Άρης: Θέμα νοοτροπίας, που πρέπει να προσεχτεί ιδιαίτερα

Άρης: Θέμα νοοτροπίας, που πρέπει να προσεχτεί ιδιαίτερα

Ούτε το άδειο γήπεδο, ούτε το δοκάρι είναι δικαιολογίες για τον Άρη

Η στατιστική εικόνα στο τέλος του ματς του ΟΑΚΑ: 11 τελικές προσπάθειες ο Άρης και 9 ο Παναθηναϊκός. Κι όμως αυτή ήταν μια από τις κακές εμφανίσεις και τις ήττες που στέλνουν μηνύματα που… ξενερώνουν κόσμο.

Δεν πιστεύω ότι είναι σοβαρή δικαιολογία το «άδειο» γήπεδο, αυτό θα μπορούσε να ισχύει για τους γηπεδούχους. Ο Άρης στο ίδιο γήπεδο έπαιξε ξανά χωρίς κόσμο, ήξερε πως είναι.

Οι συνθήκες ήταν ιδανικές για αποτέλεσμα. Για νίκη εκτός έδρας σε ντέρμπι. Και αυτό που προσωπικά μ’ ενοχλεί είναι ότι ο Άρης δεν ήταν συνεπής σε πράγματα που τον χαρακτήριζαν όλο το τελευταίο διάστημα: Δεν ήταν δυναμικός, δεν ήταν πρώτος στη μπάλα στις μονομαχίες και καθόλου προσεκτικός στην άμυνά του.

Αν πράγματι υπάρχει η αίσθηση ότι η σεζόν ουσιαστικά τελείωσε επειδή κατά τα φαινόμενα η πέμπτη θέση βγάζει στην Ευρώπη, τότε ίσως αυτό πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψιν για ορισμένους ενόψει νέας σεζόν. Είναι θέμα νοοτροπίας, δεν πρέπει να περάσει απαρατήρητο.

Ο Άρης είχε κάποιες καλές στιγμές στο πρώτο μέρος, ζήτησε ένα πέναλτι, αλλά το γκολ δεν ήρθε και αυτό ήταν… όλο. Αυτό το τόσο δημιουργικό σύνολο δεν είχε τρόπους να ολοκληρώσει μία φάση βάζοντας τη μπάλα σωστά μπροστά από τον επιθετικό του.

Μου έκανε εντύπωση ότι οι παίκτες του δεν αντέδρασαν ακόμη και όταν «έτρωγαν ξύλο» υπό την ανοχή του Σκουλά.

Όλα είναι ενοχλητικά μετά από αυτό το ματς: Η νοοτροπία της ομάδας, απέναντι στον πιο αποδυναμωμένο και χωρίς μεγάλο κίνητρο Παναθηναϊκό, τα λάθη περιμετρικά των δύο περιοχών, η απουσία «χαρακτήρα» που επανεμφανίστηκε σε παίκτες κλειδιά. Και συνολικά, δυσκολεύομαι να βρω διακριθέντα.

Αν δεν ήταν έτσι και απλώς ήταν μια κακή μέρα στη δουλειά, ο τρόπος να αποδειχτεί είναι ένας και μόνος: Τρεις νίκες στα ματς που απομένουν, ώστε αν είναι να χαθεί η τέταρτη θέση της βαθμολογίας να οφείλεται στα κριτήρια της ισοβαθμίας με τον Ατρόμητο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ