Ούτε «άνοιγμα» στον ΠΑΟΚ έκανε ο Δώνης, ούτε «κάψα» έχει να πουλήσει

Ούτε «άνοιγμα» στον ΠΑΟΚ έκανε ο Δώνης, ούτε «κάψα» έχει να πουλήσει

«Παρεξηγήθηκαν» και... μπέρδεψαν τα λόγια του Γιώργου Δώνη σχετικά με τον ΠΑΟΚ, με αποτέλεσμα να βλέπουμε μία τάση... πανικού που δεν χρειάζεται.

Περισσότερο… μπέρδεψε κόσμο και δημοσιογράφους, παρά κατάφερε να λύσει απορίες ο Γιώργος Δώνης με τη συνέντευξή του στην Αθλητική Κυριακή. Όχι πως φταίει εκείνος. Πιθανότατα δεν περίμενε πως τα λόγια του θα «μεταφραστούν» με δέκα διαφορετικούς τρόπους. Είπε όσα πιστεύει, πιθανότατα και κάποια πράγματα που θέλει.

Για παράδειγμα, πιστεύει πως για να πάρει 2-3 καλούς ξένους παίκτες, που θα του κάνουν τη διαφορά, θα πρέπει να πουληθεί κάποιος από το ρόστερ που θα φέρει 2-3 εκατομμύρια ευρώ στα ταμεία. Άλλο αυτό, όμως και άλλο το «άνοιξε την πόρτα στον ΠΑΟΚ». Ο τελευταίος που θα ανοίξει την πόρτα στον ΠΑΟΚ και κάθε ΠΑΟΚ είναι ο Δώνης. Τα συμφέροντα της ομάδας του είναι πάνω απ’ όλα και η ομάδα του είναι ο Παναθηναϊκός και κανένας άλλος.

Άλλο «ο Κουρμπέλης είναι στη βιτρίνα γιατί μπορεί να φέρει καλά χρήματα», άλλο «τον δίνουμε αύριο το πρωί σε όποιον έρθει για να βρούμε λεφτά». Θυμίζω πως ο Κάτσε φεύγει και αν φύγει και ο Κουρμπέλης, ο Δώνης θα ψάξει δύο βασικούς κεντρικούς χαφ. Δε θα του είναι εύκολο. Άρα αποκλείεται ειδικά εκείνος να άνοιξε πόρτες σε άλλες ομάδες για να τους στείλει πακέτο τον αρχηγό του.

Επίσης, ο Δώνης γνωρίζει πολύ καλά πως ναι μεν υπάρχει ανάγκη πώλησης, αλλά δεν «πεθαίνει» ο Παναθηναϊκός σε περίπτωση που δεν καταφέρει να πουλήσει. Άλλωστε, δεν είναι και στο χέρι του. Αν δεν υπάρξει πρόταση, πως θα πουλήσεις; Η ΠΑΕ βρίσκεται σε μια φάση που οδεύει – έχοντας αρκετό δρόμο μπροστά της – προς την οικονομική εξυγίανση, που σημαίνει ότι δεν «ζει ή πεθαίνει» από πωλήσεις παικτών της. Τουλάχιστον όχι όσο ο μεγαλομέτοχος συνεχίζει να χρηματοδοτεί.

Πάμε και στο θέμα των πιτσιρικάδων. Ούτε εκεί ο προπονητής του Παναθηναϊκού άφησε υπονοούμενα πως θέλει να… ξεφορτωθεί κάποιον. Μίλησε συγκεκριμένα για τον Μπουζούκη, λέγοντας το προφανές: πως δεν μπορείς να δώσεις έναν παίκτη που είναι ολοφάνερο πως θα φτάσει να παίζει στο υψηλότερο επίπεδο, με 1-2 εκατομμύρια ευρώ. Αυτή πρέπει να είναι και η πολιτική. Ο Μπουζούκης είναι ο πιο ταλαντούχος παίκτης που έχει βγάλει ο Παναθηναϊκός εδώ και πολλά χρόνια. Θα κάνει έγκλημα αν τον «σκοτώσει» με δύο εκατομμύρια.

Το ότι μίλησε συγκεκριμένα για τον Μπουζούκη, δε σημαίνει πως πωλούνται όλοι οι υπόλοιποι, όπως ο Χατζηγιοβάνης, ο Εμμανουηλίδης, ο Μαυρομμάτης ή δεν ξέρω κι εγώ ποιος άλλος. Αν συμβαίνει αυτό, τότε ο Δώνης δεν πιστεύει στο πρότζεκτ που συμφώνησε από την ώρα που ήρθε. Κάτι που σε καμία περίπτωση δεν ισχύει. Θέλει να εξελίξει την ομάδα με δικά της παιδιά, προσθέτοντας όσο καλύτερες… πινελιές μπορεί και του επιτρέπεται.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ