Όταν ο Μαρτίνς ήρθε στη… Σελήνη!

Όταν ο Μαρτίνς ήρθε στη… Σελήνη!

Που να τα φανταζόταν ο Πορτογάλος τεχνικός αυτά που συνάντησε στην ποδοσφαιρική Ελλάδα;

Ετοιμάζεται για ταξίδι στο φεγγάρι η Ελλάδα. Το 2021, καλά να είμαστε, όπως μας ανακοινώθηκε αρμοδίως. Αφού τα λύσαμε όλα τα προβλήματά μας γιατί να μην πάμε να κόψουμε κίνηση και στο διάστημα;

Πρωτοποριακό θα είναι και δεν μπορούν να το πετύχουν και πολλοί. Απλά ίσως στο ποδόσφαιρο αυτής της χώρας να υπάρχει κάποιος που να το έχει κατορθώσει ήδη, να έχει γνωρίσει κάποια παρόμοια εμπειρία. Ο Πέδρο Μαρτίνς, για παράδειγμα, δεν θα αισθάνεται ότι ήρθε στην… Σελήνη; Ή μήπως θα περίμενε ο Πορτογάλος τεχνικός να συναντήσει αυτήν την κατάσταση που βρήκε στη χώρα μας.

Την εντολή για να φτιάξει νέα ομάδα πήρε ο Μαρτίνς και πίστευε ότι αυτό θα το κάνει σε κανονικές συνθήκες ποδοσφαίρου. Αποδείχθηκε όμως ότι ήταν εκτός πραγματικότητας, ίσως γιατί είχε περάσει στο ντούκου τις δηλώσεις συναδέλφου του περί της ναζιστικής Γερμανίας. Στην πορεία άρχισε να καταλαβαίνει. Με το πρόγραμμα που υπήρχε ο Ολυμπιακός ήταν τρίτος στη σειρά των αγώνων μετά τους ανταγωνιστές του απέναντι στις περισσότερες ομάδες.

Τι σκάουτινγκ θα μπορούσε όμως να είχε κάνει από τα… προηγούμενα παιχνίδια; Καμία σχέση δεν είχαν με αυτό που έδινε στη συνέχεια η δική του ομάδα. Που να καταλάβει τώρα πως και γιατί δόθηκαν τα λεφτά της ΕΡΤ σε αυτήν τη χώρα; Και να ήταν μόνο αυτό; Εδώ είδε τον συμπατριώτη του ποδοσφαιριστή Ντανιέλ Ποντένσε να τρώει το ξύλο της αρκούδας σε αρκετά παιχνίδια και τους διαιτητές όχι μόνον να μην τον προστατεύουν με βάση και την… οδηγία της ΟΥΕΦΑ, αλλά να τον αποβάλουν κιόλας!

Απίστευτο κι όμως του προέκυψε. Και προφανώς από ένα σημείο και μετά θα κατάλαβε πως για τη δική του την ομάδα έχουν καταργηθεί κάποιοι από τους βασικούς κανονισμούς του ποδοσφαίρου. Όπως αυτός του πέναλτι. Αυτά είναι για τους άλλους κι όχι για τον Ολυμπιακό. Και πήρε και την πρωτοβουλία να παίζει επιθετικό ποδόσφαιρο η ομάδα του, θεωρώντας ότι με αυτόν τον τρόπο θα πάρει το πρωτάθλημα. Δίνει τίτλο η άμυνα; Κι όμως στην Ελλάδα δίνει!

Και να ήταν μόνον αυτά; Κάποια στιγμή αντιμετώπισε την κατηγορία ότι δεν μπορεί να χειριστεί σωστά τα σημαντικά παιχνίδια, κι ας έβαλε τρία γκολ στην Μίλαν και τέσσερα στην ΑΕΚ, Σε ένα ημίχρονο, το δεύτερο και τις δύο φορές, που είναι και το πιο δύσκολο. Τι σημασία έχουν όλα αυτά; Όπως στο διάστημα καταργείται η βαρύτητα, στην Ελλάδα δεν ισχύουν κάποια από τα βασικά της μπάλας.

Αν ο Πέδρο θελήσει να μπει στην αναζήτηση του ελληνικού πολιτισμού και είναι τυχερός, τότε μπορεί να ανακαλύψει τη σύνθεση του τεράστιου Μάνου Χατζηδάκη που μάλλον ταιριάζει και για τη δική του περίπτωση. Διώξε τη λύπη παλικάρι πάμε μια βόλτα στο φεγγάρι…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ