Τι σημαίνει η στήριξη Μαρινάκη στους Αγγελόπουλους, το «είμαι εδώ», αλλά και οι (στα λόγια) «σωτήρες»

Κακώς κάποιοι θεωρούν «είδηση» ότι ο Μαρινάκης δηλώνει «παρών» για τον Ολυμπιακό. Η ουσία βρίσκεται στη συμπόρευση/σύμπνοια των Ολυμπιακών δυνάμεων και τη χλεύη σε όσους προσπαθούν να καπηλευτούν το όνομα του συλλόγου, ενώ άφησαν καμμένη γη φεύγοντας. Ο Μαρινάκης δεν θα γίνει Σαββίδης να ρίχνει... ψίχουλα στην ΚΑΕ, για το χειροκρότημα του πόπολου.


Τι σημαίνει η στήριξη Μαρινάκη στους Αγγελόπουλους, το «είμαι εδώ», αλλά και οι (στα λόγια) «σωτήρες» | to10.gr

Η ανακοίνωση που εξέδωσε η ΠΑΕ Ολυμπιακός αφορά, μεν, στην ΚΑΕ Ολυμπιακός, αλλά καταπιάνεται μια αρκετά θέματα. Κάτι που έδωσε τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν τα Μέσα διαφορετικούς τίτλους. Με την πλειοψηφία να στέκεται στη φράση «ό,τι και αν συμβεί, ο κ. Μαρινάκης είναι πάντα εδώ για τον Ολυμπιακό». Μια φράση, ωστόσο, που δεν αποτελεί είδηση. Και κακώς προβάλλεται ως τέτοια. Και προφανώς, δεν αποτελεί την ουσία όσων αναφέρει η τοποθέτηση του ποδοσφαιρικού Ολυμπιακού.

Κόπηκε η... πλάκα στο Σαββιδοτεχνείο

Αντιλαμβάνομαι ότι αποτελεί το προφανές, το «ηχηρό», αλλά δεν είναι το βασικό. Ο Μαρινάκης έχει αποδείξει εάν δηλώνει ή όχι «παρών» όποτε τον χρειάζεται ο Ολυμπιακός. Και οι Αγγελόπουλοι το ίδιο. Για αυτό και ο ισχυρός άνδρας του ποδοσφαιρικού Ολυμπιακού, αποφάσισε να βάλει πλάτη. Όχι οικονομική (σ.σ. άλλωστε δεν την έχουν ανάγκη οι ιδιοκτήτες της ΚΑΕ), αλλά ουσιαστική. Δείχνοντας με αυτόν τον τρόπο ότι ο Ολυμπιακός λειτουργεί ως ένα, ασχέτως προσώπων στη διοίκηση. Ασχέτως ονομάτων.

Εξάλλου, όποιος αμφισβητεί την προσφορά των Αγγελόπουλων στον Ολυμπιακό, μάλλον έχει ασθενή μνήμη. Μάλλον ξέχασε τις εποχές του Κορυδαλλού, του Μαρκί Πέρι και του… Γκούλιας. Μάλλον δεν θυμάται τι παρέλαβαν οι ιδιοκτήτες της ΚΑΕ, όταν αποφάσισαν να μπουν στο μπάσκετ και να ικανοποιήσουν την «τρέλα» τους και την αγάπη τους για τον Ολυμπιακό. Το ότι οι ίδιοι επέλεξαν έως τώρα να μην αναφερθούν ανοιχτά στο χάος που παρέλαβαν και τα κακώς κείμενα της ΚΑΕ, είναι μια προσωπική απόφαση. Που σύντομα μπορεί να αλλάξει. Και να προκύψουν μια σειρά αποκαλύψεων, που ίσως αλλάξουν αυτό που ο πολύς κόσμος έχει στο μυαλό του.

Για αυτόν τον λόγο, λοιπόν, το ουσιαστικό σκέλος της ανακοίνωσης-στήριξης της ΠΑΕ και του Βαγγέλη Μαρινάκη προς τους Αγγελόπουλους, είναι το εξής: «Στην περίπτωση που οι αδερφοί Αγγελόπουλοι θελήσουν να αποχωρήσουν από την ΚΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ και ο κ. Κόκκαλης, ή οποιοσδήποτε τρίτος, σοβαρός ισχυρός παράγοντας, επιθυμεί να αναλάβει και να επενδύσει σε αυτήν, θα έχει τη αμέριστη στήριξή μας, αρκεί η όποια προσπάθεια, να έχει γνώμονα τη μακροχρόνια πρόοδο της ΚΑΕ Ολυμπιακός και όχι την εξυπηρέτηση ευκαιριακών πολιτικών και επιχειρηματικών σχεδίων, καθώς και να παρέχει την εξασφάλιση ότι η ΚΑΕ Ολυμπιακός δεν θα εγκαταλειφθεί με χρέη, όπως έγινε στο παρελθόν και δεν θα ξαναβρεθεί στη θέση που την ανέλαβαν οι κ.κ. Αγγελόπουλοι».

Δεν είναι μυστικό ότι ο μπασκετικός Ολυμπιακός είχε υποπέσει στην ανυποληψία στην προ Αγγελόπουλων εποχή. Δεν είναι μυστικό πως η μετάβαση από την εποχή Κόκκαλη στη διοίκηση του Παναγιώτη και Γιώργου Αγγελόπουλου, δεν έγινε ομαλά. Δεν είναι μυστικό ότι τα αδέρφια κλήθηκαν να καλύψουν χρέη και «τρύπες» που δεν περίμεναν να εμφανιστούν. Επαναλαμβάνουμε, το ότι οι ιδιοκτήτες αποφάσισαν να μην αποκαλύψουν έως τώρα τι παρέλαβαν, δεν σημαίνει πως ό,τι συνέβη εκείνη την εποχή έχει ξεχαστεί. Ούτε είναι μυστικό ότι θεωρούν πως όλα όσα γίνονται το τελευταίο διάστημα, δεν αποτελούν μια πρώτης τάξεως προσπάθεια συγκεκριμένων προσώπων να καπηλευτούν το όνομα του συλλόγου.

ΠΕΡΙ ΜΑΡΙΝΑΚΗ ΚΑΙ ΚΑΕ

Πάμε στον Βαγγέλη Μαρινάκη, τώρα. Από πότε είναι είδηση ότι Μαρινάκης είναι δίπλα στον Ολυμπιακό; Από πότε είναι είδηση ότι δηλώνει «παρών» στα δύσκολα; Ποιος ήταν εκείνος που μπήκε μπροστά για να σωθεί-αναγεννηθεί ο Ερασιτέχνης Ολυμπιακός (όλα τα τμήματα), όταν τελείωσε η λαίλαπα Συγγελίδη, Κόκκαλη; Ποιος ήταν ο μοναδικός που ήθελε πραγματικά και στην πράξη να αποκτήσει την ΠΑΕ Ολυμπιακός το 2010; Ποιος ήταν αυτός που δέχθηκε να αναλάβει ακόμη και μια σειρά από χρέη-Kinder έκπληξη που εμφανίστηκαν στην πορεία, δίχως να κάνει βούκινο τη διοίκηση Κόκκαλη;

Ο Μαρινάκης δεν ενδιαφέρεται να αναλάβει την ΚΑΕ Ολυμπιακός. Και δεν ενδιαφέρεται διότι αυτή τη στιγμή το τμήμα μπάσκετ βρίσκεται στα χέρια ανθρώπων που έχουν αποδείξει ότι είναι νοικοκύρηδες, ότι ματώνουν οικονομικά για την ομάδα που αγαπούν, ότι δεν τους ενδιαφέρει η τσέπη ή η επίτευξη προσωπικών/πολιτικών στόχων. Και μπορεί οι σχέσεις ΠΑΕ – ΚΑΕ να μην ήταν πάντα αγαστές, αλλά ο Μαρινάκης σέβεται και στηρίζει τους Αγγελόπουλους για όλους τους παραπάνω λόγους. Και διότι δεν μπήκαν στο μπάσκετ στο μπάσκετ για να εξυπηρετήσουν άλλους σκοπούς.

Αυτό, βεβαίως, δεν σημαίνει ότι η τοποθέτηση  «ό,τι και αν συμβεί, ο κ. Μαρινάκης είναι πάντα εδώ για τον Ολυμπιακό» δεν ισχύει. Ισχύει και με το παραπάνω. Απλώς αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κανένας λόγος να γίνει τέτοια κουβέντα. Διότι η ΚΑΕ Ολυμπιακός έχει ιδιοκτήτες, ισχυρούς οικονομικά, που αγαπούν πραγματικά την ομάδα τους και που δεν έχουν εκδηλώσει κανένα ενδιαφέρον να φύγουν. Εάν το κάνουν, ο Μαρινάκης θα αποτελέσει θεματοφύλακα της επόμενης ημέρας. Δεν είναι τυχαία η δημόσια δέσμευση. Για να τελειώσουν και τα διάφορα «κουτσομπολιά».

Αντί επιλόγου: Η δημόσια δέσμευση του ιδιοκτήτη της ΠΑΕ Ολυμπιακός, δεν είναι σαν την πρόσφατη του Σαββίδη για την ΚΑΕ ΠΑΟΚ, που πνίγεται από τα χρέη, με μπάτζετ 600-700.000 €. Εάν χρειαστεί να μπει ο Μαρινάκης στο μπάσκετ, είναι ξεκάθαρο ότι δεν θα γίνει Σαββίδης. Δεν θα «τσοντάρει» 50-100.000 ευρώ στον μπασκετικό ΠΑΟΚ, για να πάρει το χειροκρότημα και την αποθέωση από το πόπολο, να αγιοποιηθεί από τους κειμενογράφους και μετά να αφήσει στη μοίρα του το τμήμα να καταποντίζεται. Εάν μπει, θα το κάνει για να διατηρηθεί ο Ολυμπιακός στα στάνταρ που τον έφτασαν οι Αγγελόπουλοι. Οι οποίοι επίσης αδιαφορούν για το ποιος τους αποθεώνει. Και όταν μιλήσουν, αυτό θα γίνει κατανοητό. Από όλους.

ΥΓ. Τελικά, ποιος «χρησιμοποιεί» τον Ολυμπιακό για πολιτικούς σκοπούς; Ο Μαρινάκης και οι Αγγελόπουλοι;

ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ