ΠΑΟΚ: Άλλο ένα βήμα για το νταμπλ

ΠΑΟΚ: Άλλο ένα βήμα για το νταμπλ

Το 2-0 επί του Αστέρα Τρίπολης δίνει στον Δικέφαλο τεράστιο πλεονέκτημα για πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου για 3η συνεχόμενη χρονιά.

Ο Ράζβαν Λουτσέσκου στις πρώτες του δηλώσεις είπε ότι ο ΠΑΟΚ έπαιξε τέλεια απέναντι στον Αστέρα, καθώς στον πρώτο ημιτελικό στην Τούμπα, κέρδισε με καθαρό σκορ 2-0 και δέχθηκε μόλις μία τελική από τους φιλοξενούμενους.

Σίγουρα το καθαρό 2-0 είναι σημαντικό σκορ πρόκρισης σε διπλά παιχνίδια, αλλά θα διαφωνήσω με τον Ρουμάνο αναφορικά με το τέλειο παιχνίδι. Ο Δικέφαλος ήταν οριακά μέτριος, αλλά ακόμη και στη μέτρια μέρα του είναι πολύ καλύτερος από ομάδες όπως ο Αστέρας.

Όντως δε δέχθηκε σχεδόν ούτε φάση (η μοναδική τελική του Αστέρα ήταν ένα τρελό τακουνάκι του Ινγκλέσιας που η μπάλα πήρε περίεργη τροχιά και απείλησε κάπως τον Πασχαλάκη), αλλά δεν έπιασε και μεγάλη απόδοση απέναντι σε μια ομάδα που ήταν λογικό να αμυνθεί μαζικά για να πάρει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Ο ΠΑΟΚ όμως διαθέτει πολλούς παίκτες με προσωπικότητα και μεγάλη ποιότητα όπως ο Μάτος, ο οποίος αυτή τη φορά ήταν αυτός που με δύο προσωπικά γκολ καθάρισε το παιχνίδι.

Το πρώτο γκολ ήταν οφσάιντ, αλλά χωρίς VAR τέτοιες φάσεις δεν είναι σπάνιες στο ποδόσφαιρο. Ο Βραζιλιάνος ήταν ένα βήμα μπροστά αλλά η ανάποδη κίνηση ενός αμυντικού του Αστέρα έμοιαζε να τον καλύπτει, ωστόσο στο ριπλέι είναι ξεκάθαρη η παράβαση.

Ο ΠΑΟΚ είναι η μοναδική μεγάλη ομάδα που φωνάζει εδώ και πάνω από δύο χρόνια για να μπει το VAR στο ελληνικό ποδόσφαιρο, με το οποίο τέτοιες φάσεις θα ξεκαθαρίζουν με τη χρήση του video.

Με το 2-0 ο Δικέφαλος έχει κάνει ένα τεράστιο βήμα για πρόκριση στον τελικό, ώστε να διεκδικήσει το 3ο συνεχόμενο Κύπελλο μετά τις κατακτήσεις του 2017 και του 2018.

Όπως και να έχει, χρειάζεται σοβαρότητα, συγκέντρωση και προσοχή στη ρεβάνς για να κλειδώσει η πρόκριση που θα φέρει τον ΠΑΟΚ ακόμη πιο κοντά στο πρώτο νταμπλ της ιστορίας του.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ