλλε το παιχνίδι του. Κι είναι ειρωνεία ότι η Ρεάλ πέρασε μόνο μια φορά μπροστά στο σκορ κι ήταν η καθοριστική.

Το αποτέλεσμα δεν ήταν αυτό που ήθελε ο κόουτς των «πράσινων», αλλά είναι δεδομένο πως πλέον ο Παναθηναϊκός υπολογίζεται απ’ όλους. Είναι ομάδα με αρχή, μέση και τέλος. Κι αν σταματήσει (το έπαθε και στο ματς με την Μπασκόνια κι έχασε τη διαφορά) να… χάνει το μυαλό του, όπως συνέβη από το 35’ και μετά (το 71-60 έγινε 73-74), όλα θα είναι καλύτερα.

Ο λόγος για τον Πιτίνο, που είναι ο αναμορφωτής του «τριφυλλιού». Είναι, όμως, και κλασικός Αμερικανός προπονητής. Δεν έχουν στο μυαλό τους να μετρήσουν πιθανότητες, δεν μπαίνουν στη λογική να κάνουν φάουλ, εμπιστεύονται μονοδιάστατα την άμυνά τους. Ποτέ, βέβαια, δεν θα σταματήσει η διαπραγμάτευση αν στα τελευταία 21’’, τη στιγμή που είσαι δύο πόντους μπροστά, κάνεις φάουλ ή όχι.

Είναι απλά μαθηματικά. Κάνεις φάουλ, στέλνεις τον αντίπαλο στις βολές, ακόμα κι αν βάλει 2/2 έχεις την τελευταία επίθεση δική σου. Σε κάθε περίπτωση -υπό κανονικές συνθήκες και σωστή διαχείριση- έχεις εσύ την τύχη στα χέρια σου και στη χειρότερη πας για παράταση. Δεν έκανε φάουλ, δέχθηκε ένα τρίποντο από αυτά που δεν μπαίνουν, έχασε ένα ματς που άξιζε να πάρει ο Παναθηναϊκός, με εξαίρεση τη σκοτοδίνη του.

Ο Ρούντι έγινε ο ήρωας της βραδιάς και δικαίως, ο Καμπάτσο είναι αυτός που άλλαξε τη ροή του αγώνα, όμως αυτός που έλαμψε ήταν ο Ταβάρες. Με 14 πόντους και 16 ριμπάουντ ήταν ο κυρίαρχος των αιθέρων. Μιλάμε για απίστευτη περίπτωση σέντερ… Αλήθεια, όταν ήταν στα Κανάρια, πριν απογειωθεί, δεν υπήρξε ένας σοβαρός σκάουτερ ελληνικής ομάδας να τον επιλέξει;

Αντί επιλόγου: Μετά την ήττα της Αρμάνι από τη μισή Φενέρμπαχτσε (στους δύο… «τελικούς», με τον Παναθηναϊκό και την ομάδα του Ομπράντοβιτς δέχθηκε 100 πόντους μέσο όρο!), αν ο Ολυμπιακός νικήσει τη Ζαλγκίρις, περνάνε κι οι δύο ελληνικές ομάδες στους «8».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ