Όταν η λαγνεία της «εξυγίανσης», σε κάνει Γιώργο Μίνο

Όταν η λαγνεία της «εξυγίανσης», σε κάνει Γιώργο Μίνο

Ελάτε να κάνουμε αναδρομή από το ξεκίνημα του πρωταθλήματος με ένα δικό μας αυτοσχέδιο VAR, μετρώντας ένα προς ένα όλα τα σφυρίγματα.

Ο καθένας από εμάς στη ζωή, αφήνει πίσω του τα λεγόμενα ίχνη, που καθορίζονται από θέσεις, απόψεις, θεωρίες, και πιστεύω που κατά καιρούς έχει εκφράσει. Η ποιότητα τους και κυρίως η συνέπεια έναντι παρόμοιων πόσο δε πανομοιότυπων καταστάσεων, φωτογραφίζουν το χαρακτήρα του, μαζί με τις πιθανές εξαρτήσεις.

Μαζεύοντας φίλους τα βράδια στο σπίτι και κάνοντας φασαρία που ενοχλεί τους υπόλοιπους ενοίκους, δείχνεις πως είσαι γάιδαρος. Αν εσύ ο ίδιος κάνεις σαματά επειδή κάποιος γείτονας μετακίνησε ένα τραπέζι σε ώρες κοινής ησυχίας προκαλώντας στιγμιαίο θόρυβο, μαρτυράς πως εκτός από γάιδαρος, φοράς και περικεφαλαία.

Έτσι είναι, δε γίνεται να περνάς φανάρια επιδεικτικά με κόκκινο και να την πέσεις σε κάποιον που το πέρασε μόλις άναψε πορτοκαλί, δεν είναι δυνατόν να είσαι πρώην ψηφοφόρος του ΠΑΣΟΚ θαυμαστής του μακαρίτη Ευάγγελου Γιαννόπουλου που είχε πει το ιστορικό «δε θα μας ρίξουν για ένα κωλόσπιτο» και να ζητάς επί πίνακι την κεφαλή ενός δημοσίου υπαλλήλου για μίζα 3χιλ ευρώ.

Δε στέκει να είσαι ο υποψήφιος Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Ταχιάος, να κατηγορείς για μύρια όσα τον Μπουτάρη, όταν ήσουν μάρτυρας υπεράσπισης του Παπαγεωργόπουλου, που δικαίωσε το προσωνύμιο του φτερωτού, με κάτι εκατομμύρια να κάνουν φτερά από τα ταμεία…

Για τους ίδιους λόγους, δε γίνεται να σηκώνεις παντιέρα για το χθεσινό οφσάιντ γκολ του Μάτος, όταν σε προηγούμενες παρόμοιες περιπτώσεις, έχεις κάνει το παγόνι.

Το γκολ του Βραζιλιάνου είναι καρμπόν με αντίστοιχη φάση στον αγώνα πρωταθλήματος μεταξύ των δυο ομάδων στην Τρίπολη, τότε που κακώς είχε ακυρωθεί καθαρό γκολ του Μπίσεσβαρ. Αμφότερες ήταν οριακές, μισό παπούτσι, λίγο ώμος να προεξέχει, ανάποδα τα είδαν οι βοηθοί, αλλά δε θα τους ρίξουμε στην πυρά και κυρίως, δε θα τους χρεώσουμε σκοπιμότητα.

Αν αναρωτιέστε για τα δικά μου ίχνη, σχολιάζοντας εκείνη τη φάση μετά τον αγώνα της Τρίπολης, είχα γράψει «Αν και η καθαρότητα του γκολ ήταν ορατή και δια γυμνού οφθαλμού, στο ριπλέι φάνηκε πως ο βοηθός, είχε ελαφρυντικά, καθώς τρεις-τέσσερις παίκτες του ΠΑΟΚ ήταν εκτεθειμένοι. Δε θέλει και πολύ βλέποντας μερικές ασπρόμαυρες φανέλες μπροστά από τους αντιπάλους, να μπερδευτείς και να σηκώσεις σημαία για εκείνον που καλύπτεται. Ανθρώπινο είναι…»

Λέω να μιλήσουμε για εξυγίανση! Τι όχι;

Περιμένω αντίστοιχα και τη δική σας ετυμηγορία, όχι μόνο για τη φάση που προανέφερα. Για το γκολ με το οποίο ισοφάρισε ο «ο Άρης» στην Τούμπα, για το πέναλτι που κέρδισε με τον Παναθηναϊκό, για το καθαρό γκολ του Πανιωνίου που ακυρώθηκε κόντρα στον Ολυμπιακό, για τα οφσάιντ της Τρίπολης και του Απόλλωνα στο Καραΐσκάκη  κλπ κλπ…Ανατρέξτε λοιπόν στα δικά σας ίχνη να δούμε τι γράφατε τότε, τα κάνατε θέμα ή όχι; Μήπως αρκεστήκατε σε μια τυπική αναφορά για τα μάτια του κόσμου; Ελάτε, μη ντρέπεστε…

Γιατί χθες βαρέθηκα πάλι να διαβάζω περί εξυγίανσης, όποτε παίρνει κάτι ο ΠΑΟΚ, μέσα σε κάθε ΠΟΚεμον ξυπνάει ο Γιώργος Μίνος, επαναλαμβάνοντας τη λέξη εξυγίανση με την ίδια ταχύτητα και συχνότητα που ο τελευταίος αναφέρει το όνομα του ΠΑΟΚ και του Σαββίδη.

Λοιδορείς τον Γιώργαρο λοιπόν και γίνεσαι κωμικότερος, αυτός τουλάχιστον δεν έχει πονηρό σκοπό, το κάνει επειδή μπερδεύεται το μυαλό του! Αν τον στείλει το Star για ρεπορτάζ διασκέδασης στη Μύκονο, θα λέει «να εδώ βλέπουμε μια παρέα να χορεύει πίνοντας σφηνάκια, παντού χορεύουν και πίνουν σφηνάκια, η διασκέδαση στη Μύκονο σε σταματά ποτέ, όλοι χορεύουν και κάνουν κέφι πίνοντας σφηνάκια, γίνεται πραγματικά χαμός από χορό και σφηνάκια…»

Η παπαγαλιστί αναφορά στην εξυγίανση όμως γίνεται εκ του πονηρού, με την παραδοσιακή μέθοδο του κόψε ράψε. Πέρσι μιλούσαν για ταγμένο πρωτάθλημα σε ομάδα που ξεκίνησε το πρωτάθλημα με 7 αγωνιστικές κεκλεισμένων από αθλητικούς δικαστές της ΕΠΟ και τελικά το έχασε στα χαρτιά από αποφάσεις αθλητικών δικαστών της ΕΠΟ.

Της ΕΠΟ του Ιβάν υπενθυμίζω. Στο τέλος έκαναν γαργάρα όμως, τα αληθινά διαγράφηκαν από τα πρακτικά, έμειναν με τις εικασίες στο χέρι.

Φέτος όπως έχω επαναλάβει ουκ ολίγες φορές στο παρελθόν, τα λάθη είναι μοιρασμένα ισομερώς άρα ανθρώπινα κατά βάσει, όλοι πήραν όλοι έχασαν, με εξαίρεση το χαρτί που μόνο πήρε. Το παράδειγμα των δυο παιγνιδιών του ΠΑΟΚ με τον Αστέρα που προανέφερα, είναι απολύτως ενδεικτικό..

Οπότε αν σας βαστάει κι έχετε κουράγια, να κάνουμε αναδρομή από το ξεκίνημα του πρωταθλήματος με ένα δικό μας αυτοσχέδιο VAR, μετρώντας ένα προς ένα τα σφυρίγματα που έχει πάρει κάθε ομάδα, να δούμε τι θα μαρτυρήσουν οι αριθμοί.

Δίκαια, τίμια και αντρίκια πράγματα, χωρίς κραυγές και βολικά κόψε-ράψε, ας μιλήσει εξ ονόματος του καθενός η εικόνα και η αριθμητική.

Δε θα το κάνετε όμως, γνωρίζετε κι εσείς οι ίδιοι πως ζείτε μέσα στο ψέμα, προσπαθώντας να κάνετε το άσπρο μαύρο, στα ίσια δε μπορείτε να μας τη βγείτε όχι μόνο στο χόρτο! Ούτε επικοινωνιακά.

Αρκείστε σε φθηνιάρικη προπαγάνδα, που μπορείτε να στηρίξετε αποκλειστικά μέσω ασφαλούς μονολόγου, γι αυτό επιδίδεστε σε κλεφτοπόλεμο.

Δε θα ανταποκριθείτε στην πρόσκληση λοιπόν, γιατί όχι μόνο θα βγαίνατε χαμένοι, αλλά με την ολοκλήρωση της τρέχουσας, θα πρότεινα καπάκι να κάνουμε κάτι ανάλογο για τις εποχές Σαρρή-Γκιρτζικη όπως και τις ακόμα παλιότερες, αναρτώντας τα σχετικά αποτελέσματα σε συγκριτικούς πίνακες, για να χαρίζαμε γέλιο σε κάθε πικραμένο…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ